black list
Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10
Re: black list
Sam go prowokujesz.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
Konsultowałem się z Adeonem i sprawę oddajemy po rozpatrzenie LL.
W ocenie kołordynatorów taka formuła imprezy (liga bazująca tylko i wyłącznie na wynikach innych turniejów) rodzi precedens. Przykład możliwego nadużycia (poza wspomnianym podwójnym punktowaniem): Brakuje Ci turnieju do miejsca w LL? Zrób sobie dwa, zrób z nich "ligę" - profit. Taka "liga" nie powinna być zaliczona.
W ocenie kołordynatorów taka formuła imprezy (liga bazująca tylko i wyłącznie na wynikach innych turniejów) rodzi precedens. Przykład możliwego nadużycia (poza wspomnianym podwójnym punktowaniem): Brakuje Ci turnieju do miejsca w LL? Zrób sobie dwa, zrób z nich "ligę" - profit. Taka "liga" nie powinna być zaliczona.
Tutaj reprezentujesz klub, więc niech sobie zmienią reprezentanta na mniej ... hmmm... kontrowersyjnego. Inaczej uznaje się, że zgadzają się np. z Twoimi chamskimi odzywkami do innych userów itd., nie przeszkadza im to, więc jest jak jest. Oczywiście, nie znaczy to że można wyzwać cały klub od czegoś/kogoś, niemniej fakt że tolerują takie zachowania swojego reprezentanta daje do myślenia.Ja to ja
Nie widzę powodów dla których Dymitr powinien zrezygnować z moderowania. Masz oczywiście prawo założyć głosowanie o odwołanie go ze stanowiska (przy odpowiednim zachowaniu procedur). Jeśli zamierzasz go odwoływać to załóż głosowanie, jeśli nie - przestań trolować i daj nam w spokoju funkcjonować.
KrzysiekW +1.
KrzysiekW +1.
Jankiel pisze: Allstars w ch... Cały jeden reprezentant, który nie umie zmierzyć 12" od bsb, specjalista od rzucania kostkami i kręcenia o tym filmów, człowiek, który próbował się wcisnąć do repy grając każdą armią po kolei (ale wszystkimi obsysał), kolejny, który cały rok nie grał i ostatni, który zamiast ćwiczyć skilla, to podbudowuje ego politykowaniem na LL. Nie da się wygrać.
Czy to nie jest oczywiste?ciagle nie podajesz w ktorym punkcie jest to naruszenie.
Robię dwa lokale - zgłaszam. Sumuję z nich wyniki i zgłaszam jako ligę lokalną
Robię kolejne dwa - zgłaszam. Sumuję z nich wyniki, zgłaszam jako jeszcze jedną ligę lokalną.
Sumuję dwie ligi lokalne - zgłaszam jako zajebistą ligę lokalną.
Sumuję wyniki z lokali i lig lokalnych i zgłaszam wszystko do kupy jako jeszcze bardziej zajebistą ligę lokalną.
4 turnieje się odbyły, 7 zgłosiłem. I nic mi nie zrobicie, bo nie ma na to punktu w regulaminie. Jeżeli Miscast chce zgłaszać takie "imprezy" i nie widzicie w tym nic niestosownego, droga wolna. Ale moim zdaniem to wystarczający powód, żeby usunąć klub z LL i skasować jago turnieje z rankingu. Oczywiście po głosowaniu.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Nie takie rzeczy hamowałem i jest to u nas wiedza powszechna że nie ma nawet co próbować, więc pudło. <duma>lohost pisze: Czy gdyby ktos na slasku wpadl na podobny pomysl to byloby to walkiem?
Żadna akcja odwetowa, po prostu wychwycono nadużycie. Na forum moderatorskim nawet zastanawiałem się głośno czy wspominać o tej sprawie, bo będziesz teraz mógł się kreować na ofiarę spisku. Trafiłem.lohost pisze:to akcja odwetowa, bo nacisnalem na odcisk Krzysiowi i Dymitrowi
A do mnie po prostu po chamsku się odniosłeś, a nie "nacisnąłeś na odcisk".
Jankiel i ja wykazaliśmy jasno nadużycia płynące z takiej ligi. Kilka rzeczy tez nie jest zabronione w regulaminie, gorzej jak ludzie na nie powpadają i zaczną je robić. Jak sobie chciałeś wyłonić największego kozaka w WFB w okolicy, to trzeba było zrobić ranking bez zgłaszania go do ligi. (Na marginesie, na Śląsku na takie coś wpadnięto parę lat temu

Nikt nie jest jak obiad domowy żeby go wszyscy lubili. Wystarczy że przyciąłem parę akcji jak Twoja i kilku orgów mnie nie musi już kochać.no zobacz, ja znam kilku ludzi ktorzy nie maja o Tobie takiego najlepszego zdania

Żaden tekst nie zastąpi mózgu i poczucia przyzwoitości.Jankiel, Ty jestes czlowiekiem tekstu, przestan sie zaslaniac, masz ten zapis czy nie?
My też mamy ligę Szybkiego Szpila do którego zbieramy sobie wyniki lokali w Tychach. Ale jest to czysto for fun, choć z nagrodami, i nikt nie będzie tego zgłaszał do ligi.takze czesc bardziej hobbystyczna, zostalo w niego wlozona masa sily i bardzo dobry pomysl na rozruszanie srodowiska lokalnego-ktore ergo nie jest zainteresowane gra na masterach ani o czolowke ligi ogolnopolskiej.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
- swieta_barbara
- habydysz
Kurde, chcialem cos napisac w tym temacie, ale rece opadaja. lohost, Dymitr, Wasz konflikt dawno juz przekroczyl granice dobrego smaku.
Liga z dwoch turniejow lokalnych (zaliczonych do ligi) jest nielegalna, nie ma tego w regulaminie, ale nie ma tez np. zapisu o tym, ze nie mozna zapisywac na turniej wirtualnych graczy.
Wracajac do kwestii faktycznych, a nie flejma wyssanego z palca, podpisuje sie pod postem adeona:
Nastepna sprawa, co do ktorej nie zostaly podjete zadne decyzje, to karanie organizatorow za proby walkow przy turniejach. Z mojego punktu widzenia minimalnie turniej niezaliczony, a dodatkowo klub traci miejsce na LL za lokale do konca biezacego sezonu ligowego. Nie do pominiecia jest tutaj czynnik ludzki, tzn. to inna sprawa nie zglosic lokala w Warszawie, gdzie kazdy tlucze sie o setke przez kilka turniejow, a co innego w jakiejs Pszczynie czy Raciborzu (bez urazy). Zapraszam do dyskusji.
Liga z dwoch turniejow lokalnych (zaliczonych do ligi) jest nielegalna, nie ma tego w regulaminie, ale nie ma tez np. zapisu o tym, ze nie mozna zapisywac na turniej wirtualnych graczy.
Wracajac do kwestii faktycznych, a nie flejma wyssanego z palca, podpisuje sie pod postem adeona:
Przesledzilem regulamin i nie ma w nim slowa o ligach lokalnych. Rozumiem, ze do tej pory byly one traktowane jako pojedynczy turniej lokalny, ale niby na jakiej podstawie? Taka forma w ogole nie ma racji bytu. Proponuje, ze do momentu wyjasnienia tych kwestii wszystkie ligi lokalne zostaja zamrozone, nie mozna ich zglaszac do ligi. Jak dla mnie, stan ten moglby sie utrzymac.adeon pisze:Z mojego punkty widzenia - czyli z bardzo daleka - kwestie wymagające oczyszczenia to:
-skasowanie lig lokalnych
Nastepna sprawa, co do ktorej nie zostaly podjete zadne decyzje, to karanie organizatorow za proby walkow przy turniejach. Z mojego punktu widzenia minimalnie turniej niezaliczony, a dodatkowo klub traci miejsce na LL za lokale do konca biezacego sezonu ligowego. Nie do pominiecia jest tutaj czynnik ludzki, tzn. to inna sprawa nie zglosic lokala w Warszawie, gdzie kazdy tlucze sie o setke przez kilka turniejow, a co innego w jakiejs Pszczynie czy Raciborzu (bez urazy). Zapraszam do dyskusji.
Lohoście. Nie wydaje mi się żeby reakcja Dymitra na twoje śmieszne prowokacje mówiła cokolwiek o nim jako o mężczyźnie. Ja dla przykładu wychowywałem się w blokowisku i za brak reakcji na obraźliwe teksty zostałbym w tamtych czasach uznany za leszcza. I nie mówię tu o reakcji werbalnej. Dziś funkcjonuję w świecie ludzi ogarniających życie na innym poziomie i rękoczyny byłyby odebrane mocno negatywnie.
Ty próbujesz go prowokować - twoje prawo. On ma prawo cię olać - jego prawo. Myślę, że jego brak reakcji na twoje próby prowokacji będą wystarczającym dowodem, że jest dobrym moderatorem. I ja od niego tego oczekuję jako członek LL.
Barbara +1. Uważam, że pozbawienie organizatora zwałowanego turnieju miejsca na LL jest warte rozpatrzenia. Nie rozróżniałbym jednak Pszczyny od Warszawy.
Ty próbujesz go prowokować - twoje prawo. On ma prawo cię olać - jego prawo. Myślę, że jego brak reakcji na twoje próby prowokacji będą wystarczającym dowodem, że jest dobrym moderatorem. I ja od niego tego oczekuję jako członek LL.
Barbara +1. Uważam, że pozbawienie organizatora zwałowanego turnieju miejsca na LL jest warte rozpatrzenia. Nie rozróżniałbym jednak Pszczyny od Warszawy.
Jankiel pisze: Allstars w ch... Cały jeden reprezentant, który nie umie zmierzyć 12" od bsb, specjalista od rzucania kostkami i kręcenia o tym filmów, człowiek, który próbował się wcisnąć do repy grając każdą armią po kolei (ale wszystkimi obsysał), kolejny, który cały rok nie grał i ostatni, który zamiast ćwiczyć skilla, to podbudowuje ego politykowaniem na LL. Nie da się wygrać.
Barbara, generalnie +1
Kiedyś było ograniczenie, że można zgłosić max jedną ligę lokalną w sezonie imo można by to rozważyć.
Co do zwałowanych turniejów - tu się musi wypowiedzieć Krzysiek czy Adeon. Ja nie wiem, czy często się takowe zdarzają, czy nie. Samo gołosłowne stwierdzenie "często" mi nie wystarcza - interesują mnie konkretne kluby, konkretne tury i konkretne wałki.
Bo jeżeli 4 razy w sezonie ktoś spróbuje zgłosić tur na poniedziałek, bo się zapomniał, to ja nie widzę problemu. Nie zaliczać i tyle. Natomiast jeżeli faktycznie jakieś kluby/środowiska uparcie próbują przepychać jakieś podejrzane imprezy z podejrzanymi graczami, to można się zastanowić nad surowszymi konsekwencjami - wywalenie z LL i usunięcie wszystkich turniejów z danego sezonu zorganizowanych przez klub.
Kiedyś było ograniczenie, że można zgłosić max jedną ligę lokalną w sezonie imo można by to rozważyć.
Co do zwałowanych turniejów - tu się musi wypowiedzieć Krzysiek czy Adeon. Ja nie wiem, czy często się takowe zdarzają, czy nie. Samo gołosłowne stwierdzenie "często" mi nie wystarcza - interesują mnie konkretne kluby, konkretne tury i konkretne wałki.
Bo jeżeli 4 razy w sezonie ktoś spróbuje zgłosić tur na poniedziałek, bo się zapomniał, to ja nie widzę problemu. Nie zaliczać i tyle. Natomiast jeżeli faktycznie jakieś kluby/środowiska uparcie próbują przepychać jakieś podejrzane imprezy z podejrzanymi graczami, to można się zastanowić nad surowszymi konsekwencjami - wywalenie z LL i usunięcie wszystkich turniejów z danego sezonu zorganizowanych przez klub.
- swieta_barbara
- habydysz
lohost, wyjasnij to sobie z Dymitrem na privie.
I tak, wlasnie ze wzgledu na te male kluby, chcialbym zeby to jednak pozostalo uznaniowe - do oceny przez np. trzech moderatorow LL (tak jak to proponowalem kiedys, ale glosowanie nie przeszlo), albo przez jakies inne cialo, moze pojedyncza osobe, co do ktorej mozna miec zaufanie, ze potraktuje te sprawe obiektywnie. Niezaliczenie turnieju niezgodnego z regulaminem do ligi to kara obligatoryjna, zreszta Krzyskowi tez udalo sie osiagnac w tej kwestii pewne wyczucie.
Natomiast stwierdzenie ewidentnego wala z zamiarem uzyskania konkretnej korzysci, powinno byc karane dodatkowo i to wlasnie typek lub typki, ktorzy beda za to odpowiedzialni decyduja, czy wszystko hula, czy trzeba dodatkowo ukarac (byc moze rozne kary ze wzgledu na kategorie walu - czy to organizator usiluje sobie doklepac sztuczne miejsca na LL, czy moze gracz, ktory robi turnieje widma, zeby wymaksowac lokale przed koncem ligi - odpowiednio przykladowe kary to utrata wszystkich miejsc na LL dla danej grupy osob lub niezaliczenie wszystkich turniejow lokalnych danego gracza).
A moze po prostu siedze za dlugo przed kompem.
edit. polska liga jest prezna i konkurencyjna czesciowo dzieki temu, ze jest sporo spoko osob, ktore chca poswiecac temu hobby swoj czas. Dzieki temu jestesmy ladnie zorganizowani na LS, LL i przy okazji ETC. Nie ma co sie sztywno zamykac w procedurach.
edit 2. przydalby sie ktos, kto by tym pierdolnikiem ladnie pokierowal, LL schodzi na psy, tak mi sie jakos przypomnialo:
"In order to ensure our security and continuing stability, the Republic will be reorganized into the first Galactic Empire!"

I tak, wlasnie ze wzgledu na te male kluby, chcialbym zeby to jednak pozostalo uznaniowe - do oceny przez np. trzech moderatorow LL (tak jak to proponowalem kiedys, ale glosowanie nie przeszlo), albo przez jakies inne cialo, moze pojedyncza osobe, co do ktorej mozna miec zaufanie, ze potraktuje te sprawe obiektywnie. Niezaliczenie turnieju niezgodnego z regulaminem do ligi to kara obligatoryjna, zreszta Krzyskowi tez udalo sie osiagnac w tej kwestii pewne wyczucie.
Natomiast stwierdzenie ewidentnego wala z zamiarem uzyskania konkretnej korzysci, powinno byc karane dodatkowo i to wlasnie typek lub typki, ktorzy beda za to odpowiedzialni decyduja, czy wszystko hula, czy trzeba dodatkowo ukarac (byc moze rozne kary ze wzgledu na kategorie walu - czy to organizator usiluje sobie doklepac sztuczne miejsca na LL, czy moze gracz, ktory robi turnieje widma, zeby wymaksowac lokale przed koncem ligi - odpowiednio przykladowe kary to utrata wszystkich miejsc na LL dla danej grupy osob lub niezaliczenie wszystkich turniejow lokalnych danego gracza).
A moze po prostu siedze za dlugo przed kompem.
edit. polska liga jest prezna i konkurencyjna czesciowo dzieki temu, ze jest sporo spoko osob, ktore chca poswiecac temu hobby swoj czas. Dzieki temu jestesmy ladnie zorganizowani na LS, LL i przy okazji ETC. Nie ma co sie sztywno zamykac w procedurach.
edit 2. przydalby sie ktos, kto by tym pierdolnikiem ladnie pokierowal, LL schodzi na psy, tak mi sie jakos przypomnialo:
"In order to ensure our security and continuing stability, the Republic will be reorganized into the first Galactic Empire!"

- swieta_barbara
- habydysz
Czyli jak, ligi lokalne obecnie sa niezaliczane?
Bo jakos zaraz jak sie flejm skonczyl, wszyscy ucichli :]
Bo jakos zaraz jak sie flejm skonczyl, wszyscy ucichli :]
Tzn.? Mnie się wydaje, że wszystko działa sprawnie. Nie wiem, czego więcej oczekujesz.przydalby sie ktos, kto by tym pierdolnikiem ladnie pokierowal, LL schodzi na psy,
- swieta_barbara
- habydysz
Jakie glosowanie proponujesz?
Moze cos takiego:
Czy chcesz wprowadzic nastepujace zmiany do regulaminu:
Czy zgadzasz sie na nastepujacy regulamin dla lig lokalnych:
Moze cos takiego:
Czy chcesz wprowadzic nastepujace zmiany do regulaminu:
TAK / NIE7.1 Ranking Ligi powstaje w oparciu o wyniki wszystkich zaliczonych do Ligi turniejów i lig lokalnych.
7.3 Do rankingu liczy się dziesięć najlepszych wyników z turniejow lub z lig lokalnych danego gracza, przy czym maksymalnie cztery wyniki z turniejów klasy master.
7.5.3 Dla ligi lokalnej maksymalna ilość punktów ( 100 ) zostaje przyznana gdy frekwencja wynosi minimum 16 graczy.
7.6.3 Dla ligi lokalnej: LICZBA.CAŁK(($B$2/$B$4-$B7)*JEŻELI($B$2>19;99;5*$B$2-1)/($B$2/$B$4-1))+1,
Czy zgadzasz sie na nastepujacy regulamin dla lig lokalnych:
TAK / NIELiga lokalna
9.1 Organizator ligi lokalnej jest zobowiązany zgłosić Koordynatorowi turniej nie później niż na siedem dni przed datą jej rozpoczęcia. Zgłoszenie to odbywa się za pośrednictwem internetu pod adresem http://liga.whfb.pl/n_turnieje_add.php.
9.2 Organizator ligi lokalnej jest zobowiązany przesłać Koordynatorowi poprawne wyniki w postaci pliku tekstowego w ciągu 30 dni od daty jej zakończenia. Arkusz umożliwiający przygotowanie pliku z wynikami oraz instrukcja jak przygotować plik jest dostępna pod adresem http://liga.whfb.pl/pliki.php.
9.3 W jednym sezonie ligowym klub może zgłosić maksymalnie jedną ligę lokalną.
9.4 Nie wywiązanie się z warunków opisanych w pkt. 9.1-9.3 skutkuje niezaliczeniem ligi lokalnej do Ligi.
9.5 Organizator zobowiązany jest w zgłoszeniu podać klub/sklep organizujący ligę lokalną. Nieopuszczalne jest podawanie nazw kilku klubów czy imion imion/nazwisk/ksyw organizatorów.
9.6 Organizator zobowiązany jest podać w zgłoszeniu link do regulaminu ligi lokalnej zamieszczonego na ogólnodostępnym forum. Regulamin powinien zawierać podstawowe informacje, takie jak adres, termin (godzinę rozpoczęcia), format i wysokość wejściówki.
- swieta_barbara
- habydysz
Wyluzuj sie, wszystko pasuje. To zart byl.Jankiel pisze:Tzn.? Mnie się wydaje, że wszystko działa sprawnie. Nie wiem, czego więcej oczekujesz.przydalby sie ktos, kto by tym pierdolnikiem ladnie pokierowal, LL schodzi na psy,
Mi te zapiski u Barbary pasują poza jednym: czemu tylko jedna liga lokalna?? Obecnie w Białymstoku nie mamy stałej miejscówki do grania i od dłuższego czasu nie było u nas zwykłych turniejów lokalnych i gramy po domach. Jedyną formą zorganizowanego grania "o miejsce" są właśnie ligi lokalne. W tej chwili jesteśmy w trakcie drugiej w tym sezonie. Przeforsowanie zapisku, że klub może zorganizować tylko jedną ligę oznaczałoby, że nasz Front Wschodni od stycznia wypada z LL
Uderzy to w normalnie funkcjonujący, niewałujący klub. Proszę o wzięcie tego pod uwagę.

Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
- swieta_barbara
- habydysz
Karol, zauwaz ze jak na chwile obecna, obie Wasze ligi lokalne sa niezgodne z regulaminem.
Calkiem prawdopodobne jest to, ze w wyniku glosowania, ligi lokalne zostana w ogole zdelegalizowane na potrzeby ligi.
Choc oczywiscie moznaby glosowanie postawic w ten sposob:
Calkiem prawdopodobne jest to, ze w wyniku glosowania, ligi lokalne zostana w ogole zdelegalizowane na potrzeby ligi.
Choc oczywiscie moznaby glosowanie postawic w ten sposob:
Wybierz wersje regulaminu lig lokalnych:
A
Liga lokalna
9.1 Organizator ligi lokalnej jest zobowiązany zgłosić Koordynatorowi turniej nie później niż na siedem dni przed datą jej rozpoczęcia. Zgłoszenie to odbywa się za pośrednictwem internetu pod adresem http://liga.whfb.pl/n_turnieje_add.php.
9.2 Organizator ligi lokalnej jest zobowiązany przesłać Koordynatorowi poprawne wyniki w postaci pliku tekstowego w ciągu 30 dni od daty jej zakończenia. Arkusz umożliwiający przygotowanie pliku z wynikami oraz instrukcja jak przygotować plik jest dostępna pod adresem http://liga.whfb.pl/pliki.php.
9.3 W jednym sezonie ligowym klub może zgłosić maksymalnie jedną ligę lokalną.
9.4 Nie wywiązanie się z warunków opisanych w pkt. 9.1-9.3 skutkuje niezaliczeniem ligi lokalnej do Ligi.
9.5 Organizator zobowiązany jest w zgłoszeniu podać klub/sklep organizujący ligę lokalną. Nieopuszczalne jest podawanie nazw kilku klubów czy imion imion/nazwisk/ksyw organizatorów.
9.6 Organizator zobowiązany jest podać w zgłoszeniu link do regulaminu ligi lokalnej zamieszczonego na ogólnodostępnym forum. Regulamin powinien zawierać podstawowe informacje, takie jak adres, termin (godzinę rozpoczęcia), format i wysokość wejściówki.
B
Liga lokalna
9.4 Nie wywiązanie się z warunków opisanych w pkt. 9.1-9.2 skutkuje niezaliczeniem ligi lokalnej do Ligi.
Możliwe, że nie ogarniam całości tematu. Czy ktoś jest mi w stanie wytłumaczyć możliwość wałów przy wielu ligach lokalnych organizowanych w jednym ośrodku w jednym sezonie?
- swieta_barbara
- habydysz
Nie wiem, tak mi sie zaproponowalo po poscie Jankiela:
proponuje tydzien czasu na dyskusje na temat sformowania powyzszego regulaminu, a potem postawic glosowanie.
Potrzebuje 6 glosow poparcia w tej sprawie.
edit.Jankiel pisze:Kiedyś było ograniczenie, że można zgłosić max jedną ligę lokalną w sezonie imo można by to rozważyć.
proponuje tydzien czasu na dyskusje na temat sformowania powyzszego regulaminu, a potem postawic glosowanie.
Potrzebuje 6 glosow poparcia w tej sprawie.
Mój głos masz.