Skaveńskie Q&A
Moderator: Hoax
Re: Skaveńskie Q&A
Pytanie przeciw czemu chcesz wystawić te rat ogry, bo wiadomo, że z goboskami bez fanoli sobie nieźle radzą, ale już z ciężkimi rzeczami niekoniecznie. Taka formacja jak piszesz: 2 szeregi po 3 albo po 4 ogry wydaje się być ok, chociaż to i tak bardzo dużo punktów jak na skaveny w jednym oddziale.
Przy okazji, zmniejsz jakoś swój podpis, bo zajmuje 2/3 Twojego posta, a poza tym niektórzy moderatorzy bardzo takich nie lubią i potrafią kasować bez uprzedzenia
Przy okazji, zmniejsz jakoś swój podpis, bo zajmuje 2/3 Twojego posta, a poza tym niektórzy moderatorzy bardzo takich nie lubią i potrafią kasować bez uprzedzenia
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
grłem dość długi czas na rat ograch w formacji 3 z przodu i 3 z tyły + 3 packamaterów. Ogólnie mi się nie sprawdzili. Ogarnięty gracz sobie z nimi bez problemu poradzi. Grałem nimi nawet n masterach, ale na dmp zamieniłem ich na koclek klnbraci dodatkowy. Bez porównania zamiana..
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..
Armia: SKAVENI
okon pisze:pot lał sie litrami , moje dupsko płoneło razem z jajami na szczęście mam długą parówę która nie zdążyła się sfaiczyć do końca więc zwycięstwo wydarłem
- Big Boss M.
- Falubaz
Abomka nie może ovverunowaćDeus pisze:Napisałeś nie bo nie moze, czy nie bo nie nawidzisz gdy oweranuje? Bo jeśli na serio nie moze to nieświadomie zwalkowalem kilka osób.
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
A dlaczego?? Z czego wynika że nie może overunować??
Przed 8 ed w faqu było napisane, że goni i overanuje 3D6. Teraz wyrzucili ten zapis, ponieważ ma ona zasadę random movement z RB:
RB str.74 pisze:(...)This is the distance they move, charge, pursue, overrun and flee- they cannot march.
- Big Boss M.
- Falubaz
Jeżeli coś ma random movoment to nie overanuje. Tak samo ma się sprawa z Doomwheelem. Wyjątkami są sytuacje kiedy jest uściślenie mówiące o tym że overunuje.Deus pisze:Nie wiem czy dobrze rozumiem ale chyba tak czy inaczej z tego zapisu co przytoczyłeś abomka owszem overrunuje i to za 3d6.
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Potwierdź to zapisem zasady, bo w RB nic w tekście o random movement nie ma że jednostka posiadająca tą zasadę nie może gonić.
- Big Boss M.
- Falubaz
Ja tu piszę o overanie a to co innego niż gonienie:pNecromanter pisze:Potwierdź to zapisem zasady, bo w RB nic w tekście o random movement nie ma że jednostka posiadająca tą zasadę nie może gonić.