Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Re: Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii

Post autor: Macias »

Niezbyt zrozumiałem Twoją wypowiedź. Możesz wytłumaczyć?
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Sprawa z minosami jest taka, że każdy wygrany combat nie zmienia im statystyki A a jedynie dodaje bonusowy atak więc możesz mieć ich nawet 15 :mrgreen:
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Klops
Falubaz

Post autor: Klops »

jakby się ktoś zastanawiał to polecam malagora(z deathem jest naprawdę syty) jako spec herosa bo gra się nim przednie/ jakby kosztował tak z 50 punktów mniej to bym go brał w ciemno

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Hehehe klasyczna dyskusja o atakach. Khumek pisząc to co napisał nie miał racji bo faktycznie A nie może wzrosnąć powyżej 10. Jednak wiemy co miał na myśli. Przemcio to ładnie i poprawnie to wyjaśnił.
Bonus atak to nie to samo co +1A
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Hmmmm ja się zastanawiałem nad Malagorem z Wildem... no ale nie ma to jak latające słoneczko przez armię VC :mrgreen:

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Mnie nie będzie ale gdybym był to na milion % wziąłbym Corowe Centigory :twisted:
Slugtongue i Khazak są sensowni reszta hmm moim zdaniem wątpliwa ... tzn nie lepsi niż zwykli magowie.
Czcij Koze !!

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Ja chciałem wziąć khazraka, malagora i slugtongue'a, ale w końcu zrezygnowałem z khazraka, a malagora biore z deathem, żeby móc namieszać słońcem i sniperami na bliski zasięg.
pozdro

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Zło :mrgreen:

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Dibo to mowisz ze pozyczył bys mi figsy ?:D Pojechał bym tam besiami 8)
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

Klops pisze:jakby się ktoś zastanawiał to polecam malagora(z deathem jest naprawdę syty) jako spec herosa bo gra się nim przednie/ jakby kosztował tak z 50 punktów mniej to bym go brał w ciemno
ta jak Dymitrowi wcisnąłeś 12 hitów spiperką na S to się spłaciło :P

Klops
Falubaz

kiedyś mag z defem musi się spłacać na ten przykład na DMP rzuciłem skutecznie 3 słonka i 2 razy się z nich zabiłem
a model malagora jakoś świetnie nadaje się mi na lorda z defem(ma w końcu dobre rzuty)

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

z beasta jest skuteczniejszy zawsze bustuje tam gdzie che, do tego dzida od boku kiedy che :twisted:

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Kto z was poza Crusem który wiem, że jedzie będzie w Poznaniu :?: a kto się do Babic Wybiera:)

Klops
Falubaz

Ja na ten przykład będę na 100% w Poznaniu/ nie często ma się mastera 30 minut pieszo od chaty.
tylko jestem sędzią.

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Plan był taki ze przyjadę do Poznania z kobitą. Kobita poszłaby do siostry i szwagra a ja miałem grać. Oczywiście plan się zesrał ani nie bede grał ani nie odwiedzimy szfagróff :evil:
Czcij Koze !!

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

też na poznań raczej się nie wybieram ze względów pracy :(

a format dość ciekawy, może w przyszłości będziemy używać na stałe ich :D

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Dibo, pożyczyłbyś mi na kraków aprę giftów? gory kilka, harpie, ungory z łukami, gorgonę? ;)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Wiedząc że nie jadę do Poznania nie naprawiłem armii, dla ciebie zmieniam rozpiskę i pożyczę ci parę rzeczy.
Gory OK, Ghorgony nie mam a Shaggotta do soboty nie skleję - nie ma kiedy. Harpie hmm dam ci Furie, sam użyje ungorów za harpie i za ungory posłużą mi łucznicy nie mam wyjścia innego.
Czcij Koze !!

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

to w końcu jedziesz do Poznania Dibo :?: :mrgreen:

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Kocham Diba ^^ - rozmawiamy o turnieju w KrK, który wyciąga ponad 75% frekwencji masterowej (szczecińskiej^^)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

ODPOWIEDZ