Ciśnij, ciśnij, prace są na naprawdę dobrym poziomie, tym bardziej, jeżeli faktycznie masz problemy ze zdjęciami
CO jak dla mnie za bardzo się świeci, ale to już gust, a nie zażalenie co do wykonania. Może jeszcze jakieś rozjaśnienie na pazury CO i na czaszkę przy uprzęży?
Malujesz , hm, że tak się wyrażę, oczojebnie . Dobór kolorów w tym jeźdźcu jest oszałamiający nieco. Wszystkie praktycznie kolory są bardzo żywe, co sprawia wrażenie pstrokatości figsa. Faktycznie, zielony imho jest dość koszmarnie sieknięty i osłabia poziom malowania. Gdybyś jeszcze nie wyciągnął z jakiegoś kapelusza tego błękitnego koloru, można by to było przełknąć jakoś. Ale błękit wszystko kasuje. Figs jest i tak wystarczająco żywo pomalowany, żeby jeszcze wprowadzać akcent błękitu. No i wyszedł koszmarek w postaci jasnozielono - pomarańczowo - błękitnego wierzchowca. Rozumiem, że styl taki i baśniowe malowanie, ale nie łykam tego nijak...
Ładnie, tylko IMO kości są zbyt białe, nie wyglądają na swoje kilka tysięcy lat
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand
Na zdjęciach wygląda ładnie dokładniej obejrzę w weekend na żywo. Odnośnie kolory kości, to moim zdaniem kości właśnie z czasem bieleją od słońca - TG już długo służą Karmazynowemu Królowi i zdążyli się wybielić. Zwykłe szeregowe szkielety są "brudniejsze" jako świeżo wykopane z piachu
Pomarańcz dość oczojebny, ale tu akurat skutecznie przełamuje skórno-futerkową burość... Spaczenia nie załatwisz li tylko dwoma kolorami, trza więcej odcieni jednak... Ostateczne świecące krawędzie bym potraktował cieniutkim białym lub żółtym...
Uderzyłem w malarską aktywację bo inaczej za wolno mi idzie to malowanie
Póki co chcę pomalować podczas trwania konkursu :
Heroes:
2 x Doombull
1 x Great Bray-Shaman
1 x Wargor
2 x Gorebull
3 x Bray-Shaman
Core units :
[x2] 40 x Gor Herd
[x3] 10 x Ungor Raiders
4 x Tuskgor Chariot
[x2] 5 x Chaos Warhounds
[x3] 5 x Harpies
Special units:
40 x Bestigor Herd
2 x Razorgor Chariot
[x2] 1 x Razorgor Herd
Rare Units :
2 x Cygor
2 x Chaos Spawn
Podczas trwania konkursu mam zamiar jeszcze powiększyć obecne zamiary o bestigory i wiecej herosów oraz special i rare ale póki co to jest mój plan na konkurs i dzis zabieram się do roboty już :
Na ten miesiac biore 30 Gorów, 20 Ungorów, Shamana i Razorgora
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Pomalowałem kolejny unit i poprawiłem sorche.
Niestety riflemani jako rzeźba są naprawdę fajnie zrobieni jednak malowanie ich to dla mnie była drogą przez mękę
Mam nadzieję że końcowy efekt jest zadowalający:
Ostatnio zmieniony 30 maja 2014, o 11:03 przez Denis, łącznie zmieniany 1 raz.
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”
Ruscy wyszli świetnie. W ostatnim oddziale trochę dziwnie porozjaśniałeś czerwone pancerze. Okrawędziowałeś i tyle... W dodatku wszystkie krawędzie tak samo. Wygląda to troche dziwnie i nienaturalnie, poza tym czerwone płaszcze nie są tak porozjaśniane... Skupię się na naramiennikach. Krawędziowanie jak rozumiem ma imitować światło na krawędziach naramienników. OK, ale masz wypukłe powierzchnie, które są jeszcze bardziej oświetlone, niż krawędzie i powinny być rozjaśnione jeszcze bardziej, krawędzie są pociągnięte bardzo ostro, a reszta nie... Zupełnie nie kumam tego rozjasniania ...