Warhammer Forge

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Caman
Mudżahedin

Re: Warhammer Forge

Post autor: Caman »

Czuję się jak turpista...
Wcale nie jest taki zły ten smok, no... :roll: No, na pewno lepszy od tego jelenio-gryfo stwora z Bretki!

Imo pomalowanie znacząco poprawiłoby jego wygląd.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Nie uważasz, że to trochę mało za 80 GBP ?

Awatar użytkownika
Caman
Mudżahedin

No tak, ale rozmawiamy o wyglądzie modelu, nie o cenie z którą i tak od zawsze FW cholernie przesadza. :roll:

No, skoro dodając cenę do dyskusji, to rzeczywiście mega porażka.

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

Pomijając już średniej jakości modele, kosmiczne ceny, to najbardziej rozwala mnie to: "Koszty wysylki do dowolnego punktu globu wynosza 15% wartosci zamówienia"

.... #-o

Awatar użytkownika
Caman
Mudżahedin

The WariaX pisze:Pomijając już średniej jakości modele, kosmiczne ceny, to najbardziej rozwala mnie to: "Koszty wysylki do dowolnego punktu globu wynosza 15% wartosci zamówienia"

.... #-o
No, dokładnie. Kupowanie Forge Worldowskiej Chadecji to jakaś masakra jest.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Zapytajcie jeszcze paru malarzy - profi, jak maluje się te modele, też raczej porażka... Chropowate powierzchnie i inne pozytywy :mrgreen:

wenanty
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: wenanty »

Caman pisze:No tak, ale rozmawiamy o wyglądzie modelu, nie o cenie z którą i tak od zawsze FW cholernie przesadza. :roll:
No, skoro dodając cenę do dyskusji, to rzeczywiście mega porażka.
Trudno pomijać cenę, skoro jest realnym obciążeniem, a rozmawiają potencjalni nabywcy. Dla normalnie zarabiającego człowieka nie są problemem ekstrema: zwykle wszystko mu jedno czy paczka zapałek kosztuje 10 czy 20 groszy, a z drugiej strony ile kosztują prace Cezanne'a czy Picassa. Ale przy ograniczonym budżecie i realnym wyborze 'albo ten model albo trzy inne' trudno cenę ignorować.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

miałem w ręce kilka starszym model FW i jest to rozpacz. Teraz są podobno trochę lepsze ale jak dla mnie jest to firma absolutnie na komercje - ceny mają po prostu absurdalne - zamówcie 10 szt takich smoków i kupcie matkę a odleje wam podobnego z żywicy po 100 zł - dużej różnicy w jakości nie zobaczycie :) Najgorsze jest to ,że mają kumpli w GW którzy im puścili ChDki żeby sprzedaż ruszyła.
Jest na Ebayu firma z Ukrainy która sprzedaje FW taniej niż oni sami w sklepie:)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Szczur22
Oszukista

Post autor: Szczur22 »

PiotrB pisze:miałem w ręce kilka starszym model FW i jest to rozpacz. Teraz są podobno trochę lepsze ale jak dla mnie jest to firma absolutnie na komercje - ceny mają po prostu absurdalne - zamówcie 10 szt takich smoków i kupcie matkę a odleje wam podobnego z żywicy po 100 zł - dużej różnicy w jakości nie zobaczycie :) Najgorsze jest to ,że mają kumpli w GW którzy im puścili ChDki żeby sprzedaż ruszyła.
Jest na Ebayu firma z Ukrainy która sprzedaje FW taniej niż oni sami w sklepie:)
Ostatnio po raz pierwszy zamówiłem figurki z FW i totalnie się z tobą nie zgadzam. Cena jest wprost proporcjonalna do jakości. Niesamowite szczegóły jakich nie widziałem na żadnych innych figurkach (nie tylko z GW oczywiście), zero nadlewów itd, dziur. Kupując z Fw już wiem za co płacę takie drakońskie sumy.
Pocisk pisze:No sztandar jest mocny... dużo rzeczy jest mocnych, zamknijcie japy i nauczcie się grać

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

ty chyba nie miałeś porządnej figurki w ręce:) i chyba nie masz pojęcia ile faktycznie kosztuje wykonanie takiej figurki...a ja owszem bo tak się składa ,że robiłem szczegółowe odlewy polskich wagonów w skali H0 które mają milion szczegółów

http://www.dcc24.eu/node/875/1/Producent:PiotrB-32
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

No to oświeć nas swoją wiedzą i napisz ile to kosztuje.
Obrazek

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

nie wliczając projektu mniej niż 5 zł za figurkę
Obrazek

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Zawsze uważałem, że panowie z koncernu GW mają łby na karku.
Obrazek

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

To prawda. A ich to kosztuje jeszcze taniej bo ja za każdymi 30 sztukami musiał bym nową "bazę" robić.
Obrazek

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

PiotrB pisze:ty chyba nie miałeś porządnej figurki w ręce:) i chyba nie masz pojęcia ile faktycznie kosztuje wykonanie takiej figurki...a ja owszem bo tak się składa ,że robiłem szczegółowe odlewy polskich wagonów w skali H0 które mają milion szczegółów

http://www.dcc24.eu/node/875/1/Producent:PiotrB-32
o DCC, robię z tego dyplom na Politechnice :D
Obrazek

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

Asassello pisze:o DCC, robię z tego dyplom na Politechnice :D
przestań w końcu palić te układy kontrolne i skończ pracę :) Karolina też ci kibicuje
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

misha pisze:
Asassello pisze:o DCC, robię z tego dyplom na Politechnice :D
przestań w końcu palić te układy kontrolne i skończ pracę :) Karolina też ci kibicuje

17 razy droższa pasja niż figurki:) Lokomotywa sterowana cyfrowo potrafi kosztować 2-3 tys.
Obrazek

Awatar użytkownika
Barth
Falubaz

Post autor: Barth »

To co WF zaprezentował na GD ostatnim, foty z CDO

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Imperialiści wyglądają ciekawie.
Obrazek

Dargor
Chuck Norris

Post autor: Dargor »

PiotrB pisze:miałem w ręce kilka starszym model FW i jest to rozpacz. Teraz są podobno trochę lepsze ale jak dla mnie jest to firma absolutnie na komercje - ceny mają po prostu absurdalne - zamówcie 10 szt takich smoków i kupcie matkę a odleje wam podobnego z żywicy po 100 zł - dużej różnicy w jakości nie zobaczycie :) Najgorsze jest to ,że mają kumpli w GW którzy im puścili ChDki żeby sprzedaż ruszyła.
Witam,

Osobiście posiadam parę modeli z FW : Nurglowego princa z Heraldem, Dreadnoughta, skrzydła Wojowników Tyranidzkich i jakieś bzdety typu Naramienniki od SM. Kupiłem też Orkowego Warbossa przyjacielowi na urodziny kiedyś. A walczyłem z GUO, Tyrantem na skrzydłach, Khornowym DP i niezliczonej ilości pojazdów przyozdobionymi FW. Wszystko było wysokiej jakości, bez żadnej chropowatości itp.
Chociaż kiedyś dawno temu jak zastanawiałem się nad Bio Tytanem Tyranidzkim (tym za 92 funty Hierodluem) to wtedy miał nie najlepsze opinie, ale to było głównie za sprawą innej żywicy, bardziej żółtej niż obecna. Wtedy mogły być problemy (jeśli ufać internetowi :)) Obecnie nie mogę się przyczepić do jakości wykonania, a jeśli uzbiera się dostatecznie duże zamówienie, to przesyłka jest gratis. 40stkowcy robią cykliczne zamówienia, tam jakoś bardziej graczy obchodzi wygląd i wyswig niż w WFB więc pewnie dlatego, jak 15 osób pozamawia naramienniki, klapy do transporterów czy bronie dla dredzia wyjdzie darmowa przesyłka, jeszcze jak się któs szarpnie na np coś z HH to wysyłka jest darmowa.
Pozdrawiam,

ODPOWIEDZ