Warstadt by qc

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Re: Warstadt by qc

Post autor: Naviedzony »

Wszystko, co powyżej wygląda super! :)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Dzięki :)
JochnyWalker pisze:Daj błagam tuta na takie drzewa :!: [-o<
Tutaj jest.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Drucik z oplotem wygląda znajomo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Najbardziej podoba mi się w tym drzewku sam pień, z dziuplami - wyszedł świetnie. Jeśli chodzi o korzenie i gałęzie - to imho zrobiłeś je odrobinę za cienkie. Z takiego pnia powinny wyrastać grube konary - można było zwinąć grubsze zdecydowanie u nasady, potem sukcesywnie pocieniać poprzez odcinanie nadmiarów Wyszłoby ich mniej, ale wyglądałoby to bardziej naturalnie. Podobnie jest z korzeniami - mogły być grubsze. O podstawce już pisałem, w sumie podstawkę można w każdej chwili dowolnie pozmieniać...
Qc - nie zrozum mnie źle - drzewo bardzo mi się podoba, technologia produkcji również, a zwłaszcza koszty produkcji :wink: . Jednak - jeżeli planujesz zrobić ich jeszcze kilka - może uznasz, że jakieś uwagi mogą być pomocne... Stąd ten wpis.

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

Drzewo bardzo fajne przy czym uważam uwagi smiejagrega za całkowicie zasadne :) Sporządzam plany zagospodarowania przeszklonej półki w PRLowskiej "meblościance" dla moich Leśniaków i właśnie nie wiem w jakie drzewa pójść... Nie wiesz może jak można by z tego drzewa zrobić drzewo "zielone" czyli z liśćmi?

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

foliage (foliaże) modelarskie to to, czego szukasz :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

mniej- więcej.

W sklepach modelarskich potrafi być ich szeroka gama. Wymieszanie kępek 2-3 kolorków i działa :)

a iglaki to przycięte wyciory do butelek obtocznone w trawce statycznej
Obrazek

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Tak coś kminiłem, że te wyciory mogą się przydać xD dzięki :)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Dzięki za komentarze :)

@smiejagreg
Czemu miałbym cię źle zrozumieć? Po to wrzucam tu zdjęcia by przeczytać opinie innych. Z niektórymi się zgadzam z innymi nie ;)
A co do drzewa, to następne mam zamiar zrobić mniej więcej takie jak opisałeś. Na to akurat miałem taką wizję, a każde chcę zrobić nieco inne.

Przygotowania makiet do malowania powoli zbliżają się do końca. Dzisiaj udało mi się sfotografować Dreadstone Blight oraz Tower of Sorcery, której zdjęcia opublikuję w kolejnym wpisie.

Minirecenzję Dreadstone Blight znajdziecie TUTAJ.

Przygotowując do malowania zarówno Dreadstone Blight jak i Tower of Sorcery stanąłem przed problemem, jak połączyć ze sobą poszczególne kondygnacje. Po krótkim zastanowieniu postanowiłem skorzystać z magnesów neodymowych, których używam także do mocowania figurek na dioramach. Dzięki magnesom neodymowym kondygnacje trzymają się razem, a w razie potrzeby można je bez problemu zdjąć.

Natomiast jeśli chodzi o podstawę, to podobnie jak w przypadku wcześniejszym makiet użyłem podkładu pod panele i różnorakich posypek.

Obrazek

Więcej zdjęć na BLOGU.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Ciekaw jestem Twojego malowania tych makiet. Podobają mi się i może kiedyś je nabędę. Jakbyś je pomalował, to może by to przyspieszyło decyzję o nabyciu ww.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Dzisiaj zapraszam szanowne państwo-draństwo do obejrzenia zapowiadanych wcześniej zdjęć makiety Towers of Sorcery.

Minirecenzję Towers of Sorcery znajdziecie TUTAJ.

Podstawa, podobnie ja w przypadku wcześniejszych makiet to podkłady pod panele i posypki. Natomiast poszczególne kondygnacje wieży zostały połączone magnesami neodymowymi.

Obrazek

Więcej zdjęć na BLOGU.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Kompletując kompanie Nieumarłych do Warheim FS planowałem zbudować Czarną Karocę łącząc ze sobą zestawy Black Coach oraz Coven Throne/Mortis Engine. Przy czym ten pierwszy udało mi się zakupić na Allegro jeszcze w wersji metalowej.

I cóż, jak zaplanowałem, tak zrobiłem. Choć efekt przeszedł nieco moje wyobrażenie - rozmiary modelu po złożeniu są imponujące. Mimo wszystko wydaje mi się, że model Czarnej Karocy, ze względu na swój kształt i pomimo rozmiarów będzie grywalny, a jeśli nie to z pewnością będzie dobrze prezentował się w gablocie.

Prócz bitsów z wymienionych wyżej zestawów, Czarną Karocę wyposażyłem w model woźnicy pochodzący z Corpse Cart.

Ze względu na spore rozmiary oraz ewentualne trudności w malowaniu, model nie jest sklejony, a poszczególne części złożyłem w całość na czas wykonania zdjęć.

Obrazek

Więcej zdjęć na BLOGU.

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Post autor: Deus »

Z całym szacunkiem do twojego kunsztu bo twoje prace powodują ze kopara mi odpada, ale na razie wygląda to troszke nie wyraźnie w moim odczuciu, tak jakby Black Couch wjechał od tylca w mortisa przez błąd woźnicy. Jest to jednak moje subiektywne odczucie i czekam jak dalej projek się rozwinie z niecierpliwością.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

A mi się super podoba. Tak powinnien wyglądać czarny trener. :mrgreen:
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Slayer
Chuck Norris

Post autor: Slayer »

No trochę dziwnie wygląda z tym tronem od mortisa. Ale to tylko moje zdanie.

Awatar użytkownika
blona
Wałkarz

Post autor: blona »

quidamcorvus pisze:Dzisiaj zapraszam szanowne państwo-draństwo do obejrzenia zapowiadanych wcześniej zdjęć makiety Towers of Sorcery.
Mam ta cholerę, gigant jest. Spasowanie tego wszystkiego to droga przez mękę, ale malowanie to dopiero robota.... Z niecierpliwością czekam, żeby zobaczyć jak Tobie to wyjdzie :)

Awatar użytkownika
Matysz
Mudżahedin

Post autor: Matysz »

O ile z samym "przednim zaprzęgiem" upiorówwyglądała by karoca fajnie, tak teraz znika pod tylnim, kamiennym elementem i zwyczajnie jej nie widać. Odciął bym był mortisa, jest zbyt przytłaczający. I jak waściwie tak długaśny kolos (3 podstawki rydwanowe realnej długości?) ma skręcać po twoim pięknym mieście?

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Dzięki za komentarze :)

Przygotowując stół do rozgrywania potyczek w Warheim FS, a konkretnie do scenariuszy poza murami nie mogłem pominąć makiety Citadel Wood.

Niestety proponowane przez GW rozmiary podstawki pod las nie satysfakcjonowały mnie, stąd do pełnego zestawu Citadel Wood składającego się z trzech drzew dołączyłem czwarte drzewo, które pozostało samotne, po tym jak pierwsze z jego towarzyszy ozdobiło Ogrody Morra, zaś drugie wyrosło przy skrzyżowaniu dróg (które zaprezentuję niebawem).

Do budowy podstawy lasu użyłem podkładu pod panele, różnorakich posypek i kory. Drzewa, w celu ułatwienia malowania nie zostały wklejone na stałe jednak później zarówno one jak i fragmenty oryginalnej podstawki doczekają się jeszcze kilku posypek.

Obrazek

Więcej zdjęć na BLOGU.
Ostatnio zmieniony 6 paź 2012, o 13:50 przez quidamcorvus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Drzewka są świetne, to jeden z bardziej udanych produktów Citadela. Jako sterczących głazów użyłeś kory, chyba sosnowej. Ciekaw jestem, jak to wygląda z drugiej strony, od spodu kory - czy nie jest zbyt gładko. Chodzi mi o to, że będziesz miał sterczące głazy, z których jedna strona będzie ostro postrzępiona, a druga gładka... Jeśli tak nie jest, to ok, natomiast w przeciwnym przypadku myślę, że można by dokleić od "gładkiej strony drugi kawałek kory, który by tę gładkość zamaskował... Poza tym głaz środkowy wygląda imho dosyć nienaturalnie - zbyt regularny ten prostokąt jakoś...

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Musisz poprawić
dróg
BBcode nie lubi polskich znaków w linku napisz gosciniec nie gościeniec. Ogólenie sugeruje minimalizację ilości polskich znaków przy odnośnikach/linkach itp. itd., bo w wielu wypadkach takie pierdoły wychodzą.

A ja bym wolał zobaczyć te cudeńka w kolorach, a nie wylew szarości, która nie powiem też nieźle bez farby się prezentuje :)

ODPOWIEDZ