silesian
silesian
Jeżeli pojadę to czyms takim:
2800 Pts - Dark Elves Army
1 Dreadlord @ 302.0 Pts
General; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak
Crown of Command [35.0]
Pendant of Khaeleth [35.0]
Whip of Agony [25.0]
Charmed Shield [5.0]
Dark Pegasus
1 Supreme Sorceress @ 300.0 Pts
Magic Level 4; Lore of Death
Focus Familiar [25.0]
Opal Amulet [15.0]
1 Master @ 206.0 Pts
Sea Dragon Cloak; Shield; Battle Standard
Dragonbane Gem [5.0]
Armour of Eternal Servitude [35.0]
Biting Blade [5.0]
Dark Pegasus
1 Master @ 190.0 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield
Cloak of Hag Graef [25.0]
Dawnstone [25.0]
Dark Pegasus
1 Sorceress @ 125.0 Pts
Magic Level 1; Lore of Metal
Dispel Scroll [25.0]
5 Dark Riders @ 85.0 Pts
Spear; Light Armour
22 Dark Elf Repeater Crossbowmen @ 257.0 Pts
Rptr Crossbow; Light Armour; Shield; Standard; Musician
15 Dark Elf Warriors @ 99.0 Pts
Spear; Light Armour; Standard; Musician
10 Dark Elf Warriors @ 63.0 Pts
Spear; Light Armour; Musician
5 Harpies @ 55.0 Pts
5 Harpies @ 55.0 Pts
5 Harpies @ 55.0 Pts
1 Cold One Chariot @ 100.0 Pts
1 War Hydra @ 175.0 Pts
Beastmaster's Scourge
1 War Hydra @ 175.0 Pts
Beastmaster's Scourge
2 Reaper Bolt Thrower @ 200.0 Pts
Models in Army: 106
Total Army Cost: 2799.0
teraz zeby sie tylko udało
2800 Pts - Dark Elves Army
1 Dreadlord @ 302.0 Pts
General; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak
Crown of Command [35.0]
Pendant of Khaeleth [35.0]
Whip of Agony [25.0]
Charmed Shield [5.0]
Dark Pegasus
1 Supreme Sorceress @ 300.0 Pts
Magic Level 4; Lore of Death
Focus Familiar [25.0]
Opal Amulet [15.0]
1 Master @ 206.0 Pts
Sea Dragon Cloak; Shield; Battle Standard
Dragonbane Gem [5.0]
Armour of Eternal Servitude [35.0]
Biting Blade [5.0]
Dark Pegasus
1 Master @ 190.0 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield
Cloak of Hag Graef [25.0]
Dawnstone [25.0]
Dark Pegasus
1 Sorceress @ 125.0 Pts
Magic Level 1; Lore of Metal
Dispel Scroll [25.0]
5 Dark Riders @ 85.0 Pts
Spear; Light Armour
15 Dark Elf Warriors @ 99.0 Pts
Spear; Light Armour; Standard; Musician
10 Dark Elf Warriors @ 63.0 Pts
Spear; Light Armour; Musician
5 Harpies @ 55.0 Pts
5 Harpies @ 55.0 Pts
5 Harpies @ 55.0 Pts
1 War Hydra @ 175.0 Pts
Beastmaster's Scourge
1 War Hydra @ 175.0 Pts
Beastmaster's Scourge
2 Reaper Bolt Thrower @ 200.0 Pts
Models in Army: 106
Total Army Cost: 2799.0
teraz zeby sie tylko udało
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Może więcej odginaczek ?
ok czyli pozbyłbys sie najlepszego przedmiotu do magii ktory uzywam (dzieki ktoremu ost wygrałem turniej) i mam dołozyc sztylet?Laik pisze:imo nie wykorzystujesz potencjału magii - nie masz nic co dodaje kostki (pomiając power of darkness które samo w sobie to mało...)
lub pozbyc sie scrolla
bo na nast maga to ja pkt nie mam
jest to kwestia wyboru - bez cięć magia jest zbyt kusząca żeby jej nie wykorzystać, sam też mam familiara i sztylet (bez DSa), a rozpiskę złożoną tak żeby 1 zaklęcie nie bolało...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
IMO Lord musi mieć warda na ogniste bo własnie taka mała sucz z metalem moze go ściągnąć.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
W jakim oddziale chcesz dać gościa na pegazie, żeby mu to coś dawało?zafael pisze:Hmm. Nikle szanseGarG pisze:IMO Lord musi mieć warda na ogniste bo własnie taka mała sucz z metalem moze go ściągnąć.
Bo ten lord albo bedzie w oddziale albo w walce
przed metalemhypnotic pisze:W jakim oddziale chcesz dać gościa na pegazie, żeby mu to coś dawało?zafael pisze:Hmm. Nikle szanseGarG pisze:IMO Lord musi mieć warda na ogniste bo własnie taka mała sucz z metalem moze go ściągnąć.
Bo ten lord albo bedzie w oddziale albo w walce
w kazym (nie harpie/bolty)
Ale nie masz look outa wtedy bo to inna podstawka.
A tak ogólnie to po co 2 małe oddziały wariorów, rozumiem że dla maga jeden, ale dwa? Grałeś już tą rozpą? Bo tak na papierze to mi się wydaję, że dwie hydry i charioty to za mała kontra jak na te punkty. Kusze, nawet 44, to jednak nie jest jakiś pluton ekzekucyjny na coś twardszego.
A tak ogólnie to po co 2 małe oddziały wariorów, rozumiem że dla maga jeden, ale dwa? Grałeś już tą rozpą? Bo tak na papierze to mi się wydaję, że dwie hydry i charioty to za mała kontra jak na te punkty. Kusze, nawet 44, to jednak nie jest jakiś pluton ekzekucyjny na coś twardszego.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Look out vs lore of metal jest tylko przeciwko czarowi #4 lub #5(nie pamiętam dokładnie) Więc na 84,(6) % 1 lvl mag może skoczyć bohaterowi w oddziale
Masz racje - te kusze tu nie pasuja ...hypnotic pisze:Ale nie masz look outa wtedy bo to inna podstawka.
ale Core musze jakies miec ...
Grałem podobna na Euro
Pokonałem
Lizaki na Lone Slann 17-3
Chaos na 2x duzych Knechtach, i Lordzie magu 20-0
Szczury na standardzie (chyba) 14-6
Krasie ala Kudłaty 17-3
przegrałem minimalnie z Chaosem na Smoku 9-11
zremisowałem z Krasiami innymi niż Kudłatego 10-10
przegrałem minimalnie z DE na smoku (z kostkami bracie nie wygrasz) 9-11
15 jest dla maga i w zasadzie wystarczy mu taka liczba
10 jest dla Lorda jesli ktos ma metal, pozatym jest swietnym odginaczem kosztujacym 63p
majacym 10W co daje im sporą przewage nad DR (przy koszcie o 22p mniejszym)
po co mi oni - można zapytać ostatnio moich przeciwników
Ani 20 saurusów sie nie kwapiło ich szarżowac, ani 8 Chaos Knightów. dziwne
Rozpa jest jeszcze niedopracowana jak ta na Euro ale można się nią pobawić
a przed czym ja mam kontrować - wskaż mi oddział poza magami który warto u mnie bronic do upadłego (z tym ze magowie beda sie kitrać za jakaś skała/śmieciami)
To jest armia na śmieciach i za zadanie ma kanapkować.
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2012, o 19:27 przez zaf, łącznie zmieniany 1 raz.
15 warriorów dla maga to mało - np. skaveńska 13 w turę zje ich całych albo zlikwiduje LOSa dla WLC...
Kontry jest absolutnie dość, takie małe oddziały warriorów są fajne - za te punkty które kosztują to sporo robią.
Kontry jest absolutnie dość, takie małe oddziały warriorów są fajne - za te punkty które kosztują to sporo robią.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
a jaki zasieg ma 13? = 24"Laik pisze:15 warriorów dla maga to mało - np. skaveńska 13 w turę zje ich całych albo zlikwiduje LOSa dla WLC...
a co jesli przez cała bitwe bede sie trzymał z dala od Lorda Skavenów ? i wybierał inne cele - ja mam zasieg 30 cali
Żeby dokładnie zrozumieć o co w tym biega trzeba zobaczyc jak wystawiam armie, a przy takiej ilosci jedn powystawiam przeciwnika i ustawie magów tak aby byli bezpieczni
Jedyne jednostki które mnie martwia to smoki i Death star wystawiony w domku
zastanawiam sie czy dobrze jest wystawiac Lorda takiego czy miekką kaczuszke jak na Euro
- Paraszczak
- Falubaz
A dla mnie słabo. Generalnie każdy, kto jedzie na open, powinien przestudiować ograniczenia EURO i postarać się wstawić do rozpiski wszystko to, co było obcięte. Cięli, bo było przegięte, skoro nie tną to trzeba wystawiać. I to się sprawdza a ta rozpiska nie ma odpowiedzi na najczęstsze ograniczenia z EURO. Nie ma kontry na potężne Deathstary, nie blokuje magii spuszczonej ze smyczy.
Rozpa lekko odbiega od EURO (PoK na Lordzie, 9 kusz, druga Hydra i 3ci oddział Harpii) a stanie na przeciwko francowatym potworom.
2 Steam Tanki i 10 Demigryfów...albo 2 Wampiry klepacze.
Rozpa lekko odbiega od EURO (PoK na Lordzie, 9 kusz, druga Hydra i 3ci oddział Harpii) a stanie na przeciwko francowatym potworom.
2 Steam Tanki i 10 Demigryfów...albo 2 Wampiry klepacze.
No to powodzenia. Rozumiem, że rozpiska na 5 bitew zakłada 5 kretynów po drugiej stronie stołu?zafael pisze:a co jesli przez cała bitwe bede sie trzymał z dala od Lorda Skavenów?
hmm nie - wystarczy mi prosta matematyka - twierdzenie pitagorasa a potem to sama ed mi pomaga bo mierze co chceParaszczak pisze:
No to powodzenia. Rozumiem, że rozpiska na 5 bitew zakłada 5 kretynów po drugiej stronie stołu?
...
a tak wiem to 8ed. teraz nie trza myslec ale wystawic 2x50 chłopków i wiaderko