black list

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Re: black list

Post autor: KrzysiekW »

Jak nie ma sprzeciwu, to bardzo proszę o przyznanie Adeonowi możliwości napisania tutaj i poinformowanie go o tym PMką.

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Przyznajmy Adeonowi na stałe miejsce na LL to generalnie ma sens, żeby mógł tu pisać. Moje miejsce z masterów mogę mu dać, jak nie chcemy robić nadzwyczajnych miejsc.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

szybkie głosowanie? czy przez aklamację i liczymy na to, ze tym razem nikt nie będzie płakał?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Bez glosowania, przy czym z zastrzezeniem, ze tylko na potrzeby tego tematu.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

bez glosowania, byle by szybko zalatwic sprawe.

Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

Post autor: adeon »

Witajcie po dłuuugiej przerwie.

Kilka słów wstępu - to już jest 7 (albo 8 sezon) jak strona ligowa działa w aktualnej formie - z mniejszymi bądź większymi zmianami. Przez te lata widziałem dużo różnych wałków, jednak najnowsza próba jest już szczytem bezczelności. Żeby było jasne - pokazany przypadek to nie pierwsze tego typu zagranie w sezonie.
Liga potrzebuje zmian systemowych, jeżeli ma spełniać swoją rolę - czyli instytucji dla graczy od graczy. Przede wszystkim fajnie by było, jakby LL w końcu się wzięła za robotę, a nie zajmowała się tylko "komu majstra", albo "jak wybrać kapitana na etc". Serio - w innym celu ta instytucja została powołana do życia.

Liga ma OGROMNE szczęście, że pojawił się KrzysiekW - bo w przeciwieństwie do mnie ma mnóstwo cierpliwości i ogromną wyrozumiałość dla orgów. I miło by, gdybyście to zauważyli i przestali wyskakiwać z tekstami, o zbytniej surowości i braku znaczenia pomiędzy 317 a 316 miejscem. Bo nie ma powodów, dla którego należy wspomagać graczy, którzy nieuczciwie zdobywają pozycję kosztem graczy uczciwie zdobywających te punkty.

Z mojego punkty widzenia - czyli z bardzo daleka - kwestie wymagające oczyszczenia to:
-aktualizacja regulaminu
-skasowanie lig lokalnych

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Dzieki za glos w dyskusji.

Chcialbym Cie prosic, zebys napisal jakiego rodzaju zmian w regulaminie oczekujesz i jakie sa argumenty przemawiajace za skasowaniem lig lokalnych.

Moim zdaniem liga funkcjonuje obecnie calkiem niezle, chociaz faktycznie brakuje kilku osob, ktore wprawialy te maszynerie w ruch. Z pustego nie nalejesz.

Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

Post autor: adeon »

swieta_barbara pisze:Dzieki za glos w dyskusji.

Chcialbym Cie prosic, zebys napisal jakiego rodzaju zmian w regulaminie oczekujesz i jakie sa argumenty przemawiajace za skasowaniem lig lokalnych.

Moim zdaniem liga funkcjonuje obecnie calkiem niezle, chociaz faktycznie brakuje kilku osob, ktore wprawialy te maszynerie w ruch. Z pustego nie nalejesz.

Aktualizacja punktów regulaminu głównego:
1.5
2.10
3.8
3.9
6.1
6.4
7.1
7.3

I. REGULAMIN PRZYZNAWANIA I ORGANIZACJI TURNIEJÓW I LIG LOKALNYCH punkty:
2.3
Cały podpunkt III jest do wywalenia
4.1
4.4
4.7
4.8

V. OBLICZANIE PUNKTÓW RANKINGOWYCH - fajnie jakby całość zweryfikował

Co do lig lokalnych - już kiedyś o tym pisałem. Potrzebna jest osoba, która będzie je weryfikować - w szczególności czy jedna osoba nie jest zgłaszana do kilku lig jednocześnie.

Mam nadzieję, że byłem wystarczająco precyzyjny.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Hm, mowisz zapewne o regulaminie z tego linku:
http://ranking.wfb-pol.org/doc/regulamin.pdf

Obecnie obowiazujacy regulamin znaduje sie pod tym linkiem:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=365553#p365553

Odnosnie lig lokalnych mam mieszane uczucia - z jednej strony faktycznie stanowia doskonale pole do naduzyc, z drugiej faktycznie stanowia popularna forme rozgrywek. Sam bral udzial w jednej czy dwoch, choc nie mialbym takiej motywacji, gdyby nie liczyly sie do ligi.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

po tym weekendzie mamy zaplanowane małe porządki, tylko potrzebny nam Jankiel ze swoja magiczna mocą:)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Z lig lokalnych trzeba albo usunąć limit, albo tego pilnować, bo w zgłoszeniu wyników się to niczym nie różni, ja na bank miałem w niejednym sezonie dopisane po 2+ ligi. Obecny system jest nieegzekwowalny.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

2126 2012-10-12 WiM Quest vol.1 Olsztyn Okf Miscast Lokalny 0 Single Strona www -
http://www.miscast.fora.pl/wim-quest,71 ... ,3199.html

Zgłaszanie takich "lig" to jest jest totalne przegięcie. Nie można zaliczyć do ligi de facto dwa razy tego samego turnieju. Nie może być tak, że wewnętrzny ranking sporządzony w oparciu o ligowe turnieje zgłaszacie jako kolejny turniej. Nie wiem, czemu to ma służyć, więc traktuję to jako głupotę, a nie oszustwo.

Albo sami usuniecie "ten turniej"/nie zgłosicie wyników, albo trzeba będzie przegłosować wykreślenie tej imprezy z rankingu
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Z trzech lokali zorganizowanych będziecie mieć 4 zaliczone, z czego 4 to tylko wynik zsumowania wyników z 3 poprzednich.
Od kiedy do kiedy trwa WiM Quest?
Liga trwa od poczatku sezonu 2012 do konca roku 2012. Została podzielona na dwa etapy: pierwszy etap konczy sie po 3 masterze(bez DMP) w zesonie, drugi etap zaczyna sie zaraz po nastepnym i konczy z koncem sezonu

Kto wygra WiM Quest?
Osoba ktora zdobedzie najwiecej punktow z zaliczanych turniejow, wymogiem sa turnieje zgloszone do Polskiej Ligi WFB z wynikami oddanymi w terminie.
To jest regulamin tej ligi. No proszę Cię... sztucznie generujecie ilość imprez.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

przegłosować to trzeba jakies rozsądne kary dla robiących takie turnieje.

Kogo obchodzi czy masz wymaksowane lokale czy nie? Przecież to ewidentny wał jest…

Jankiel: Zebrałbyś te przypadki, które warto przegłosować dla pewności i propozycje kar? zróbmy zbiorcze głosowanie, żeby na przyszły sezon nie było już z tym problemu

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Jankiel napisał chyba dość wyraźnie, że w ten sposób klub z Olsztyna sztucznie generuje imprezy zaliczane do rankingu.

Sztucznie wygenerowana impreza to ewidentny wał. Za wyniki na poszczególnych lokalach gracze już raz dostali punkty - nie wyobrażam sobie, żeby mogli je dostać po dwa razy

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Regulaminu nie widzisz? ojej, biedne dziecko.
Na szczęście we Wrocławiu gracze mają odrobinę powyżej Twojego IQ i widząc PRE SILESIAN są w stanie się domyśleć

Podobnie sprawa ma się z TrueLegionowym Eventem.

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

lohost pisze: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=24&t=36706 - brak regulaminu jakiegokolwie liga true legion ergo wal
Proszę, a mi się wydawało że umieściłem wszystkie informacje jakie były potrzebne :D
I wydaje mi się że w temacie jest regulamin :P
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

NAreszcie - poszedł sobie! Może założy własną ligę i nie będziemy musieli się LOLhostem przejmować.

A wracając d meritum - Jankielu, zbierzesz co trzeba i założysz głosowanie?

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Necromanter »

Dymitr chyba trochę lecisz w kulki. Masz problem z Lohostem to wyjaśnijcie sobie to na masterze, ale jechanie po klubach to już przesada!!
Ostatnio zmieniony 9 paź 2012, o 22:01 przez Necromanter, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Nie róbcie z tego jakiegoś osobistego konfliktu, bo to żałosne.

Klub Miscast zgłosił jako lokal ligę, która polega na zsumowaniu wyników kilku lokali. To ewidentne nagięcie regulaminu.

I zamiast to po prostu usunąć, to próbujecie z tego zrobić jakiś element durnego konfliktu. Nie może być tak, że wolno Wam więcej, bo się pokłócicie z koordynatorem czy moderatorami. Ścigamy zapominalskich z Poznania, swoich kolegów z Szybkiego Szpila, a mamy przepuszczać Miscastowi? Żeby się nikt nie czepiał, że to niby zagrywka polityczna?

I po raz kolejny przypominam, że LL i forum Border Princes to dwie odrębne sprawy. Administracja Border Princes nie będzie banowała niepokornych/niewygodnych członków LL. Jak będzie za duży chlew, to po prostu się to forum ukryje i przypadkowe osoby nie będę widzieć tych wygłupów.

Jankiel: Zebrałbyś te przypadki, które warto przegłosować dla pewności i propozycje kar? zróbmy zbiorcze głosowanie, żeby na przyszły sezon nie było już z tym problemu
Nie, bo nie ma jakichś nie dających się rozwiązać problemów. Po co mamy sztucznie nadymać regulamin? Przecież mamy już wystarczające narzędzia do ścigania podejrzanych imprez.

ODPOWIEDZ