Pytania i odpowiedzi

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Re: Pytania i odpowiedzi

Post autor: Karli »

Czołg obecnie to cannon, który się sam nie wysadzi, którego nie trzeba pilnować, ba, który nawet sam pilnuje flanki! W dodatku potrafi wiele rzeczy rozwalić sam... ale już na hordę z dwurakami to się go nie wysyła... Ot dobry wybór za 250pkt ale dobrze zagrana horda halabardników potrafi więcej :)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

tilt112
Mudżahedin

Post autor: tilt112 »

Przy wystrzale z czolgowego canona nie dorzucamy juz artyleryjska koscia ?

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

Dlaczego nie?
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

Awatar użytkownika
Piotr
Masakrator

Post autor: Piotr »

Karli pisze:Czołg obecnie to cannon, który się sam nie wysadzi, którego nie trzeba pilnować, ba, który nawet sam pilnuje flanki! W dodatku potrafi wiele rzeczy rozwalić sam... ale już na hordę z dwurakami to się go nie wysyła... Ot dobry wybór za 250pkt ale dobrze zagrana horda halabardników potrafi więcej :)
+1

Awatar użytkownika
wychwa
Oszukista

Post autor: wychwa »

A jak briona teraz działą na czołg? podwajamy całą wylosowaną sumę ?

Awatar użytkownika
Piotr
Masakrator

Post autor: Piotr »

Tak.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

brace of pistols na WH to jest to samo co brace of pistols includin repeter pistol?
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

nie, różnią się przy strzelaniu. Brace of pistols na WH daje multipla 2, a brace of pistols incl. rep.pistol daje multipla 4
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

siema

1.Czy jak wystawiam Detke łuczników do regimentu Greatswordów to liczą się do corów?
2.Czy inżynier z czołgu ze snajperą może strzelać po ruchu?
3.Tak właściwie dlaczego helblaster nie ma -1 za multipla?
4.Czy kratacz ma -1 za multipla?

:mrgreen:
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

siema

1. nie, liczą się do specjali
2. ale zwała, dopiero Twoje pytanie zmotywowało mnie do przeczytania, że inżynier może mieć snajperę na czołgu :P - odpowiadając, może strzelać, reguła steel behemoth
3. bo nie ma multiple shots
4. j.w.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

2. ale nistety cały czas ma -1 do hita za strzał po ruchu
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Geralt
Wałkarz

Post autor: Geralt »

A czy zasada "Steel Behemoth" tego nie anuluje?
dzikki' pisze:Miękkie siusiaki padają pod krytyką a srogie penisy prą do przodu ;]
mistrz :D

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

A jest tam napisane "it doesn't receive -1 penalty for moving and shooting"? Bo ja nie widzę.
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Ta zasada pozwala na strzał z broni move or fire. Reszta modyfikatorów normalnie jest aplikowana.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Geralt
Wałkarz

Post autor: Geralt »

https://picasaweb.google.com/draconnor/ ... 6031492450

Czy ktoś z was wie co to za modele chodzi mi o te 2 skrajnie po prawej?
dzikki' pisze:Miękkie siusiaki padają pod krytyką a srogie penisy prą do przodu ;]
mistrz :D

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

To są Lions Paladins z Konfrontacji ;)

A przynajmniej tak mi się wydaje :D
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
olo1
Mudżahedin

Post autor: olo1 »

Czytałem sobie zasady czołgu i jak dla mnie jest strasznie słaby. Z tego co słyszałem jest mocny.
Rusza się wolno łatwo go zwarzywić. Czemu jest on uważany za mocny? Jak dla mnie tylko punkty trzyma.

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Właściwie to w tej edycji nie da się go zwarzywić. Dodatkowo jest mobilnym działem, które nie tak łatwo zabić (5 harpii nie da rady). Może przytrzymać teoretycznie jakiś klocek przeciwnika, może też nieźle przywalić. Jest mocny.
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
r0m
Chuck Norris

Post autor: r0m »

olo1 pisze:Czytałem sobie zasady czołgu i jak dla mnie jest strasznie słaby. Z tego co słyszałem jest mocny.
Rusza się wolno łatwo go zwarzywić. Czemu jest on uważany za mocny? Jak dla mnie tylko punkty trzyma.
patrz pierwszy post na tej stronie

Aseoks
Chuck Norris

Post autor: Aseoks »

Ja mam takie pytanie czy jest ogólny sens wystawiać pistoliersów i tych innych strzelców na koniach, czy raczej gra się tylko na konnych rycerzach z demisiami?

ODPOWIEDZ