Oświęcim Parówka 2x1300 Pts
Re: Oświęcim Parówka 2x1300 Pts
Bezdomny i Gremlin z przyczyn różnej maści nie dotrą jutro. Miłej zabawy.
niestety Patryk i ja nie dotrzemy
brak transportu zrobił swoje
Powodzenia wsyzstkim grającym
brak transportu zrobił swoje
Powodzenia wsyzstkim grającym
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”
Death Note
Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688
Death Note
Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688
Chlopaki moja pierwsza wyjazdowka od jakis 7 lat i naprawde mimo glembokiego warzywiaka fajnie sie gralo. Fajni przeciwnicy i zajebista atmosfera. Pewnie bedzimey pojawiac sie czesciej
Dzięki za bitwy, fajna zabawa. Ale dawno już takiej traumy nie przeżyłem, jak w 3 bitwie. Ostatni raz chyba ze 4 lata temu, kiedy nas Laik z Kocicem rozstrzelali.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
- RedScorpion
- Falubaz
Dzięki za turniej.
Okazało się, że CHD -SK to całkiem fajna para i da się coś tym na takie punktu ugrać.
Szczególne podziekowania za 3 bitwę- Abomka wyczerpał już limit szczęścia do końca roku.
Pozdrawiam.
Okazało się, że CHD -SK to całkiem fajna para i da się coś tym na takie punktu ugrać.
Szczególne podziekowania za 3 bitwę- Abomka wyczerpał już limit szczęścia do końca roku.
Pozdrawiam.
aaaaale spadliśmy <facepalm>. Ostatnia bitwa nas pogrążyła, ale naprawdę nie mieliśmy co zrobić z taką rozpą :/ Za to sama bitwa i przeciwnicy - super!
Turniej bardzo fajny - dzięki, Chłopaki!
Turniej bardzo fajny - dzięki, Chłopaki!
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.

- RedScorpion
- Falubaz
Dzięki Aga, grało się naprawdę przyjemnie.
Turniej baaaardzo fajny. Rozpiska się nam bardzo dobrze sprawdziła, jedyne nasze spostrzeżenie z Łukaszem było takie, że pięciu guttersów nic nie robi i mogliśmy te 90 punktów spożytkować jakoś inaczej.
I bitwa - Solo + Marcin (Woch + VC)
Rozpiski kawaleryjskie, w Woch'u 11 knightów z BSB, shrine, mały mag z fire duże marudy khorna i małe marudy slanesha. W VC chyba 8 black knightów z 3 bohaterami, w tym lordem klepaczem + śmieci. Wszystko szło bardzo dobrze i planowo do trzeciej tury, zaczęło się od tego, że kdaii sam z palenia wbił sobie 3 rany a potem zamiast zabić dwóch knightów i złamać z CR BSB wybrałem atakowanie BSB (debilny pomysł), kdaii słabo trafił, przegrał kombat i nie wpadł z Overruna w black knightów. To zdecydowało o końcowym wyniku, bo lord wampir z BK poskładali nam całe szczury i moje maszynki. Wynik 5:15
II bitwa - kolega z Oświęcimia (Liz + VC)
Bitwa prosta i przyjemna, jednego kowboja zabiła rakietnica, drugiego i trzeciego Kdaii, straciliśmy abomkę i rakietnicę i wysprzątaliśmy cały stół. Wynik 19:1 - byłoby 20:0 gdybym wiedział, że progi były co 150 a nie co 200.
III bitwa - Aga + Jankiel (HE + WE)
Jak zobaczyliśmy rozpy to padł na nas blady strach, ja najbardziej wystraszyłem się dużego maga z książką u HE i shadowem - na szczęście nie wykulali pitki - ufffffffff. W pierwszej turze Łukasz podchodzi seerem maksymalnie do przodu i wrzucamy plagę - wchodzi i kroi oddział spearów, potem moje strzelanie i bohaterowie uciekają do tyłu do drugiego oddziału. Potem tura strzelania WE w plagusów z obniżonym To. W jedną turę strzelania schodzi CAŁA 30, UPS. Potem jeszcze cudów dokonała abomka, która przeżyła kanapkę z wardancerów, white lionów i driad mając obniżonego To do 3 - CUD. W następnej turze ich rozkręciła i potem jeszcze drugi oddział wardancerów. Kdaii + maszynki wysprzątały resztę. Przeciwnicy poddali bitwę w 5 turze (spieszyli się do córeczki) - nic by się już nie zmieniło.
Ogólnie 3 miejsce - tylko jeden punkt straty do drugiej pozycji ale skończyliśmy przed Solem
Nasze rozpy:
CHD 1300 BELIAL1300 Pts - Dawi Zharr Army
1 Daemonsmith Sorcerer @ 125.0 Pts
General; Lore of Death; Magic Level 1; Ensorcelled Hand Weapons;
Blackshard Armour
Dispel Scroll [25.0]
Enchanted Shield [5.0]
1 Daemonsmith Sorcerer @ 145.0 Pts
Lore of Death; Magic Level 1; Ensorcelled Hand Weapons; Blackshard Armour
Chalice of Blood and Darkness [50.0]
26 Chaos Dwarf Inferal Guard @ 359.0 Pts
Blackshard Armour; Shield; Standard; Musician; Overseer
Standard of Discipline [15.0]
1 Deathshrieker Rocket Launcher @ 100.0 Pts
1 Magma Cannon @ 145.0 Pts
1 K'daai Destroyer @ 325.0 Pts
Models in Army: 35
Total Army Cost: 1299.0
Unnamed1300 Pts - Skaven Army (możliwe, że w corach było odrobinkę inaczej w ilościach oddziałów)
1 Grey Seer @ 320.0 Pts
General; Magic Level 4
Talisman of Preservation [45.0]
Power Scroll [35.0]
1 Warlock Engineer @ 45.0 Pts
Doom Rocket [30.0]
35 Skavenslaves @ 72.0 Pts
Slave Musician
38 Skavenslaves @ 76.0 Pts
30 Clanrats @ 189.0 Pts
Light Armour; Musician
1 Weapon Team @ [65.0] Pts
Poisoned Wind Mortar
5 Gutter Runners @ 90.0 Pts
2ndWeapon; Poisoned Attacks; Sling; Throwing Stars
30 Plague Monks @ 255.0 Pts
Frenzy; 2ndWeapon; Standard; Musician
Plague Banner [30.0]
1 Hellpit Abomination @ 250.0 Pts
Warpstone Spikes
Models in Army: 139
Total Army Cost: 1297.0
Kielich na takie punkty i desperate alliance jest FENOMENALNY!!! Teraz jeszcze przeczytałem opinię Kudłatego z LS, że zgodnie z najnowszym FAQ będzie można używać kielicha POMIĘDZY rzutem na cast i dispel. MEGA MOC
Turniej baaaardzo fajny. Rozpiska się nam bardzo dobrze sprawdziła, jedyne nasze spostrzeżenie z Łukaszem było takie, że pięciu guttersów nic nie robi i mogliśmy te 90 punktów spożytkować jakoś inaczej.
I bitwa - Solo + Marcin (Woch + VC)
Rozpiski kawaleryjskie, w Woch'u 11 knightów z BSB, shrine, mały mag z fire duże marudy khorna i małe marudy slanesha. W VC chyba 8 black knightów z 3 bohaterami, w tym lordem klepaczem + śmieci. Wszystko szło bardzo dobrze i planowo do trzeciej tury, zaczęło się od tego, że kdaii sam z palenia wbił sobie 3 rany a potem zamiast zabić dwóch knightów i złamać z CR BSB wybrałem atakowanie BSB (debilny pomysł), kdaii słabo trafił, przegrał kombat i nie wpadł z Overruna w black knightów. To zdecydowało o końcowym wyniku, bo lord wampir z BK poskładali nam całe szczury i moje maszynki. Wynik 5:15
II bitwa - kolega z Oświęcimia (Liz + VC)
Bitwa prosta i przyjemna, jednego kowboja zabiła rakietnica, drugiego i trzeciego Kdaii, straciliśmy abomkę i rakietnicę i wysprzątaliśmy cały stół. Wynik 19:1 - byłoby 20:0 gdybym wiedział, że progi były co 150 a nie co 200.
III bitwa - Aga + Jankiel (HE + WE)
Jak zobaczyliśmy rozpy to padł na nas blady strach, ja najbardziej wystraszyłem się dużego maga z książką u HE i shadowem - na szczęście nie wykulali pitki - ufffffffff. W pierwszej turze Łukasz podchodzi seerem maksymalnie do przodu i wrzucamy plagę - wchodzi i kroi oddział spearów, potem moje strzelanie i bohaterowie uciekają do tyłu do drugiego oddziału. Potem tura strzelania WE w plagusów z obniżonym To. W jedną turę strzelania schodzi CAŁA 30, UPS. Potem jeszcze cudów dokonała abomka, która przeżyła kanapkę z wardancerów, white lionów i driad mając obniżonego To do 3 - CUD. W następnej turze ich rozkręciła i potem jeszcze drugi oddział wardancerów. Kdaii + maszynki wysprzątały resztę. Przeciwnicy poddali bitwę w 5 turze (spieszyli się do córeczki) - nic by się już nie zmieniło.
Ogólnie 3 miejsce - tylko jeden punkt straty do drugiej pozycji ale skończyliśmy przed Solem

Nasze rozpy:
CHD 1300 BELIAL1300 Pts - Dawi Zharr Army
1 Daemonsmith Sorcerer @ 125.0 Pts
General; Lore of Death; Magic Level 1; Ensorcelled Hand Weapons;
Blackshard Armour
Dispel Scroll [25.0]
Enchanted Shield [5.0]
1 Daemonsmith Sorcerer @ 145.0 Pts
Lore of Death; Magic Level 1; Ensorcelled Hand Weapons; Blackshard Armour
Chalice of Blood and Darkness [50.0]
26 Chaos Dwarf Inferal Guard @ 359.0 Pts
Blackshard Armour; Shield; Standard; Musician; Overseer
Standard of Discipline [15.0]
1 Magma Cannon @ 145.0 Pts
1 K'daai Destroyer @ 325.0 Pts
Models in Army: 35
Total Army Cost: 1299.0
Unnamed1300 Pts - Skaven Army (możliwe, że w corach było odrobinkę inaczej w ilościach oddziałów)
1 Grey Seer @ 320.0 Pts
General; Magic Level 4
Talisman of Preservation [45.0]
Power Scroll [35.0]
1 Warlock Engineer @ 45.0 Pts
Doom Rocket [30.0]
35 Skavenslaves @ 72.0 Pts
Slave Musician
38 Skavenslaves @ 76.0 Pts
30 Clanrats @ 189.0 Pts
Light Armour; Musician
1 Weapon Team @ [65.0] Pts
Poisoned Wind Mortar
5 Gutter Runners @ 90.0 Pts
2ndWeapon; Poisoned Attacks; Sling; Throwing Stars
30 Plague Monks @ 255.0 Pts
Frenzy; 2ndWeapon; Standard; Musician
Plague Banner [30.0]
1 Hellpit Abomination @ 250.0 Pts
Warpstone Spikes
Models in Army: 139
Total Army Cost: 1297.0
Kielich na takie punkty i desperate alliance jest FENOMENALNY!!! Teraz jeszcze przeczytałem opinię Kudłatego z LS, że zgodnie z najnowszym FAQ będzie można używać kielicha POMIĘDZY rzutem na cast i dispel. MEGA MOC
Mówiłem Wam, że można ale umówiliście się że nie będziecie tak robić. Szacunek za postawę fair playRedScorpion pisze: Kielich na takie punkty i desperate alliance jest FENOMENALNY!!! Teraz jeszcze przeczytałem opinię Kudłatego z LS, że zgodnie z najnowszym FAQ będzie można używać kielicha POMIĘDZY rzutem na cast i dispel. MEGA MOC