Pytania, uwagi, sugestie i marudzenia

Uwagi, pochwały, zgłoszenia, skargi, sugestie i pomysły - jeśli dotyczą tego forum, oto miejsce dla nich.
Tu poruszane będą wszystkie kwestie związane z działaniem forum.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Re: Pytania, uwagi, sugestie i marudzenia

Post autor: Asassello »

Nie rozumiem co jedno ma do drugiego.

Ubezpieczając samochód zapewne muszę gdzieś złożyć podpis, by mogli te dane dalej przetwarzać. A w szczególności mogę te dane zmieniać.

Co do bycia, to jednak zamierzam być "kimś". :D
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Przetwarzanie danych w firmach ubezpieczeniowych polega na ... przekazywaniu Twoich danych innym firmom ubezpieczeniowym :mrgreen:

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Asassello, jeśli masz z tym problem, to zawsze możesz poprosić, żebym skasowała Twoje konto na BP, razem ze wszystkimi postami :mrgreen:
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

nie chodzi o moje posty a o moje dane.
Obrazek

Boberr
Chuck Norris

Post autor: Boberr »

N 22 mar 2009, 13:40 w poscie podales swój adres email. Nie trzeba byc szczególnie bystrym zeby wywynioskowac jak sie nazywasz.

Niżej masz zapis tego co akceptujesz rejestrując się na forum:

Zgadzasz się nie pisać żadnych wypowiedzi o charakterze obraźliwym, oszczerczym, propagującym treści niezgodne z polskim prawem lub naruszających cudze prawa autorskie. Robienie tego może spowodować, że zostaniesz zbanowany na zawsze, a Twój dostawca internetu powiadomiony o Twoim zachowaniu. Zgadzasz się, że „Border Princes” ma prawo w każdej chwili usunąć, edytować, przenieść lub zablokować każdy wątek. Zgadzasz się też na zapisywanie wszystkich informacji, które podajesz, w bazie danych. Dane te nie będą przekazywane nikomu bez Twojej zgody, ale ani „Border Princes” ani phpBB nie odpowiada za włamania, które mogą spowodować wykradzenie danych.

Więc myśle, chociaz sie nie znam, ze troche nad wyraz panikujesz. A i btw Twoje nazwisko jest w 2 (dosłownie dwóch) postach na forum, usunięcie go nie jest chyba specjalnym problemem.

Pzdr

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Nie panikuje, próbuje teoretycznie wybadać jak sprawa wygląda.

Zapis regulaminu forum nie ma chyba nic do rzeczy jeśli chodzi o regulaminy ligi i samych turniejów. Dane które podałem przy rejestracji nie powinny być przezywane dalej przez administracje forum - i z tego co widzę to wszystko jest OK.
Problem jest z danymi, które podaje organizatorom turniejów - wysyłam maila a potem moje dane są publikowane online.

Poza tym moje nazwisko jest na bank w większej ilości postów (na kilku turniejach się pojawiłem a wyniki zawisły online) nie mówiąc już o wynikach w postaci obrazków :)
Ale nie chce mi się tego już szukać.
Obrazek

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

trzeba było zastrzec przed każdym turniejem, że nie życzysz sobie, itd...
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Sorry, ale to właśnie działa w drugą stronę. To strona która chce przetwarzać dane musi mieć moje pozwolenie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

Asassello pisze:Sorry, ale to właśnie działa w drugą stronę. To strona która chce przetwarzać dane musi mieć moje pozwolenie.
Co chcesz osiągnąć? :D
Drążąc temat uderzasz w orgów, stronę Adeona i pewnie w regulamin ligi. :wink:
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

nie wiem,
może w końcu ten cały bałagan z polskim WFB zacznie się profesjonalizować...
turnieje będą robione przez organizacje non-profit (tak jak konwenty fantasy)...
regulaminy będą dostosowane do polskiego prawa...
itp.
To, że to w kogoś uderzy to jest pewne, lepiej żebym to uderzał ja niż urzędnicy państwowi ;-)

Ostatnio musiałem się zainteresować właśnie tematyką przetwarzania danych osobowych, więc badam jak to wygląda w naszym małym światku.
Obecnie sprawdzam tylko techniczne możliwości, jak widać "nic nie da się na razie zrobić". :)
Postaram się po drążyć jeszcze ten i inne tematy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

ja Cię, k***, proszę! Robiłeś kiedyś mastera? Naprawdę chcesz go robić wtapiając kasę w benzynę, czas, itp?! Jeśli ma być zgodnie z prawem, to każdy org musi przepuścić to przez stowarzyszenie. Opłady, podatki i inne pierdoły: naprawdę chcesz, żeby turnieje kosztowały stówkę od łebka, żebyśmy my - orgowie- zap*** non profit?! Nic mnie tak nie wkurza, jak takie pieprzenie bez sensu! :evil:

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Assasello, ogarnij się trochę - to, że poczytałeś trochę na temat GIODO i generalnie ochrony danych, nie upoważnia Cię jeszcze do tego, żeby torpedować działania kilku, które służą wielu... Nie biorę udziału w masterach i takich tam, ale widzę, jak to u nas wygląda i cieszę się, że to tak wygląda. A Twój pęd do cywilizowania tego chyba nie prowadzi do niczego. Nie stać nas póki co na superucywilizowanego WFB w Polsce - po co tworzyć sztuczne bariery, które tak naprawdę niczemu nie służą... To naprawdę straszne, że Twoje dane pojawiły się w postach na tym forum :wink: Człowieku, gdzie Ty żyjesz...

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

lol.
@Yudo, wiem jak się robi turnieje. Kilkanaście osób zachrzania by setka ludzi mogła się dobrze bawić.
Wytłumacz mi jeszcze jak robione są 2-3 dniowe konwenty fantasy, na które wjazd nie kosztuje 100zł od łepka - a wszystko robione jest przez organizacje non profit? IMO na takiej samej zasadzie da rade robić mastery :)
Pierwszy lepszy który mi przyszedł do głowy: Avangarda
- cena: 40 zł za 4 dni + nocleg (w szkole)
- regulamin, który trzeba zaakceptować zawiera informacje o przetwarzaniu danych

@smiejagreg, krótko: moje dane, moja sprawa. :)
Jak do swoich nie jesteś przywiązany to podeślij mi na PW, postaram się na nich jakoś zarobić :D

Nie rozumiem co to znaczy "nie stać nas na ucywilizowanie", chyba tylko tyle, że nikomu się nie chce.

Ale chyba czas kończyć temat, bo robi się duży offtop, a ja dodatkowo wkurzam admina. To co chciałem się dowiedzieć to się dowiedziałem :)

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

no to załóż stowarzyszenie, zrób swoją ligę i szukaj sponsorów, żeby gracze mogli płacić 40 zł

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

dzięki za radę ;-)
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Czy istnieje obecnie możliwośc rozszerzenia palety emoticonów o jakieś fajne egzemplarze :?: :wink:

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

ojoj... kolejne pytanie do Tomasza...

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Spoko, to zupełnie niezobowiązujace :wink:

Awatar użytkownika
malfoj
Falubaz

Post autor: malfoj »

Nie wiem gdzie to napisać wiec pisze tu...
Co znaczy ze wiadomość jest w folderze do wysłania ?

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

To znaczy, że odbiorca jeszcze się nie zalogował, żeby ją przeczytać.
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

ODPOWIEDZ