Pytania i odpowiedzi
Moderator: #helion#
Re: Pytania i odpowiedzi
właśnie nie;/
E: dobra, znalazłem coś na angielskim Ebayu, ale jakby ktoś miał link do polskiego sklepu to niech podrzuci:)
E: dobra, znalazłem coś na angielskim Ebayu, ale jakby ktoś miał link do polskiego sklepu to niech podrzuci:)
no ale jest to gdzieś napisane? Jest jaki faq,patch etc? Bo w opisie czaru jest wyraźnie napisane piechota i kawaleria...a nie kawaleria potworów czy modele z większą ilością ran.. jak w innych przypadkach..
-
- Wałkarz
MAM PYTANIE.
Czy istnieje gdzieś na forum zbiór wytłumaczeń typu co to jest
bsb?? co to jest cr+1 itd.
Jestem laikiem i nie mam w większości pojęcia o czym panowie/panie dyskutujecie.
wiem,że wszystkiego można się nauczyć na turniejach i ligach,ale fajnie byłoby znaleść takie wytłumaczenie przed graniem i robieniem armi...
z góry dziękuję za odpowiedź lub stworzenie odpowiedzniego tematu,dla takich początkójących jak Ja.
Pozdrawiam serdecznie.
Czy istnieje gdzieś na forum zbiór wytłumaczeń typu co to jest
bsb?? co to jest cr+1 itd.
Jestem laikiem i nie mam w większości pojęcia o czym panowie/panie dyskutujecie.
wiem,że wszystkiego można się nauczyć na turniejach i ligach,ale fajnie byłoby znaleść takie wytłumaczenie przed graniem i robieniem armi...
z góry dziękuję za odpowiedź lub stworzenie odpowiedzniego tematu,dla takich początkójących jak Ja.
Pozdrawiam serdecznie.
Na szybko w google znalazłem coś takiego:
http://battlereporter.freeforums.org/wa ... t1257.html
http://battlereporter.freeforums.org/wa ... t1257.html
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
-
- Wałkarz
dzięki za podpowiedzi teraz muszę przysiąść i znaleść te zdolności i będzie git
Dwa pytanka odnośnie gołębi inżyniera
1. czy można kłaść placek na modelach w combacie (oczywiście tak, że nie zahacza własnych modeli)
2. czy można ich użyć po marszu (jeśli nie jest się w oddziale skirmisherów)
I prosiłbym najlepiej odpowiedzi z jakimś uzasadnieniem.
1. czy można kłaść placek na modelach w combacie (oczywiście tak, że nie zahacza własnych modeli)
2. czy można ich użyć po marszu (jeśli nie jest się w oddziale skirmisherów)
I prosiłbym najlepiej odpowiedzi z jakimś uzasadnieniem.
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę (), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
![]()
2. Nie - nie można strzelać z żadnej broni po marszu - chyba, że jest inaczej zapisane w zasadach. Oczywiście skirmish rozwiązuje ten problem. Jeśli się nie mylę, to nawet smoki nie mogą ziać ogniem po wykonaniu lotu powyżej 10".
Hydra jest wyjątkiem, bo jest Skirmishem :/
Hydra jest wyjątkiem, bo jest Skirmishem :/
Tu jest właśnie problem, bo gołębie nie mają napisane że się z nich strzela. Nie są one ani shooting attack, ani special attack made in shooting phase.Blaesus pisze:2. Nie - nie można strzelać z żadnej broni po marszu
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę (), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
![]()
Jeżeli nie jest skirmishem, to zostałem ostatnio zwałowany, no to jak z Tą hydrą?Karli pisze:Hydra skirmishem?
Instead of making shooting attack... hmm to nie oznacza, że robimy shooting attack

Na 67 w opisie breath weapon jest napisane, że można ziać po marszu.
![]()
Dobre pytanie, biorąc pod uwagę fakt że zwykła kawaleria zabiera 2 Woundy, żeby została wskrzeszona, ciekawe czy trzeba też to brać w przypadku MC i każdy W z Demisia trzeba poświęcać 2 Woundy z czaru. Ogólnie ciekawe pytanie...Jak wskrzeszenie z Lifa działa na demisie?