2,25 mortale

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
DolmiR
Falubaz

2,25 mortale

Post autor: DolmiR »

Unnamed2250 Pts - Chaos Army

1 Chaos Lord @ 670 Pts
Mark of Chaos Undivided; General; Chaos Armour
Enchanted Shield [10]
Berserker Sword [40]
Crown of Everlasting Conquest [50]

1 Chaos Dragon @ [360] Pts

1 Exalted Daemon @ 305 Pts
Mark of Khorne; Frenzy
Soul Hunger [25]
Might of Khorne [20]

5 Chosen Chaos Knights of Khorne @ 300 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Barding; Chosen Unit; Shield; Standard; Musician

5 Chaos Steed @ [0] Pts

5 Chaos Knights of Khorne @ 240 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Barding; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician

5 Chaos Steed @ [0] Pts

5 Marauder Horsemen @ 75 Pts
Flail

5 Warhorse @ [0] Pts

6 Chaos Warhounds @ 36 Pts

6 Chaos Warhounds @ 36 Pts

7 Chaos Furies @ 105 Pts

3 Minotaurs @ 138 Pts
Great Weapon

4 Minotaurs @ 184 Pts
Great Weapon

1 Fiend of Slaanesh @ 75 Pts

1 Fiend of Slaanesh @ 75 Pts

Casting Pool: 2

Dispel Pool: 5

Models in Army: 46

Total Army Cost: 2239

hm...zostaje mi troszke punktow.nie jestem przekonany do konca co do wygladu tych knightow.moze zdjac chosen? i zamiast tego drugich lataczy/caddiego/spawny?

Awatar użytkownika
pacy
Mudżahedin

Post autor: pacy »

mozna zdjac chosen i sztandary imho. Mozesz tez mniej furii tak 5-6 i za te punkty screamry tzeencha wrzucic zdecydowanie lepsze od furii no i na lorda chyba jednak gaze of gods lepiej no i berserker sword nie wiem czy warto.

DolmiR
Falubaz

berserker sword daje rade na maxa,koles dostaje minimum 2 dodatkowe ataki. regenka jest ok. zastanawiam sie czy obrona magiczna nie za slaba...

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

regenka vs. ward:

- regenka nie działa na ogniste ataki
- regenka kosztuje 20 pts wiecej

to po co dajesz regenke a nie warda?

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

szafa@poznan pisze:regenka vs. ward:

- regenka nie działa na ogniste ataki
- regenka kosztuje 20 pts wiecej

to po co dajesz regenke a nie warda?
Boi się, że będzie uciakał i lord zmieni się w spawna, to jedyne wytłumaczenie :)
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

DolmiR
Falubaz

Dokladnie.zastanawiam sie czy nie zdjac jednym najtom chosem i zamiast tego zrobic obydwa regimenty po 6,bez championow.zwiekszyc psy,zdjac minotaura i dac screemery.

Borysss
Chuck Norris

Post autor: Borysss »

IMO Czempion w rycerzach to i tak średnio jest potrzebny.
Podstawa to muzyk, reszta wedle uznania.

Co do regenki vs ward. To ward wygrywa. A to że lord może zmienić się w spawna nie jest takie złe. Czasami potrafi uratować dużo pts które można stracić za lorda. A jak lord został zbrejkowany i ucieka. To znaczy że dałeś dupy dopuszczając do takiej sytuacji ;)

Awatar użytkownika
Galin
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Galin »

Wlasnie - regeneracja nie daje rady - na lorda wrzuc Black Maula, ES i Gaze of Gods masz wtedy wszystkie jednostki 'sfrenzowane' ;)
A tak na serio - to jak juz pisali poprzednicy - screamery - przynajmniej te minimalne 3 - 99 pts.
Z tych knightow mozesz 'usunac chosen' i zmniejszyc ich ilosc do 4 w kazdym oddziale wyrzucic czempionow i dac zamiast tego dorzucic kolejna 4 knightow lub DOgry.
No i nie wiem na ile dobrym pomyslem jest topienie 300 pts w demona z cienutkim 5+ wardem. Ja osobiscie dorzucilbym zamiast niego exalted chempiona na demonic steedzie(albo na juggerze-ale to kosztuje)i krowe-caddyego z 2 scrollami (jedyne 135 pts).

DolmiR
Falubaz

wiec tak...zdjalem chosenowi championow i dalem dwie 6 rycerzy,dorzucilem 3 screamery i zdjalem jednego minosa. gralem tym dzisiaj z o&g na trzech magach wiwernie 2czakach i 2doomdiverach.przejechalem wszystko w 4 tury. regenka uratowala mi zycie. 4 latajace jednostki w armii to potega. pewnie z czasem zmienie demona na caddiego ale to sie jeszcze zobaczy...tym czasem dzisiaj 20:0

ODPOWIEDZ