Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
GrimgorIronhide pisze:Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupnościZiemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony![]()
Taki budżet to ma druga drużyna białoruska. Budżet Bate wyceniany jest teraz na 20mln €, czym deklasują swoją ligę, a od 6 lat mają gwarantowanego mistrza. Dzięki temu mogą w spokoju przygotowywać się do Ligi mistrzów w przeciwieństwie do Ekstraklasy gdzie poziom jest wyrównany (czyt. już bez korupcji) i jak zaczyna się myśleć o pucharach, to się kończy sezon poniżej miejsc premiowanych.Laik pisze:a propos Bate - 3 raz w ciągu ostatnich 5 lat w CL to się dochrapali budżetu 8 mln €...
Piłkarze to inna bajka, ale oni też powinni meczów lig zagranicznych oglądać mniej, a bardziej przyjrzeć się własnej grze bo faktycznie bujają w obłokach.smiejagreg pisze:Myślę, że wszyscy bez wyjątku gracze naszej "ekstraklasy" powinni oglądać borussie i inne manchestery (tak, tak - z małej litery), mogą się sporo nauczyć o piłce nożnej.
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
Takie opinie są skrajnie niekonstruktywne i to one dopiero są denne. Kto szuka wymówek ten niech se szuka, ja na chłodno staram się ocenić sytuację. Są plusy i minusy i bez sensu tych plusów się pozbywać.Laik pisze:polska piłka to dno totalne, niestety:(
- zero?0 profesjonalizmu
– korupcja jest wszędzie. U nas na pewno była, ale wrocławska komenda przemaglowała prawie całe towarzystwo, tylko o tym się prawie nie mówi bo to zasługa Laty, którego trzeba było czym prędzej usunąć.korupcja, układziki
od kiedy pieniądze demotywują? Przejedź się po klubach w Ekstraklasie i zobacz w ilu takie pieniądze się dostaje i czy w ogóle. Nie wspominając że takie Bate (wcale nie biedne) to chyba wyjątek w LM. Poza tym jesteśmy mniej więcej tam gdzie nasze miejsce adekwatnie do zarobków.do tego gigantyczne pieniądze które zarabia się w naszej piłce tylko demotywują…
- już są mniejsze. Wszędzie pieniądze maleją w piłce i w Polsce również na ten sezon były mocne cięcia. Szczególnie doświadczyłem to po swoim wrocławskim klubie.a niestety mniejsze nie będą a wręcz przeciwnie bo mamy za duży rynek…
No niestety. W takich meczach mus wykorzystywać przynajmniej co trzecią sytuację. Karny był kompletnie idiotyczny - piłka nastrzelona z odległości pół metra, brak możliwości reakcji - 1 sędzia na 10 by to gwizdnął... Ale Borussia jest sama sobie winna. W II połowie dominowali i powinni udokumentować przewagę. Lewy świetnie gra w polu, wzorowo się zastawia i konstruuje akcje, jak na napastnika. Ale ma za dużo niewykorzystanych sytuacji...Robson pisze:olać budżet, gdzię są komentarzedo meczów LM?
Borussie wyru*li, dużo bardziej ewidentny karny był w pierwszej połowie dla Borussi, kiedy Lewy skakał do główki w polu knym i piłka spadła obrońcy na obie ręce ( którymi to obrońca trzymał Lewego )Szkoda też 4. szans Goetzego i setki Lewego z 75minuty,bo mogło być 3:1 zamiast 1:1 i już prawie pewny awans