Pytania krótkobrodego - zasady
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Pytania krótkobrodego - zasady
jest odpowiedz LS'a na ten temat.
jesli cos w statystykach ma zielonoskorego to mamy hate, np: w pajaku nie mozna rozdzielic statystyk wiec mamy przerzut.
inna sprawa jest oddzial squigow z poganiaczami. jesli stykamy sie tylko z 'pomidorami' to nie mamy przerzutu. jesli czesc sie styka z zieonym to ci maja przerzut.
jesli cos w statystykach ma zielonoskorego to mamy hate, np: w pajaku nie mozna rozdzielic statystyk wiec mamy przerzut.
inna sprawa jest oddzial squigow z poganiaczami. jesli stykamy sie tylko z 'pomidorami' to nie mamy przerzutu. jesli czesc sie styka z zieonym to ci maja przerzut.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Figurki które nie są od GW nie są dopuszczane z tego co wiem tylko na turniejach organizowanych przez GW (czyli w Polsce chyba jeden rocznie turniej? Jakiś tam GD był u nas chyba). Nie słyszałem, żeby ktoś się czepiał o figurki GZ czy inne na polskich turniejach z pożal się Boże regulaminami dotyczącymi figurek czy hobbystyki.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Aktualnie na żadnym.Remo pisze:(czyli w Polsce chyba jeden rocznie turniej? Jakiś tam GD był u nas chyba).
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
W najgorszym wypadku taka figurka może być w/g mnie sklasyfikowana jako filler, ale ogólnie to nikt nie powinien się o to czepiać.
Sam rozważam zakup tych figsów, ale póki co ograniczam się do boxa grenadierów.
Sam rozważam zakup tych figsów, ale póki co ograniczam się do boxa grenadierów.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
Mam pytanie odnośnie naszego dispella. Czy mogę dać naszemu lordowi na kowadle jednocześnie rune of spellbreaking i rune of selleater(niszczarka) tak żeby nie przekroczyć eurowego ograniczenia dispella? Wiem np: że jak się weźmie r.of spellbreaking i r. of balance to ta druga tylko odbiera kostkę przeciwnikowi ale mnie już nie dodaje, bo to by przekroczyło limit dispella. Zatem zastanawiam się czy naszego runowego dispell scrolla i niszczarkę można dać jako dispell i w pełni wykorzystać możliwości run w nim zawartych?
Drugie pytanie: któryś tam patch do euro pozwalał BSB dać Great weapon, czy zatem BSB może też wziąć tarczę?
Drugie pytanie: któryś tam patch do euro pozwalał BSB dać Great weapon, czy zatem BSB może też wziąć tarczę?
Co do pytania pierwszego:
Zgodnie z ETC możemy mieć maksymalnie 4 kostki dispela na fazę magii. Każda runa spellbreaking/spelleater liczy się jako jedna kostka. Możesz mieć nawet cztery runy w rozpisce, tyle że nie generujesz wtedy żadnych kości. Jakakolwiek rozpiska z kowadłem generuje 3 kości na turę, więc żeby nic nie tracić bierzesz albo rune of balance, albo spellbreakera/spelleatera.
Co do drugiego:
BSB może brać dowolny ekwipunek dostępny dla Thane'a, czyli również tarczę.
Zgodnie z ETC możemy mieć maksymalnie 4 kostki dispela na fazę magii. Każda runa spellbreaking/spelleater liczy się jako jedna kostka. Możesz mieć nawet cztery runy w rozpisce, tyle że nie generujesz wtedy żadnych kości. Jakakolwiek rozpiska z kowadłem generuje 3 kości na turę, więc żeby nic nie tracić bierzesz albo rune of balance, albo spellbreakera/spelleatera.
Co do drugiego:
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
Mam polski AB i na str 51 z prawej u góry jest napisane: "Tan niosący Sztandar Armii nie może wybierać dodatkowych broni i nie może używać tarczy."panterq pisze:Co do drugiego:
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
@Shin Ryu, Pytanie odnosilo się do Euro patcha. Na Euro BSB możn brać GW, tarcze itd.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Ok , dzięki wielkie.
czy posiadanie w rozpisce krasnoludzkiego króla mogę nie posiadać żadnych warriorów by mieć długobrodych? (dodatkowy oddział długobrodych)
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33
posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg
"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
to czemu AB wywala błąd...?
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Nie wiem gdzie to zamieścić więc robię to tutaj.
Czy wasze działa muszą widzieć cel żeby strzelać?
Czy wasze działa muszą widzieć cel żeby strzelać?
Chcesz zarabiać na prowizji od sprzedanych gier? Zapraszam do programu dla każdego youtubera,streamera oraz dla ludzi mających wśród znajomych graczy.G2A.COM