Euro Woch
Euro Woch
1 Moja rozpa Wochu
EURO 2400:
Sorcerer Lord (Lore of Heaven) 429pkt
- 4 lvl
- infernal puppet
- charmed shield
- talisman of preservation
- biting blade
- conjoined homonculus
- third eye of tzeentch
- chaos steed
Exalted Hero 215pkt
- BSB
- halberd
- dragonhelm
- dawn stone
- favour of the gods
- bloodcurdling roar
- chaos steed
5x chaos warhounds 30pkt
5x chaos warhounds 30pkt
5x chaos warhounds 30pkt
29x chaos marauders of Khorne 187pkt
- great weapon
- musician
- standard
- great weapon
- musician
- standard
20x chaos warriors of Khorne 388pkt
- shield
- halberd
- musician
- standard
7 chaos knights of Khorne 320pkt
- musician
6 chaos knights of Khorne 280pkt
- musician
chaos warshrine of tzeentch 150pkt
2396/2400
Co sądzicie?
EURO 2400:
Sorcerer Lord (Lore of Heaven) 429pkt
- 4 lvl
- infernal puppet
- charmed shield
- biting blade
- conjoined homonculus
- third eye of tzeentch
- chaos steed
Exalted Hero 215pkt
- BSB
- halberd
- dragonhelm
- dawn stone
- favour of the gods
- bloodcurdling roar
- chaos steed
5x chaos warhounds 30pkt
5x chaos warhounds 30pkt
5x chaos warhounds 30pkt
- great weapon
- musician
- standard
- great weapon
- musician
- standard
20x chaos warriors of Khorne 388pkt
- shield
- halberd
- musician
- standard
7 chaos knights of Khorne 320pkt
- musician
6 chaos knights of Khorne 280pkt
- musician
2396/2400
Co sądzicie?
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
- infernal puppet
- charmed shield
- biting blade
- conjoined homonculus
- third eye of tzeentch
Kategorii magic itemów jest 5: Arcana, zbroje, talizmany, bronie i przedmioty. Czy ja czegoś nie wiem o chaosie czy tu jest błąd ?
- charmed shield
- biting blade
- conjoined homonculus
- third eye of tzeentch
Kategorii magic itemów jest 5: Arcana, zbroje, talizmany, bronie i przedmioty. Czy ja czegoś nie wiem o chaosie czy tu jest błąd ?
Patrząc z mojej perspektywy, wystarczy odstrzelić max 3 knightów i nie masz Look Out Sir. Cała armia na Khornie to lekkie proszenie się o kłopoty przy dużej ilości śmiecia u przeciwnika.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
-
- Oszukista
Sensownie w tej rozpisce masz złożone tylko shriny.
Magus też jest w miarę spoko, ale wywaliłbym z niego 3 oczko i dał na małego maga, marudreów połączyłbym w jeden oddział, z kawalerią to samo, zmień marki na oddziałach na nurgle'a lub slannesha. 3xpsy to przesada, jedne w zupełności wystarczą, lepiej dać fasta.
Magus też jest w miarę spoko, ale wywaliłbym z niego 3 oczko i dał na małego maga, marudreów połączyłbym w jeden oddział, z kawalerią to samo, zmień marki na oddziałach na nurgle'a lub slannesha. 3xpsy to przesada, jedne w zupełności wystarczą, lepiej dać fasta.
-
- Oszukista
Jak dostaniesz D&D na klocek za 400 pkt to będziesz wiedział czemu warto 10 pkt wywalić na slannesha, albo danie filakterii na bohatera. -1 do ws i bs też potrafi dużo zmienić.
W limicie 450 pkt zmieści Ci się 9-10 knightów, a oni mają dużo większą siłę przebicia.
W limicie 450 pkt zmieści Ci się 9-10 knightów, a oni mają dużo większą siłę przebicia.
-
- Oszukista
Warriorzy to drugi klocek, a maruderzy trzeci.
Dobra, jestem skrzywiony. Dla mnie klocek z 30toma dwurakami to mało, zawsze wychodzę z założenia że jeden dobry strzał z katapulty i 10ciu spada. Po prostu - jestem skrzywiony.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
- rudobrody79
- Falubaz
to prawda, za mało na marudy, żeby cokolwiek rozkręciły - przykład
dostajesz oddział ogrów nawet podstawowy i w 2 tury ich nie masz.
potrzebujesz 2 x fast slaneshowy z flailami i 1x psy
a także jeden a nie dwa oddziały kawy - 8szt najlepiej +sztandar dający frenzy również bsb-kowi
jesli chcesz miec maga jako genka, to nie wsadzaj go do kawy bo i tak ci go zdejmą jak gracze wcześniej to napisali, na dysku sprawdza się częściej z 3+ wardem niż tak na koniku.
trudno tym ci będzie ogarnąć śmietnik, bo nie zdążysz pieskami dobiec a jak podejdziesz to dostaniesz kontre
generalnie nie gram na niebiosach i nie pomoge w kwesti tej domeny - niech się wypowiedzą grający na niej - wolę nurgla jest o wiele bardziej różnorodny i przeciwnik dostaje rany bez sejwa lub tęcze. a najlepiej obie domeny. gram używając latacza - maga I poziomu z rykiem oraz maga nurgla IIp z chowancem czarodziejem, trzymanym w klocku piechoty.
dostajesz oddział ogrów nawet podstawowy i w 2 tury ich nie masz.
potrzebujesz 2 x fast slaneshowy z flailami i 1x psy
a także jeden a nie dwa oddziały kawy - 8szt najlepiej +sztandar dający frenzy również bsb-kowi
jesli chcesz miec maga jako genka, to nie wsadzaj go do kawy bo i tak ci go zdejmą jak gracze wcześniej to napisali, na dysku sprawdza się częściej z 3+ wardem niż tak na koniku.
trudno tym ci będzie ogarnąć śmietnik, bo nie zdążysz pieskami dobiec a jak podejdziesz to dostaniesz kontre
generalnie nie gram na niebiosach i nie pomoge w kwesti tej domeny - niech się wypowiedzą grający na niej - wolę nurgla jest o wiele bardziej różnorodny i przeciwnik dostaje rany bez sejwa lub tęcze. a najlepiej obie domeny. gram używając latacza - maga I poziomu z rykiem oraz maga nurgla IIp z chowancem czarodziejem, trzymanym w klocku piechoty.