Piłka nożna

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Robson
Niszczyciel Światów

Re: Piłka nożna

Post autor: Robson »

Dla większych emocji lepiej by było, aby w weekend wygrał Real :mrgreen: co i tak da Barcelonie 5pkt. przewagi w tabeli. W druga stronę to będzie 11pkt, czyli strata praktycznie nie do odrobienia. Ja liczę, że będzie sporo goli 4+ :) i wynik coś koło remisu 2:2.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Śmieszna sprawa, wczoraj po południu czytałem na bogu Steca o mocy Bayernu, który fantastycznie sezon rozpoczął, a tu wieczorem nasi sąsiedzi z Borysowa sklepali Bawarczyków 3:1 i z kompletem punktów prowadzą w grupie...

Szlag mnie trafia że wszędzie się jakoś da a u nas ni chu...

W Rosji i na Ukrainie są drużyny pompowane gigantycznymi pieniędzmi ale Rumunia czy tym bardziej Białoruś w piłce takich pieniędzy nie mają a wyniki jednak są.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
MichalW
Wałkarz

Post autor: MichalW »

Co jest najsmieszniejsze ze pod wzgledem budzetu Bate byloby jedna z najbiedniejszych druzyn w "Ekstraklasie"

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Post autor: Pieta »

Śmieszne rzeczy piszesz. Bate faktycznie budżet ma niski, ale deklasuje wszystkich w naszej Ekstraklasie oprócz Legii, która ma odrobinę wyższy. Natomiast czołówka ligi Rumuńskiej przez tamtejszych mafiozów prześciga u nas wybijającą się Legię, a Cluj ją niemal dwukrotnie. Więc bez przesady z tym dołowaniem naszej ligi bo jesteśmy tam gdzie nasze miejsce.
Oglądajmy dalej Borussię i inne Manchestery a nigdy nie będzie lepiej.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Myślę, że wszyscy bez wyjątku gracze naszej "ekstraklasy" powinni oglądać borussie i inne manchestery (tak, tak - z małej litery :wink: ), mogą się sporo nauczyć o piłce nożnej. I może zdadzą sobie w końcu sprawę, niektórzy "gwiazdorzy" naszej ligi, że są jak kacyki gdzieś w buszu w Afryce, zapatrzeni tylko we własne podwórko. A świat oddala się nieubłaganie...

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

a propos Bate - 3 raz w ciągu ostatnich 5 lat w CL to się dochrapali budżetu 8 mln €...

najpierw były wyniki a dopiero później budżet na poziomie 4 klubu polskiej ekstraklasy...

1. Legia Warszawa – 80 mln zł (w zeszłym roku 80 mln zł)
2. Lech Poznań – 47 mln (45 mln)
3. Wisła Kraków – 40 mln (55 mln)
4. Zagłębie Lubin – 35 mln (35 mln)
5. Śląsk Wrocław 25 mln (25 mln)
6. Lechia Gdańsk – 24 mln (28 mln)
7. Jagiellonia Białystok – 20 mln (20 mln)
8. Korona Kielce – 18 mln (20 mln)
Pogoń Szczecin – 18 mln (-)
Ruch Chorzów – 18 mln (18 mln)
11. Piast Gliwice – 17,5 mln (-)
12. Górnik Zabrze – 15 mln (15 mln)
Polonia Warszawa – 15 mln (55 mln)
Widzew Łódź – 15 mln (22 mln)
15. Podbeskidzie Bielsko-Biała – 11 mln (12 mln)
16. GKS Bełchatów – 8 mln (10 mln)
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Młynek
Chuck Norris

Post autor: Młynek »

Ah ten mario :D

rozwaliło mnie to krakanie ręką do bramkarza , tak się strzela karne bez psychiki :p

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

@Siweusz

w linku który podałeś są tylko przychody - nie widzę budżetu, zresztą kilka milionów w jedną czy drugą stronę nie jest istotne - pytanie czy za naszego życia polska drużyna klepnie, deklasujący rywali w Bundeslidze, Bayern grając w Lidze Mistrzów?

to brzmi jak sci-fi...

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Laik pisze:a propos Bate - 3 raz w ciągu ostatnich 5 lat w CL to się dochrapali budżetu 8 mln €...
Taki budżet to ma druga drużyna białoruska. Budżet Bate wyceniany jest teraz na 20mln €, czym deklasują swoją ligę, a od 6 lat mają gwarantowanego mistrza. Dzięki temu mogą w spokoju przygotowywać się do Ligi mistrzów w przeciwieństwie do Ekstraklasy gdzie poziom jest wyrównany (czyt. już bez korupcji) i jak zaczyna się myśleć o pucharach, to się kończy sezon poniżej miejsc premiowanych.

S-f? Nie, to piłka nożna. W pojedynczym meczu wszystko jest możliwe. Wczoraj co prawda towarzysko, ale Lech Poznań wygrał z HSV Hamburg.
smiejagreg pisze:Myślę, że wszyscy bez wyjątku gracze naszej "ekstraklasy" powinni oglądać borussie i inne manchestery (tak, tak - z małej litery :wink: ), mogą się sporo nauczyć o piłce nożnej.
Piłkarze to inna bajka, ale oni też powinni meczów lig zagranicznych oglądać mniej, a bardziej przyjrzeć się własnej grze bo faktycznie bujają w obłokach.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Tak, w meczach o pietruszkę to możemy nawet z Arsenalem grać jak równy z równym :lol2:

W sezonie 2008/2009 kiedy Bate debiutowało w LM miało budżet 1,2 mln funtów (inne źródła podają 6 mln pln czy 2mln€ - w każdym razie niezbyt oszałamiająca kwota).
Jasne że mają bardziej komfortową sytuację w lidze i z łatwością zdobywają mistrzostwo – z drugiej strony ich piłkarze się w swojej lidze nie rozwijają bo nie mają godnych siebie konkurentów – każdy kij ma dwa końce i na pewno nie powiedziałbym że mają łatwiej.
Mam wrażenie że jesteśmy mistrzami w szukaniu wymówek:
A bo mamy tak wyrównaną ligę
Bo dach był zasunięty
Bo boisko krzywe
Bo mamy pecha

Sranie w banie - wyniki w dłuższym okresie są miarodajne – polska piłka to dno totalne, niestety:(. Zepsuta od podstaw – 0 profesjonalizmu, korupcja, układziki – do tego gigantyczne pieniądze które zarabia się w naszej piłce tylko demotywują… a niestety mniejsze nie będą a wręcz przeciwnie bo mamy za duży rynek…

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

olać budżet, gdzię są komentarzedo meczów LM? :)

Borussie wyru*li, dużo bardziej ewidentny karny był w pierwszej połowie dla Borussi, kiedy Lewy skakał do główki w polu knym i piłka spadła obrońcy na obie ręce ( którymi to obrońca trzymał Lewego ) :( Szkoda też 4. szans Goetzego i setki Lewego z 75minuty,bo mogło być 3:1 zamiast 1:1 i już prawie pewny awans :?
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Laik pisze:polska piłka to dno totalne, niestety:(
Takie opinie są skrajnie niekonstruktywne i to one dopiero są denne. Kto szuka wymówek ten niech se szuka, ja na chłodno staram się ocenić sytuację. Są plusy i minusy i bez sensu tych plusów się pozbywać.
0 profesjonalizmu
- zero?
korupcja, układziki
– korupcja jest wszędzie. U nas na pewno była, ale wrocławska komenda przemaglowała prawie całe towarzystwo, tylko o tym się prawie nie mówi bo to zasługa Laty, którego trzeba było czym prędzej usunąć.
do tego gigantyczne pieniądze które zarabia się w naszej piłce tylko demotywują…
od kiedy pieniądze demotywują? Przejedź się po klubach w Ekstraklasie i zobacz w ilu takie pieniądze się dostaje i czy w ogóle. Nie wspominając że takie Bate (wcale nie biedne) to chyba wyjątek w LM. Poza tym jesteśmy mniej więcej tam gdzie nasze miejsce adekwatnie do zarobków.
a niestety mniejsze nie będą a wręcz przeciwnie bo mamy za duży rynek…
- już są mniejsze. Wszędzie pieniądze maleją w piłce i w Polsce również na ten sezon były mocne cięcia. Szczególnie doświadczyłem to po swoim wrocławskim klubie.

Może za bardzo denerwuje mnie słowo "dno" bo dla mnie nie ma nic poniżej, a zdaje się, że dla niektórych są jeszcze nieskończone ilości kilometrów mułu.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Robson pisze:olać budżet, gdzię są komentarzedo meczów LM? :)

Borussie wyru*li, dużo bardziej ewidentny karny był w pierwszej połowie dla Borussi, kiedy Lewy skakał do główki w polu knym i piłka spadła obrońcy na obie ręce ( którymi to obrońca trzymał Lewego ) :( Szkoda też 4. szans Goetzego i setki Lewego z 75minuty,bo mogło być 3:1 zamiast 1:1 i już prawie pewny awans :?
No niestety. W takich meczach mus wykorzystywać przynajmniej co trzecią sytuację. Karny był kompletnie idiotyczny - piłka nastrzelona z odległości pół metra, brak możliwości reakcji - 1 sędzia na 10 by to gwizdnął... Ale Borussia jest sama sobie winna. W II połowie dominowali i powinni udokumentować przewagę. Lewy świetnie gra w polu, wzorowo się zastawia i konstruuje akcje, jak na napastnika. Ale ma za dużo niewykorzystanych sytuacji...

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

No i po Gran Derbi... Mecz stał się dobry dopiero, gdy znikło z boiska największe zagrożenie dla Barcy, czyli... Dani Alves. Przykro to mówić, ale ten facio jest obecnie cieniem samego siebie i Montoya - mimo tego, że dał się parę razy ograć - był o wiele lepszy od Brazylijczyka. Gwiazdy pokazały swoją wartość. Sędzia nie był najgorszy, oprócz niepodyktowanego karnego... Remis imho nie krzywdzi żadnej z drużyn.

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Post autor: Vallarr »

Nie krzywdzi, ale zostaje straszny niedosyt. Xabi z zolta notuje dwa agresywne faule i gra do konca. Arbeloa to samo, ale dopiero przy 3 zagraniu obejrzal kartke. Ewidentny karny na Iniescie vs dive Ozila. Niemniej przy braku Puyola, Pique, Abidala i przy takim Alvesie - remis jest ok. Tylko ten potworny niedosyt...

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Kibice Realu też mają niedosyt - po 20 minutach Real powinien prowadzić 2 - 3 bramkami i mogło być po meczu... Co do fauli - zgoda, ale i tak było mniej ostro, niż ostatnimi czasy. Pocieszające jest to, że Barca grała z taką obroną i nie przegrała. 8 pkt przewagi utrzymali, to też jest pocieszające. Jednak nadal straszliwie brakuje Barcelonie środkowego napastnika. Grając bez napastnika Barca jest jak kaleka, cały czas mają mimo wszystko kłopoty z płynną grą, jeżeli stanie jako taka defensywa i gra skoncentrowana... A tak - dwaj stoperzy byliby związani blisko bramki i byłaby możliwość łatwiejszego podejścia... Nie pasuje mi ten styl gry zespołu. Najlepsza Barca imho - mimo wszystko - była wtedy, jak grał Ibrahimović. Było więcej możliwości taktycznych i lepiej były wykorzystywane akcje skrzydłowych. Ale co zrobić, taką obrali taktykę... Mam tylko nadzieję, że nie utracą tej przewagi w meczach z maluczkimi [-o< .

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

Co sądzicie o naszym nowoczesnym stadionie i dachu z papieru śniadaniowego - daje radę ??
Kuźwa jutro w robocie normalnie angole nas wyśmieją... takie cuda tylko w PL :(
Obrazek

Boberr
Chuck Norris

Post autor: Boberr »

Mówiac stadion masz na mysli basen narodowy??

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Brak słów po prostu :lol2: :lol2: :lol2: To tylko u nas mogło się zdarzyć... I jak zwykle, nikt nie jest temu winien. Kurde, co za niespodzianka - deszcz spadł jesienią. A wszyscy liczyli, że prognozy pogody się nie sprawdzą... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Angielski Jaś Fasola może się schować, u nas jest smieszniej :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

ODPOWIEDZ