8 edycja - Pytania 3

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

Zablokowany
misha
Wielki Nieczysty Spamer

Re: 8 edycja - Pytania 3

Post autor: misha »

Bulwok pisze:Bawię się w Nekromantę:

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... &start=320

Czy ta historyjka z KB wchodzącymi na bretońskiego lorda na pegazie/ poketowca na pegazie/ (tu wstaw dowolne dziadostwo na MC) jest nadal aktualna ?
to nie historyjka, to jest w FAQ do RB
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Ok, jak to w końcu jest, czy mając 3 bzyków z MoS i tym samym lorem, każdy zna wszystkie czary?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

szeszej
Falubaz

Post autor: szeszej »

LShammer ;)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Andrzej pisze:Ok, jak to w końcu jest, czy mając 3 bzyków z MoS i tym samym lorem, każdy zna wszystkie czary?
tak.

Awatar użytkownika
żuk
Mudżahedin

Post autor: żuk »

Czy efekty biting blade i razor standard się kumulują? (-2 Sv)
Heretic pisze:
elektron pisze: Jestem przeciwnikiem świąt związanych z porażkami,
A swoje urodziny obchodzisz? Pewnie tak. Co za hipokryzja!!!

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

nie
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Myzu
Mudżahedin

Post autor: Myzu »

Wyczytalem, ze jednostka walczaca w lesie (zwykla, nie skirmishe) nie moze miec steadfasta (chyba, ze ma stubborna).
Czy to takze prawda, ze nie przysluguje jej bonus do CR za szeregi? Jesli tak, to moglbym prosic o wskazanie gdzie to jest w RB, bo nie moge znalezc.

Z gory dzieki.

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

Premię za szeregi oddział ma, tylko nie ma steadfasta (o ile nie ma stubborna oczywiście).

Awatar użytkownika
Pocisk
Masakrator

Post autor: Pocisk »

Wie ktoś jak działa zasada ambushers? W rulebooku nic takiego nie ma u beastmenow jest beastmen ambush a w podręczniku do orków mam spec herosa który z oddziałem ma zasadę ambushers #-o

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

s 79.
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Awatar użytkownika
Pocisk
Masakrator

Post autor: Pocisk »

Dzięki

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Ave. Kolejne pytanie. Warmachina na których statystykach zdaje snajperkę tafową i siłową z deatha ?
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Czar działa na konkretny model, więc jeśli maszyna ma w profilu swoją siłę (np. Hellcannon) lub toughness (każda maszyna) to używa go na potrzeby czaru. Obsługańci nie są wliczani, w wypadku modeli bez siły czar zadaje po prostu 2K6 hitów.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

panterq pisze:Czar działa na konkretny model, więc jeśli maszyna ma w profilu swoją siłę (np. Hellcannon) lub toughness (każda maszyna) to używa go na potrzeby czaru. Obsługańci nie są wliczani, w wypadku modeli bez siły czar zadaje po prostu 2K6 hitów.
Chodzi mi konkretnie o snajperkę siłową kontra działo imperialne oraz ironblastera ogrowego.

mlepkows
Wodzirej

Post autor: mlepkows »

Grolshek pisze:
panterq pisze:Czar działa na konkretny model, więc jeśli maszyna ma w profilu swoją siłę (np. Hellcannon) lub toughness (każda maszyna) to używa go na potrzeby czaru. Obsługańci nie są wliczani, w wypadku modeli bez siły czar zadaje po prostu 2K6 hitów.
Chodzi mi konkretnie o snajperkę siłową kontra działo imperialne oraz ironblastera ogrowego.
Jeżeli model ma kilka tych samych statystyk to wybierasz najwyższą. Rozumiem, że tu problem jest taki, że ta snajperka to nie jest test - cóż, tak czy siak trzeba coś wymyślić a lepiej posłużyć się analogią niż wymyślać coś od zera.

Maciek

Awatar użytkownika
Morog
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Morog »

jak rozumiem zasady mówiąca, że nie można być bliżej niż 1' od przeciwnika nie obowiązuje podczas szarży
tak wiec nie jestem w stanie powstrzymać fastu przeciwnika przed przejechaniem miedzy dwoma moim jednostkami
i zaszarżowania kawalerii za nimi?
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33

posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg

"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Morog pisze:jak rozumiem zasady mówiąca, że nie można być bliżej niż 1' od przeciwnika nie obowiązuje podczas szarży
tak wiec nie jestem w stanie powstrzymać fastu przeciwnika przed przejechaniem miedzy dwoma moim jednostkami
Cytując Shino: "Nie"

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Lidder pisze:
Morog pisze:jak rozumiem zasady mówiąca, że nie można być bliżej niż 1' od przeciwnika nie obowiązuje podczas szarży
Cytując Shino: "Nie"
A co odpowiedziałbyś na moje pytanie ?

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Grolshek pisze:A co odpowiedziałbyś na moje pytanie ?
weź Pan silnego załoganta albo silnego rhinoxa ;)

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Lidder pisze:
Grolshek pisze:A co odpowiedziałbyś na moje pytanie ?
weź Pan silnego załoganta albo silnego rhinoxa ;)
To dlaczego kowadło spadło z dwellersów ? A nie testowało na silnym kowalu run ?

Zablokowany