Jaką armię wybrac?
Kolega pytał mnie jaka armie prowadzi się łatwo i jest stosunkowo silna. Chce on zagrać sobie pierwszą bitwe i nie wiem co mu polecić , a figurki mu się w zasadzie podobają wszystkie. Pomożecie? 

"Popatrz, leci ptaszek
Może on w swej wolności,
poznał istotę miłości
Popatrz dalej, obsrał daszek
Widać gdy go coś dręczy,
to się chłopak z tym nie męczy"
Może on w swej wolności,
poznał istotę miłości
Popatrz dalej, obsrał daszek
Widać gdy go coś dręczy,
to się chłopak z tym nie męczy"
Jeśli ma być nieskomplikowanie, to może WoCh, albo Imperium, oferują pewną dozę elastyczności, a nie mają multum zasad specjalnych jak Skaveny, ani miliona oddziałów na stole jak Lizardmeni bez ograniczeń Euro
Zresztą, jeśli wszystko mu się podoba, to scharakteryzuj mu armie i zapytaj które zestawienie figurki/styl gry najbardziej mu pasuje.

www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
A pyta względem turniejów czy tylko do grania w domu? Bo układy sił sie znacząco zmieniają między jednym a drugim.Bean_ pisze:Kolega pytał mnie jaka armie prowadzi się łatwo i jest stosunkowo silna. Chce on zagrać sobie pierwszą bitwe i nie wiem co mu polecić , a figurki mu się w zasadzie podobają wszystkie. Pomożecie?
A kolega nie ma na pewno żadnego swojego typu? Według mnie takie porady co jest najlepsze do gry nie mają żadnego sensu, gra się tą armią której czujesz klimat i gra nią sprawia Ci super frajdę, ciskanie wyników na turniejach nie powinno być głównym wskaźnikiem wyboru. Niech kolega idzie sobie na jakiś turniej lub przyjdzie do jakiegoś sklepu gdzie odbywają się gry i niech poczyta kodeksy
Ja w swoim życiu przechodziłem już przez wiele Armii.

Dwarfs - 3/0/2