Warstadt by qc

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Re: Warstadt by qc

Post autor: quidamcorvus »

JochnyWalker pisze:nie wypaczają Ci się?
Nie.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Skończyłem malowanie kompanii Mrocznych Elfów z Naggaroth do Warheim FS. Stąd w najbliższym czasie państwo-draństwo mogą spodziewać się wielu zdjęć zarówno samych modeli jak i dioramy.

Więcej na temat malowania figurek znajdziecie czytając starsze wpisy na BLOGU, natomiast o samych modelach możecie przeczytać TUTAJ.

Zapraszam do oglądania i komentowania zdjęć!

Obrazek

Zobacz także na BLOGU.

Awatar użytkownika
Stormtrooper
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Stormtrooper »

genialni
podpis był nieregulaminowy

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Dzięki :)

Szanowne państwo-draństwo pozwoli, że zaprezentuję kolejną porcję zdjęć Mrocznych Elfów z Naggaroth do gry Warheim FS.

Zdjęcia zrobione na ciemnym tle, nieco lepszym aparatem:

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

A mnie nadal najbardziej podobają się Cold-one'y. Najlepsze bestie, jakie widziałem.

Awatar użytkownika
Konrad
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Konrad »

Mroczne elfy bajka =D>

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Wśmienita robota =D> .
Z czytego czepialstwa :wink: , kanarkowo-cytrynowy niebałdzo do mnie przemawia ale to drobnostka przy tak zacnej całości.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Bardzo mi się podoba =D> =D> =D> . Swietnie skomponowałeś też barwy na podstawkach. Wrzuć kolory, jakimi traktowałeś podstawki. Muszę trochę od Ciebie zmałpować. Są bardzo urozmaicone kolorystycznie, pomimo dość prostej budowy.

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

całkiem podobne ostatnio robiłem :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

zajebioza!
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Dzięki za komentarze :)

Poniżej kolejne zdjęcia Mrocznych Elfów z Naggaroth do gry Warheim Fantasy Skirmish.

Tym razem zapraszam do obejrzenia modeli bohaterów.

Figurki bohaterów, za wyjątkiem Wieszczki Khaina, którą reprezentuje model Dark Eldar Lhamaean, to połączenie części z zestawu Dark Elf Black Ark Corsairs (korpusy, płaszcze, miecze, sztylety, pistolety strzałkowe) z bitsami z Dark Eldar Kabalite Warriors (nogi i niektóre głowy). Tarcze pochodzą zestawu Dark Elf Cold One Knights.

Więcej na temat rekrutacji kompanii Mrocznych Elfów z Naggaroth znajdziecie TUTAJ.

Bohaterowie, to w kolejności:
- Szlachcic
- Wieszczka Khaina
- Egzekutor
- Korsarz

Oraz dwa alternatywne modele:
- Egzekutor
- Korsarz

Obrazek

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Gdzie ten egzekutor?

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Rasti pisze:Gdzie ten egzekutor?
Zgodnie z opisem trzeci i piąty model.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

No właśnie tak liczyłem, ale to nijak dla mnie nie są Execy. Nie różnią się niczym od korsarzy, no poza uzbrojeniem, które też jest bardziej adekwatne do korsarzy, niżeli do exeków :?
Technicznie malowane ok, ta laska ma fajnie pomazaną kieckę ;)

Awatar użytkownika
Rothand
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Rothand »

well... malowanie table top ... spoko ale konwersje to jest to co robi za zajebistość :D Gratulecję mate - naprawdę udane prace.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Rasti pisze:No właśnie tak liczyłem, ale to nijak dla mnie nie są Execy. Nie różnią się niczym od korsarzy, no poza uzbrojeniem, które też jest bardziej adekwatne do korsarzy, niżeli do exeków :?
W Warheim lepiej mieć dwie bronie ręczne niż broń wielką, płaszcz też się przydaje. A bycie Egzekutorem to nie kwestia wielkiego miecza ;)
smiejagreg pisze:Swietnie skomponowałeś też barwy na podstawkach. Wrzuć kolory, jakimi traktowałeś podstawki. Muszę trochę od Ciebie zmałpować. Są bardzo urozmaicone kolorystycznie, pomimo dość prostej budowy.
Większe kamienie pomalowałem Shadow Grey i rozjaśniałem Fortress Grey oraz Astronomican Grey. Mniejsze to brąz i zieleń.
I na koniec zastosowałem pigmenty oraz popiół z kadzidełka, które nadały naturalnego wyglądu podstawkom.

Dziś kolejne zdjęcia kompanii Mrocznych Elfów z Naggaroth do gry Warheim Fantasy Skirmish.

Tym razem zapraszam do obejrzenia modeli stronników, a konkretnie Wojowników, w tym Chorążego & Muzyka.

Figurki Wojowników oraz Chorążego & Muzyka to głównie połączenie bitsów Dark Eldar Kabalite Warriors oraz Dark Eldar Wyches. Ponadto, część oręża pochodzi z zestawu Dark Elf Black Ark Corsairs.

Więcej na temat rekrutacji kompanii Mrocznych Elfów z Naggaroth znajdziecie TUTAJ.

Obrazek

Zobacz także na BLOGU.

Awatar użytkownika
DarkAngel
Oszukista

Post autor: DarkAngel »

IMO trochę słabo wygląda krew na ostrzach rydwanu, ale to jest chyba jedyna rzecz do której mogę się przyczepić. Mimo, że same konwersje z 40k jakoś nie specjalnie mi podchodzą, to akurat całkiem fajnie ci wyszły. I tak jak pisał kilka postów wcześniej Naviedzony - graty za Cold One'y !
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Szanowne państwo-draństwo zechce obejrzeć kolejne zdjęcia Mrocznych Elfów z Naggaroth do gry Warheim Fantasy Skirmish.

Podobnie jak figurki Wojowników, modele Widm to głównie połączenie bitsów Dark Eldar Kabalite Warriors oraz Dark Eldar Wyches. Ponadto, część oręża pochodzi z zestawu Dark Elf Black Ark Corsairs.

Widma to modele z zasłoniętymi twarzami, uzbrojone zostały w sztylety i kusze powtarzalne (niech nie zwiedzie was fakt, że wyglądają tak samo jak pistolety strzałkowe, to naprawdę powtarzalne kusze).

I znów, więcej na temat rekrutacji Mrocznych Elfów z Naggaroth szanowne państwo-draństwo znajdzie TUTAJ.

Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Ultra-klimatyczni! =D>

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Naviedzony pisze:Ultra-klimatyczni! =D>
Dzięki :)

Zapraszam do obejrzenia kolejnych zdjęć kompanii Mrocznych Elfów z Naggaroth do gry Warheim Fantasy Skirmish.

Do sklejenia figurek Wiedźm Khaina użyłem części z zestawu Dark Eldar Wyches. Modele uzbroiłem w ostrza na łańcuchach oraz miecze Dark Elf Black Ark Corsairs.

Więcej na temat rekrutacji Mrocznych Elfów z Naggaroth szanowne państwo-draństwo znajdzie TUTAJ.

Obrazek

Zobacz także na BLOGU.

ODPOWIEDZ