hc-maciek galeria ( Ogry ) WiP maneaters 30.01

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
hc-maciek
Wałkarz

hc-maciek galeria ( Ogry ) WiP maneaters 30.01

Post autor: hc-maciek »

Cześć. Będę tutaj zamieszczał moje najnowsze pomalowane figurki jak też i WiPy . W batla bawiłem się za małolata ( czasy szóstej edycji ) ale wtedy praktycznie jeszcze za dużo nie malowałem . Po kilku latach przerwy powróciłem - tym razem staram się w miarę systematycznie i schludnie wszystko malować .
Na pierwszy ogień idą sabretuski zrobione z wargów z lotra , 4 murfangi i ironblaster . Cała armia będzie na podstawkach śnieżno-normalnych :lol2: ( coś w stylu " spadł pierwszy śnieg " ) . Jak pisałem wyżej są to moje pierwsze modele jakie pomalowałem więc widać tam kombinowanie z kolorami , niepewne przejścia i dziwne kolorystyki :wink: . Zdjęcia tak samo - pierwsze podejście więc nie są idealnie oświetlone ani super wykadrowane i ostre

lecimy :
sabretuski
1#

Obrazek

Obrazek

2#

Obrazek

Obrazek

3#

Obrazek

Obrazek

Mournfangi ( brakuje tylko freehanda na sztandarze )

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ironblaster ( za bardzo oświetlone zdjęcie i nie widać ładnie struktury śniegu )

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aktualnie to wszystko co pomalowałem . Następni w kolejce czekają irongaci ( 6 fcg ) oraz brusier BSB

zapraszam do komentowania
pozdro !
Ostatnio zmieniony 30 sty 2013, o 00:21 przez hc-maciek, łącznie zmieniany 10 razy.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Co mam komentować sporo nie widzę fotek :<

hc-maciek
Wałkarz

coś poszło nie tak , zaraz naprawię :wink:

Slaine Mac Roth
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Slaine Mac Roth »

Nie podoba mi się ten snieg, nie wygląda realistycznie, ale to akurat problem 95% podstawek z tym patentem, i Twoje nie sa wcale takie najgorsze :)
Ośnieżony Ironblaster tez jakos słabo wyglada, ja bym inaczej wyegzekwował ten motyw, np popędzlowałbym klejem obszar, gdzie snieg teoretycznie mógł osiąść, a potem posypałbym to sodą (zakładam ze uzywasz sody, choć po zdjeciach nie da sie rozpoznac), i ewentualnie wykonczyłbym białą farbką (np drybrush). Moze wtedy nie wyglądałoby to jak po bitwie na ciastka z kremem... ;)

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Widziałem power sword, axe, claw, fist, hammer, ale power club'a to jeszcze nie :D

hc-maciek
Wałkarz

kubencjusz pisze:Widziałem power sword, axe, claw, fist, hammer, ale power club'a to jeszcze nie :D

to lód :lol2: dragonhide banner i te sprawy :wink:

Awatar użytkownika
Stormtrooper
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Stormtrooper »

Dobry patent na sabertuska :)
podpis był nieregulaminowy

hc-maciek
Wałkarz

mały update - tworzy się oddział maneaterów

malowanie narazie podglądowe - bardziej wstawiam zdjęcia pod względem konwersji

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i drugi

Obrazek

Obrazek

niebawem ulepi sie jeszcze czwórka .
no i ogólnie zabieram sie za malowanie 6 irongatów , 6 bulli i dokonczenie lepienia BSB
przymierzam sie tez do kupna bragg the gutsmana jako slaughtermastera i stonehorna

Awatar użytkownika
Silvestro
Falubaz

Post autor: Silvestro »

Drugi jest całkiem spoko, natomiast pierwszy wydaje się przeładowany tymi wszystkimi tarczami. Jeszcze tylko uwaga do Ironblastera - zauważ że z ciała obsługującego ogra wystają różne kawałki metalu - u Ciebie są one pomalowane jak skóra
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.

hc-maciek
Wałkarz

Silvestro pisze:Drugi jest całkiem spoko, natomiast pierwszy wydaje się przeładowany tymi wszystkimi tarczami. Jeszcze tylko uwaga do Ironblastera - zauważ że z ciała obsługującego ogra wystają różne kawałki metalu - u Ciebie są one pomalowane jak skóra

właśnie nie wiedziałem czy to są kawałki metalu czy co - w takim razie do poprawy

a ten pierwszy obładowany tarczami miał z założenia taki być - pancerny ogr, ale malowanie jest do poprawy no i muszę mu zrobić dobre zdjęcie żeby wyglądał jeszcze lepiej . mi się bardzo podoba

niczym Obrazek

ODPOWIEDZ