Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
gdzie ja napisalem ze tiranocki sa fajne ? imho slaba kmina w "Relosu kocha kucyki", wolal bym oddzialik WL z wsparciem DP + jakies bolce i luki. Moja porada jak dotychczas tyczyla sie tylko i wylacznie magii jaka bedzie najlepsza przeciwko HE.
Bez wulgaryzmów.
A.
Bez wulgaryzmów.
A.
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.
Ciotko, niezrozumiałeś mnie, Ty weźmiesz Tiranocki a ja WL po to, aby udowodnić chłopakom, że WL są lepsze. Nie pisałem, że to Twoja kmina. Kmina jest Semiego.Relosu pisze:gdzie ja napisalem ze tiranocki sa fajne ? imho slaba kmina w "Relosu kocha kucyki", wolal bym oddzialik WL z wsparciem DP + jakies bolce i luki. Moja porada jak dotychczas tyczyla sie tylko i wylacznie magii jaka bedzie najlepsza przeciwko HE.
Bez wulgaryzmów.
A.

A piszę do Ciebie, bo z Tobą mogę zagrać na miejscu a nie na czelendż lecieć do Wawki.
GrimgorIronhide pisze:Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupnościZiemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony![]()
a wiesz ze w sumie pomysl niezly ? przy okazji wyproboje kmine z magia i zobaczymy jak to wyjdzie.
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.
dawno juz nie gralem ale Vaula rzuca sie chyba na cokolwiek w 24", jezeli nie to niech mnie ktos poprawi. Btw pamietaj ze rzucasz na oddzial, wiec nawet jezeli jest to front arc to wystarczy ze widzisz kawalek oddzialu to mozesz wylaczyc przedmioty dla bohatera stojacego poza zasiegiem/front arcem.chrober pisze:pytanie z wczorajszej gry przeciw HE
Vaulta rozumiem moznarzucac w kombat, nawet jak sie w nim jest samemu.
Natomiast pytanie czy cel musi byc we front arcu zgodnie z zasada RB?
Gniewko pisze:
Zastanawia mnie, czy przeciwko HE nie da się grać defensywnie, z magią typu life (żeby odtwarzać sobie WL) i obniżaniem współcznynników z rozmaitych lorów. Poza tym, skoro wiadomo, że HE używają przeciwko sobie magii pociskowej, może warto byłoby pójść w czystą antymagię i chronić WL, ponieważ to najważniejsza jednostka.Semi pisze:skoro HM to dorzucmy jeszcze klatwe na strzelanie
- Infernal Puppet
- Masakrator
Bo to elfy, które wszystko mają inaczej
. Zresztą pasuje do nich status armii elitarnej, wobec czego dano HE możliwości wystawania większej ilości speciali/rarów niż reszcie.

Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.

bo fluff to ni wszystko, a na samych spearmanach grac sie nie da.wertex pisze:Mam takie pytanie. W podręczniku wszędzie jest napisane, że armia Ulthuanu opiera się głównie, na włócznikach i łucznikach rekrutowanych z mieszkańców. Więc dlaczego w 7 edycji mieliśmy zmniejszony limit jednostek podstawowych?
Gniewko pisze:
- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
Czy jeżeli mój bohater posiada zbroje bohaterów i atakuje go jednostka z ZP 6 w której walczy lord przeciwnika z ZP 10 to szeregowy model zdaje test na 6 czy 10?
Czy bochatera na smoku da się zabić zabójczym ciosem?
Czy bochatera na smoku da się zabić zabójczym ciosem?
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony