Nowy WoCh
Moderator: JarekK
Re: Nowy WoCh
a jak juz tak gadacie o tych demonach czemu nie ma polskiego podrecznika do nich? kiedy jest planowana ich nowa edycja bo rozumiem ze woch to wrzesien z poslizgiem pewnie pazdziernik
GW nie tłumaczy już starych booków na polski (tych których w momencie wyjścia Faber nie przetłumaczył) wydaje mi się, że nowy podręcznik do demonów zostanie przetłumaczony na polski jak wyjdzie.
Co do WOCH to raczej celował bym październik ew. początek listopada tego roku we wrześniu nie wyjdzie napewno.
Co do WOCH to raczej celował bym październik ew. początek listopada tego roku we wrześniu nie wyjdzie napewno.
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...
Witam,
Co do BA to dostali update do zasad w WD, a jakiś rok czy półtorej jak nie więcej potem dostali nowy AB, który gniótł system, ponieważ pisał go Ward...(nie wiem jak gniecie w VI ed, ale w 5 był straszny, najstraszniejszy do czasu wyjścia GK)
Co do startera do WH 40k to : http://imgur.com/a/eZEVT#A3PsA
Lord Chaosu wygląda na zarąbiście Battlowego w sumie, wystarczy mu odciąć pistolet i jest gitara:>
Co do BA to dostali update do zasad w WD, a jakiś rok czy półtorej jak nie więcej potem dostali nowy AB, który gniótł system, ponieważ pisał go Ward...(nie wiem jak gniecie w VI ed, ale w 5 był straszny, najstraszniejszy do czasu wyjścia GK)
Co do startera do WH 40k to : http://imgur.com/a/eZEVT#A3PsA
Lord Chaosu wygląda na zarąbiście Battlowego w sumie, wystarczy mu odciąć pistolet i jest gitara:>
Bardzo fajne te figurki z w40K Mam Nadzieje że do FB też zrobią ładne mam na myśli nowe jednostki
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
Czytałem trochę o Demonach, podobno faktycznie są w planach a suplement w WD był zajawką. Niemalże na pewno są jednak po WoChu (przed którym na 100% jest CSM). Ogólnie następne kilka miesięcy ma minąć pod znakiem Chaosu - CSM, WoCh, DoC, demony 40k.For those who have not picked this up from hastings posts on various threads .....
This is the fantasy releases order for the next year. (Approx) :
Warriors of Chaos (Oct/Nov)
Daemons of Chaos (Late 2012/Early 2013?)
High Elves (Early 2013?)
Lizardmen (Mid 2013?)
Thanks to hastings for the snippets.
Last edited by Harry; 18-08-2012 at 12:23.
Lol, dziwna polityka wydawnicza GW... zamiast wydać stare booki to cisną cały czas względnie nowe.
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."
Jeżeli brać pod uwagę wszystkie Ab to raczej Tk i OK nie są nowe
Niestety w starym świecie są równi i równiejsi. Kilka armii jest ikonicznych i to one mają właśnie największą liczbę fanów.
Bo co musi być w świecie warhammera? - ludzie elfy krasnoludy orki nieumarli i chaos
jak ludzie to imperium
jak chaos to Woch
jak elfy to HE
jak undead to wampiry
Bo co musi być w świecie warhammera? - ludzie elfy krasnoludy orki nieumarli i chaos
jak ludzie to imperium
jak chaos to Woch
jak elfy to HE
jak undead to wampiry
Dokładnie jak mówisz. Może chociaż HE nie będą miały już ASF
Wracając do tematu, to Bretonnia i WE chyba są bardzo nie lubianymi armiami w świecie WFB a z kolei te które wymieniłeś są wręcz oczkiem w głowie.
Wracając do tematu, to Bretonnia i WE chyba są bardzo nie lubianymi armiami w świecie WFB a z kolei te które wymieniłeś są wręcz oczkiem w głowie.
Beastmeni też są zapomniani pomimo kilku nowych figurek i tak są ed do tyłu,i mam nadzieje ze He i De będą mocno poucinani bo ich nie lubię
- Zaklinacz Kostek
- Falubaz
Beastmeni zapomniani? Przecież wyszli po Skavenach, a o tych trudno napisać, że są zapomniani
Lest we forget:
A nie na odwrót przypadkiem? Wydaje mi się że to skaveny były ostatnią armią wydaną w 7ed.Zaklinacz Kostek pisze:Beastmeni zapomniani? Przecież wyszli po Skavenach, a o tych trudno napisać, że są zapomniani
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
- Zaklinacz Kostek
- Falubaz
http://en.wikipedia.org/wiki/Warhammer_Army_BookMacias pisze:A nie na odwrót przypadkiem? Wydaje mi się że to skaveny były ostatnią armią wydaną w 7ed.Zaklinacz Kostek pisze:Beastmeni zapomniani? Przecież wyszli po Skavenach, a o tych trudno napisać, że są zapomniani
Lest we forget:
Z dużą dozą pewnością można stwierdzić, że pre-order CSM pojawi się 29 września a book wypuszczą 6 października.
Potem jest pre order Wave CSM z pre-orderem 13 października a w sklepach będzie 20 października.
Można zatem założyć, że jest szansa na pre-order naszego booka na 27 października lub 3 listopada.
Potem jest pre order Wave CSM z pre-orderem 13 października a w sklepach będzie 20 października.
Można zatem założyć, że jest szansa na pre-order naszego booka na 27 października lub 3 listopada.
Ło jezu, to dobrze, ale może chociaż jakieś przecieki co tam będzie... bo nie wierzę, ze do tej pory nic (w sensie to co wiemy z Warseera to nic oficjalnego).
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."
obawiam się, że to co jest w środku będzie wiadomo jak komuś z pre-ordera wcześniej book przyjdzie... sytuacja z ogrami napewno się nie powtórzy poza tym w październikowym WD pewnie będą zdjęcia a ten wychodzi wcześniej.
A jaka byla sytuacja z ogrami bo niewiem?
-
- Chuck Norris
Jakieś 2 miechy przed wydaniem był kompletny PDF, WOCHowi to nie groziRobert.P pisze:A jaka byla sytuacja z ogrami bo niewiem?