Zapytania o zielone zasady
Moderator: Kołata
stoja jak te kolki
nie
A licky boom boom down!!!
-
- "Nie jestem powergamerem"
a jak traktujecie dla potrzeb paniki chukke z orczym dodatkiem?
panikuje od goblinow?
(analogicznie pojawia sie pytanie o panike dla oddzialu gobosow z orczym charakterem)
panikuje od goblinow?
(analogicznie pojawia sie pytanie o panike dla oddzialu gobosow z orczym charakterem)
czuka z bullym od goblinow nie panikuje
oddzial gobow z orkiem i owszem - to na zasadzie 'osoba z immune na psyche dolaczajac do oddzialu je traci' - mimo immun na goblin panic, ciagle oddzial rzuca
oddzial gobow z orkiem i owszem - to na zasadzie 'osoba z immune na psyche dolaczajac do oddzialu je traci' - mimo immun na goblin panic, ciagle oddzial rzuca
-
a jakis konkret do tego?
bo wiadomo ze tak jest fajniej i fluffowo ale oparcia w zasadach to IMHO nie ma zadnego
(i tylko prosze nie pisac, jako uzasadnienie, ze w AB jest ze on pilnuje gobosy zeby nie uciekly)
bo wiadomo ze tak jest fajniej i fluffowo ale oparcia w zasadach to IMHO nie ma zadnego
(i tylko prosze nie pisac, jako uzasadnienie, ze w AB jest ze on pilnuje gobosy zeby nie uciekly)
-
ajjj! gdzie ja mialem oczy!
widac starosc nie radosc i juz czlowiek nie widzi co czyta...

widac starosc nie radosc i juz czlowiek nie widzi co czyta...
1. Co sie dzieje gdy na drodze Squig Hoppersow znajdzie sie przyjazny oddzial? Wymijaja go, czy sie zatrzymuja przed nim?
Czy skirmishersi wymijajac swoje odzialy licza swoj tor ruchu jako linie prosta - przez ten oddzial, czy dluzszy luk - omijajac go?
2. Czy szarzujac skirmishersow sami wybieramy sobie kat pod ktorym chcemy sie w nich wbic (zachowujac przy tym wsie zasady szarzy - tzn. wheel/pivot only once i takie tam)? Czy tak samo sprawa sie ma co do szarzowania machin?
3. Moi 3 savage byli w takiej formacji:
^^^
Zrobilem turn - i wygladali tak:
>>>
Teraz chcialem zrobic Change Formation zeby wygladali tak:
>
>
>
ale koles powiedzial ze moge przyniesc do frontu tylko z tylnej ranki i zrobic co najwyzej tak:
>
>>
Wydaje mi sie ze mi wala wcisnal - co myslicie?
Czy skirmishersi wymijajac swoje odzialy licza swoj tor ruchu jako linie prosta - przez ten oddzial, czy dluzszy luk - omijajac go?
2. Czy szarzujac skirmishersow sami wybieramy sobie kat pod ktorym chcemy sie w nich wbic (zachowujac przy tym wsie zasady szarzy - tzn. wheel/pivot only once i takie tam)? Czy tak samo sprawa sie ma co do szarzowania machin?
3. Moi 3 savage byli w takiej formacji:
^^^
Zrobilem turn - i wygladali tak:
>>>
Teraz chcialem zrobic Change Formation zeby wygladali tak:
>
>
>
ale koles powiedzial ze moge przyniesc do frontu tylko z tylnej ranki i zrobic co najwyzej tak:
>
>>
Wydaje mi sie ze mi wala wcisnal - co myslicie?
1. Dochodza do oddzialu i sie zatrzymuja.
2. tak, szrze taktyczne na skrimish sa dozwolone.
3. Wcisnal ci wala ;]
Jak robisz Change formation to mozesz zmienic szerokosc pierwszego szeregu o 5 modeli, niewazne z/do ilu tylnych szeregow ich przestawisz
2. tak, szrze taktyczne na skrimish sa dozwolone.
3. Wcisnal ci wala ;]
Jak robisz Change formation to mozesz zmienic szerokosc pierwszego szeregu o 5 modeli, niewazne z/do ilu tylnych szeregow ich przestawisz
Jak to jest gdy przeciwnik zaszarzowal moja maszyne, a zaloga postanawia uciec? Zatrzymuja sie na maszynce z tego co pamietam, ale co potem kiedy dochodzi do walki? Chyba nie musza z nia walczyc i niszcza jha automatycznie, ale czy moga potem zrobic overruna?