Pare noobowskich pytań.
Moderator: Afro
Re: Pare noobowskich pytań.
To ja mam dwa pytania
1) Czy deathcheater działa na impakty?
2) Czy ten sztandar co przerzuca czary działa także na snajperki z deatha?
1) Czy deathcheater działa na impakty?
2) Czy ten sztandar co przerzuca czary działa także na snajperki z deatha?
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
1.tak deathcheater działa na impacty.
@Czcibor
Ten komentarz taki średnio trafny biorąc pod uwagę twój awatar
@Czcibor
Ten komentarz taki średnio trafny biorąc pod uwagę twój awatar
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Afro nie zgadzam się. Mylisz Vortexy(słonka) z direct damage(pitki). Nie ma vortexu przed którym broniłaby runa.
Napisałem tak, bo runemaw nie ma w opisie, że przerzuca wszystkie rodzaje czarów oprócz vortexów. Nie znam dokładnego wordingu wszystkich czarów (tym bardziej nie chciało mi się sprawdzać :p), więc nie zakładałem, że wszystkie vortexy są takie same A łatwiej po prostu wnioskować z opisu czaru wg mnie niż z jego rodzaju
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
Witam
Teraz troszkę chciałbym zacząć grać ogrami i mam pytanko a nawet parę
-Co jest najbardziej grywalne w Ograch i co musi być w rozpisce ? Poprosił bym o nazwy PL
-Jaka jest standardowa rozpiska ogrów na 2000 pkt ;D Bym był bardzo wdzięczny gdybyście mi takową podali najlepiej PL.
-Jak nimi grać jakie są dobre taktyki?
Teraz troszkę chciałbym zacząć grać ogrami i mam pytanko a nawet parę
-Co jest najbardziej grywalne w Ograch i co musi być w rozpisce ? Poprosił bym o nazwy PL
-Jaka jest standardowa rozpiska ogrów na 2000 pkt ;D Bym był bardzo wdzięczny gdybyście mi takową podali najlepiej PL.
-Jak nimi grać jakie są dobre taktyki?
Armia: SKAVENI
okon pisze:pot lał sie litrami , moje dupsko płoneło razem z jajami na szczęście mam długą parówę która nie zdążyła się sfaiczyć do końca więc zwycięstwo wydarłem
Ironguts, Koty, BSB, Działko, Mufangi i jakiś czarodziej.Deska pisze:-Co jest najbardziej grywalne w Ograch i co musi być w rozpisce ? Poprosił bym o nazwy PL
Obejrzyj sobie dział z rozpiskami.
Ironguts, Koty, BSB, Działko, Mufangi i jakiś czarodziej.Deska pisze:-Jaka jest standardowa rozpiska ogrów na 2000 pkt ;D Bym był bardzo wdzięczny gdybyście mi takową podali najlepiej PL.
Obejrzyj sobie dział z rozpiskami.
Tego nie powiem, bo nie gram ogrami, tylko czytam forum, ale zgaduję, że jedną fajną taktyką jest rozjeżdżanie Mufangami .Deska pisze:-Jak nimi grać jakie są dobre taktyki?
Żelazobrzuchy, Szablozębne, Ludożercy, Kły żałoby, Żelazna gardziel, do tego Pięściarz jako Sztandarowy armii oraz Oprawca jako generał i Płonącobrzuchy lub Rzeźnik jako mały mag.Deska pisze:
Przydają się też zwykłe ogry.
Co taktyk: ogry są armią naporową Jedziesz do przodu, wzmacniasz się magią, działem odstrzeliwujesz co potrzeba, a resztę pożerasz w walce wręcz
Wisła Kraków.
Jak trzymacie bohaterów w oddziałach? Wszystko w bunkrze z żelazobrzuchych? Tylko jak mam np. dwóch magów i bsb to oddział robić 3 kolumny 4 szeregi, gdzie w 1. szeregu nie ma ani jednego irona, czy 4 kolumny i 3 szeregi?
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35884
Wszystkich bohaterów trzymam w jednym dużym klocku.
Odnośnie szeregów to na Euro grywam najczęsciej po trzy ogry w szeregu, a przy większym oddziale ironów po 4 i do pierwszego szeregu wędruje najczęściej oprawca. Ustawienie zależy też od przeciwnika
Odnośnie szeregów to na Euro grywam najczęsciej po trzy ogry w szeregu, a przy większym oddziale ironów po 4 i do pierwszego szeregu wędruje najczęściej oprawca. Ustawienie zależy też od przeciwnika
Wisła Kraków.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Ten temat może posłużyć do pracy magisterskiej. Począwszy od przeciwnika, przez twój gamestyle, metagame danej okolicy, loru cza czarodziejach, ilości oddziałów po itemki na bohaterach
Dokładnie
Wisła Kraków.
Ale to debilnie brzmi. Naprawdę takie jest tłumaczenie?Sevi pisze:Kły żałoby, Żelazna gardziel
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
Mam pytanie, czy butcher będący w oddziale (ironi, bulle - whatever), który walczy wręcz, może rzucać czary? Czy istnieje też taka możliwość stojąc w drugim szeregu?
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.
Mam pytanie do sytuacji w której mam 3 ogry w szeregu a w pierwszym rzędzie BSB'ka Tyranta i Firebellego. Czy przeciwnik może w bić w regiment czy tylko w bohaterów?
Przyszedłem na świat pokryty cudzą krwią, krzycząc i kopiąc wszystkich dookoła. Odejdę w ten sam sposób.
TakMacias pisze: Ale to debilnie brzmi. Naprawdę takie jest tłumaczenie?
Wisła Kraków.