True Legion Ekstraklasa - Krakowska Liga WFB

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Re: True Legion Ekstraklasa - Krakowska Liga WFB

Post autor: Sevi »

Poprawiłem ;)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Impreza zgłoszona do ligi - będą za nią normalne punkty .
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Danrakh
Falubaz

Post autor: Danrakh »

Nie widzę zgłoszenia Górkena, Suchego, Andrzeja i Kosy...

Czyżby mientkie nińdzie a nie prawdziwe batlowce?
Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Kosa ma chyba awarię internetu :P
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Suchemu z tego co zrozumiałem nie pasują duże punkty i takie zasady.
Górken chyba będzie chciał zagrać a jak Górken to pewnie i Andrzej ale czemu sie nie zgłosili to nie mam pojęcia :/
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Bretonnian
Falubaz

Post autor: Bretonnian »

As Dibo said :mrgreen: Będę sobie spokojnie obserwował Ligę :wink:

Awatar użytkownika
Danrakh
Falubaz

Bretonnian pisze:As Dibo said :mrgreen: Będę sobie spokojnie obserwował Ligę :wink:
Przyznam, że trochę mnie to dziwi. Rozumiem, że samo rozegranie bitew nie jest dla Ciebie problemem, punkty do ligi i tak się liczą z najlepszych turniejów więc nawet jak kiepsko pójdzie to nie będziesz stratny... w czym problem żeby pograć na inny niż euro format?

Nie traktuj tego jako wjazdu personalnego, po prostu jestem ciekaw pobudek.

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Bo w sumie za te dodatkowe 400pts nie ma co wsadzić, co by breta nie wrzuciła, czy WE to w zasadzie jest zbedne, i nijak nie poprawia balansu . Ja chyba tez wolę poobserwować wydarzenia z punktu 3ciej osoby, aniżeli dwoić sie i troić by co podjeść z tego ciastka. Tym bardziej, że polewa jest słona, a galaretka to czysta wieprzowa żelatyna.
xYz

Bretonnian
Falubaz

Po prostu myślę że to nie będzie działać, ten CS jest pisany na 2400. To że niektórzy nie widzą różnicy między 2400 a 2800 to już ich sprawa :wink:. Pozatym na bitwę na 2400 z niektórymi trzeba poświęcić ponad 3 h, co jak będą mieli 400 pts więcej. Nie chcę wiedzieć :mrgreen:

Edit: Gremlin mój mistrz cytatów! :mrgreen: Made my day bro :wink:

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

nom - tego się właśnie bałem.
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Danrakh
Falubaz

Gremlin pisze:(...)
:lol:
Skoro już o tym mowa, na Silesiana pojechałeś powydawać pieniądze a nie walczyć o pudło i jakoś format Cię nie odstraszył. Bryndza to dopiero będzie na prePoznaniu w Strychu bo tam zdaje się wpisowe nie idzie w całości na nagrody, dlatego tutaj naganiam, żeby się nachapać ;)

@Suchy
Ależ ten format nie ma wcale na celu balansu na miarę euro. Jest wyjęty prosto z wielkiej czarnej dziury na fali radochy jaką daje Silesian i męskie punkty. Granie na euro w trakcie ulotnej próżni pomiędzy starym a nowym rulespackiem to nekrofilia - nie lepiej pobawić się w egzotycznym formacie?
Co do długości bitew, to nie turniej, poświęcić 3h na ludki raz w tygodniu, a poświęcić 4h - przynajmniej z mojego punktu widzenia - to niezauważalna różnica.

@Piotrek
Ani Suchy ani Gremlin nie optowali za dużymi punktami, zamiast wyrażać swoje obawy namawiaj dziewczęta do wspólnej zabawy :mrgreen:

Edit:
Bo się Gremlin czepiał to mu chłopców zmieniłem :lol:
Ostatnio zmieniony 8 paź 2012, o 15:08 przez Danrakh, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Następna liga będzie na Euro :)

Danrakh dobrze prawi, 2800 są fajnymi męskimi punktami i warto sobie coś pograć na rozluźnienie pośladów :)
Wisła Kraków.

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Danrakh pisze: Ani Suchy ani Gremlin nie optowali za dużymi punktami, zamiast wyrażać swoje obawy namawiaj chłopców do wspólnej zabawy :mrgreen:
Primo. Chłopców, to ty masz w agencji.
Secundo. Ja na 100% bede miał problemy z rozegraniem tych swoich bitew w ciągu tygodnia - przebywam na co dzień było nie było 200km od Krk. Mogę być jedynie w pt(po 17:00)/sb/ndz w Krk. A i format nie taki - 4h na bitwę, i słuchania marudzenia mej lubej, że przyjeżdżam posuwać sobie plastikowe ludki, a nie do niej... pffff.
xYz

PSz
Falubaz

Post autor: PSz »

Biadolicie. Niech będzie odrobina urozmaicenia, CHŁOPCY :)

Zróbcie coś absolutnie for fun i mega zero jedynkowego. I może będziecie kończyć grę w 1h:)

Awatar użytkownika
Danrakh
Falubaz

Gremlin pisze:Primo. Chłopców, to ty masz w agencji.
Zmienione, wedle życzenia.
Gremlin pisze:Secundo. Ja na 100% bede miał problemy z rozegraniem tych swoich bitew w ciągu tygodnia - przebywam na co dzień było nie było 200km od Krk. Mogę być jedynie w pt(po 17:00)/sb/ndz w Krk. A i format nie taki - 4h na bitwę, i słuchania marudzenia mej lubej, że przyjeżdżam posuwać sobie plastikowe ludki, a nie do niej... pffff.
To akurat potrafię zrozumieć. Odnosiłem się do wcześniejszych argumentów (bo żelatyna za słona, bo format nie ten...).

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Na przyszłość nie będzie żadnych "wyborów" bo tak się to właśnie kończy. Jak mam ich namawiać skoro sam uważam ,że to idiotyczny format :evil:
Obrazek

Bretonnian
Falubaz

Danrakh pisze:
Gremlin pisze:(...)
:lol:

@Suchy
Ależ ten format nie ma wcale na celu balansu na miarę euro. Jest wyjęty prosto z wielkiej czarnej dziury na fali radochy jaką daje Silesian i męskie punkty. Granie na euro w trakcie ulotnej próżni pomiędzy starym a nowym rulespackiem to nekrofilia - nie lepiej pobawić się w egzotycznym formacie?
Co do długości bitew, to nie turniej, poświęcić 3h na ludki raz w tygodniu, a poświęcić 4h - przynajmniej z mojego punktu widzenia - to niezauważalna różnica.
Ja wolę jak jest jeden zestaw zasad dla wszystkich i ten zestaw jest napisany z myślą o wyrównaniu (w mniejszym większym stopniu) potencjałów armii. Na euro tak naprawdę można pograc każdą armią i dla mnie to jest właśnie męskie granie, gdzie oprócz rozpiski liczy się skill i znajomość metagame'u. Opcja moja ( i chłopaka z agencji Gremlina) przegrała, cóż bywa, taki Vox Populi :mrgreen:. Co do Silesiana który daję fale radochy, to chyba nie koniecznie :mrgreen:

Dobranoc

Suchy

Awatar użytkownika
Górken
Falubaz

Post autor: Górken »

ja się nie zgłoszę niestety ze względu na brak czasu w tygodniu, a nie każdy weekend jest wolny żeby pociupać tą jedną bitwę akurat w godzinach otwarcia sklepu bo własnego blatu niestety nie posiadam...
Podpis usunięty - nieregulaminowy. Administracja

Awatar użytkownika
Danrakh
Falubaz

Sevi pisze:(...)High Elves: High Elves armies have an extra 100 points for their roster (2500 total); High elves army can generate extra 3 powerdice instead of 2; Vortex Shard counts as +1DD; Book of Hoeth counts as 3PD and 2 DD; Banner of the World Dragon counts as +1 DD(...)
Kosa nie będzie miał łatwego życia w lidze :mrgreen:

@Sevi
Rozumiem, że losowanie par startuje 15 października. Jest możliwość challenge? Bo się chcemy z Panterem posprzeczać czyje piwo jest najlepsze ale w sumie oficjalnie nikt tego do ekstraklasy nie zgłaszał...

BTW, powinienem się pojawić na chwilkę z pierworodnym w Strychu to zapłacę wpisowe.

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Tak, Kosa ma 2500 :mrgreen:

Tak, jest możliwy challange ;)
Wisła Kraków.

ODPOWIEDZ