Krasnoludy Grześka - up 2014.08.10 pierwsze norsy

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Re: Krasnoludy Grześka - up 2012.06.09 - Starzy Hammerersi

Post autor: Rasti »

Świetna sprawa. Prezentują się na prawdę zajebiście. Modele świetne, dobre malowanie. Jest klimacik. =D>
Doczepiłbym się do czegoś, ale nie mam zbyt do czego, no może mogłeś troszkę niższe te podstawki zrobić :mrgreen:

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

Bardzo mi sie podoba kontrast barw :) świetna robota =D>
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
ARBAL
Kretozord

Post autor: ARBAL »

Muszę przyznać, że Twoje krasnoludy naprawdę dają radę.
=D>
Mógł byś się pokusić o zbiorowe zdjęcie.
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Jako że dawno nic nie wrzucałem, wipek sztandarowego armijnego - wszelkie uwagi i sugestie wykończenia mile widziane:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2012, o 11:34 przez smiejagreg, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Twarz wyszła mega fajnie;D
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Z mordą już raczej nic nie będę robił, podobnie z brodą. Reszta do poprawy lub zrobienia. Póki co nie mam pomysłu na sztandar - jak go zrobić...

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Mozna prosic o przepis na brode?:]
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Broda to tylko farby Vallejo, bez washy. Kolejno: neutral grey, pale greyblue, white. Wcześniej raczej washowałem brody. W tym przypadku jeszcze zobaczę, może zrobię jakiś baardzo rozwodniony wash. A może i nie :wink: .

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Wrzucam sztandarowego, do zrobienia jeszcze tylko rogi na sztandarze, więc już upa nie będzie:
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Faajny, najbardziej sztandar mi sie podoba u niego :P
Ostatnio zmieniony 23 mar 2013, o 10:18 przez Fuxiorr, łącznie zmieniany 1 raz.
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

Piękny zarośnięty metal! Dasz przepis ? :P
Obrazek

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

Zacnie =D>

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Zajebisty chłopak ;) Fajnie jakbyś wrzucił foty z nim w jakimś (pomalowanych) oddziale :P

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Modelu nie lubię ale ze o gustach się nie dyskutuje więc ciąg dalszy o modelu. Wszystko cacy poza jednym i to wcale nie takim drobnym elemencie. Tył sztandaru, ten wielki kawał blachy potraktowałeś po macoszemu. Widzi mi się to na dwie warstwy a to przy elemencie widocznym po wstawieniu modelu do pomalowanego regimentu duży błąd. Może jakieś rysy z Mitrila, nieco więcej cienia przy nitach i będzie gitarka.
Bez urazy :wink: .

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Jasne, że bez, Grabz - masz jak zwykle rację, ale ja nie bardzo mam siłę do tego modelu. Też niespecjalnie go lubię, właśnie za tył głównie, bo z tyłu imho jest beznadziejny. Przód jest fajny, więc trochę dłużej nad nim posiedziałem. A tył zrobiłem adekwatnie do jego urody :wink: . Nie wiem, może w czasie malowania maruderów Wochu poprawię ten sztandar, ale nie mam serca do tego figsa jakoś... Kurna, te sztandary kraśków mnie załamują ździebko... Lepiej już coś zatkniętego na zwykłej tyczce wygląda, ale co zrobić... Inne firmy robią jeszcze gorsze rzeczy z dwarfami :evil: .

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Wrzucam ostatnio pomalowanego flame cannona - niestety, światło kiepskie, musiałem doświetlać lampą i wyszło, jak wyszło. Z wielu elementów jestem nawet zadowolony, rozjaśnienia skóry słabo widoczne na fotach - w realu są bardziej zróżnicowane. młotek u kierownika do poprawienia - za szybko zrobiłem fotki i dopiero teraz sobie o tym przypomniałem :oops: Zapraszam do komentowania:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 17 lis 2012, o 13:37 przez smiejagreg, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Fajni =D> Ale przydałyby się jaśniejsze fotki :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Dobra, niech stracę - wyjdę na dwór, zaraz wrzucę :wink:
Edit: wrzuciłem jaśniejsze , robiłem na szybko, bo zimno, a jestem świeżo po chorobie. Mam nadzieję, że trochę lepiej widać...

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Jeszcze lepiej =D> Podobają mi się. Szczególnie rude/czerwone brody, skóra, oczy i drewno :)

Świński
Wodzirej

Post autor: Świński »

super, drewno świetne, ciuszki też niczego sobie - ogólnie stara dobra szkoła malowania bez udziwnień i innych zbędnych dodatków.

ODPOWIEDZ