Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...
Moderator: Dibo
Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...
no tak ale jesli zamiast minosow wlozylbys hordy to przeciwnik ma inne priorytety i juz ma na celowniku centki lub bestigory
Warhammer to nie jest sport
ktory z komórki byś pisał ^^
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Noobowskie pytanie które kiedyś już było wałkowane ale znowu naszły mnie wątpliwości:
Czy zwierzątka z rydwanów mają primal-fury nie? czy przerzuty ma tylko załoga?
Dywagacje:
Ja używam przerzutu zawsze bo patrząc do AB cały odział na Hejta, ale teraz tak czy to jest nagięcie zasad? Parę razy zarzucono mi że przeginam z przerzutami (szukając analogii z Cold Onami) i tak samo parę razy uznano mi te przerzuty jako oczywiste.
Bo jeżeli hejta mają tylko woźnicowie to w imię zasad ogólnych (chyba) zasady jeźdźców nie przechodzą na mounta, ale czy czy rydwan jest mountem załogi? Czy jest to oddział jako całość? i jako taki cały ma te przerzuty?
Jak wy gracie ?
Czy zwierzątka z rydwanów mają primal-fury nie? czy przerzuty ma tylko załoga?
Dywagacje:
Ja używam przerzutu zawsze bo patrząc do AB cały odział na Hejta, ale teraz tak czy to jest nagięcie zasad? Parę razy zarzucono mi że przeginam z przerzutami (szukając analogii z Cold Onami) i tak samo parę razy uznano mi te przerzuty jako oczywiste.
Bo jeżeli hejta mają tylko woźnicowie to w imię zasad ogólnych (chyba) zasady jeźdźców nie przechodzą na mounta, ale czy czy rydwan jest mountem załogi? Czy jest to oddział jako całość? i jako taki cały ma te przerzuty?
Jak wy gracie ?
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
- rudobrody79
- Falubaz
jak dla mnie ta zasada dotyczy całego modelu również,
gdyby było inaczej to by napisali
gdyby było inaczej to by napisali
FAQ do DE wyraxnie napisał że mounty nie mają zasady hate - pomijając zasade że cały model ma
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
6 z wilda - gorgona oddaj punkty gdy zginie szamna, ale czy jak sama z siebie z ginie to nie? opis czaru nasunał mi wątpliwości
+1Soulferin pisze:
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...