Warstadt by qc

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Re: Warstadt by qc

Post autor: quidamcorvus »

Po pomalowaniu kompanii Mrocznych Elfów Naggaroth zastanawiałem się nad tym, którą z drużyn do Warheim FS pomalować jako następną. Wahałem się pomiędzy Nieumarłymi oraz drużyną Piratów z Sartosy. Ostatecznie, dzięki temu, że udało mi się złożyć model Czarnej Karocy postanowiłem zacząć prace nad Nieumarłymi dowodzonymi przez Książęta Wampirów.

Zgodnie z chronologią przedstawioną w podręczniku, jako pierwsze prezentuje modele bohaterów służących w Nieumarłej świcie hrabiego Von Carstein.

Na Wampira z linii krwi Von Carstein wybrałem staroedycyjne figurki Krwawych Smoków z GW. W odróżnieniu od oryginalnych modeli, te figurki Wampira są odziane w zbroję i bardziej pasują mi do hrabiego przemierzającego rubieże Imperium.

Nekromanta, to model z Mad Puppet Miniatures. Który zakupiłem lata temu i wciąż uważam go za jeden z lepszych wzorów.

Zaś Dregowie to wyposażone w oręż i tarcze modele Evil Henchmen z West Wind Productions. Dregowie Hrabiego Von Carstein to groteskowi, garbaci słudzy. Tutaj wciąż ubrani w niegdyś eleganckie stroje i uzbrojeni w oręż przydatny na polu bitwy.

Obrazek

Więcej zdjęć na BLOGU.

Awatar użytkownika
Matysz
Mudżahedin

Post autor: Matysz »

Fajne Igory :) Nekruś ma tę laskę celowo taką krzywą, czy wypadek w transporcie?

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Super. Z niecierpliwością czekam na kompanię Elfów Wysokiego Rodu lub Khemri.:)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Dzięki za komentarze :)
Matysz pisze:Fajne Igory :) Nekruś ma tę laskę celowo taką krzywą, czy wypadek w transporcie?
Laska jest celowo powyginana. Ogólnie taka sękata gałąź :)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Kolejną kompanią Nieumarłych w Warheim FS dowodzoną przez Księcia Wampira jest Nieumarły Poczet Krwawych Smoków.

Wampir reprezentowany jest przez dwa oryginalne, staroedycyjne modele GW, przedstawiające Krwawego Smoka pieszo i jako kawalerzystę. Jedyną konwersją jest umieszczenie na plecach figurek tarcz pochodzących z zestawu Grave Guard. Figurka wierzchowieca, na którym siedzi kawalerzysta to rumak jednego z bretonnskich bohaterów.

Model Nekromanty to oryginalna figurka bawitrupa z GW.

Z kolei figurka Gwardzisty to model Judas, Necropolis Warlord z Reapera. Model wyposażyłem w tarczę, ponadto postanowiłem nie przyklejać płaszcza w który wyekwipowana jest oryginalna figurka.

Natomiast modele Dregów to konwersje. Figurki złożyłem łącząc ze sobą bitsy pochodzące między innymi z zestawów Zombies, Greatswords, State Troops, Free Company oraz głowy, które pochodzącą z zestawu Evil Heads z maxmini.eu.

Obrazek

Więcej zdjęć na BLOGU.

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Post autor: Deus »

Ładna kompania. Ciekawe jak po pomalowaniu będzie się prezentować
Obrazek

Awatar użytkownika
Matijjos
Wodzirej

Post autor: Matijjos »

będą freehandy na miejscach na herby? Zapowiada się fajnie

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Dzięki za komentarze :)
Matijjos pisze:będą freehandy na miejscach na herby? Zapowiada się fajnie
We freehandach nie jestem mocny, ale coś postaram się tam namalować.

Nieumarły orszak księżnej Lahmi to trzecia z Nieumarłych kompanii dowodzona przez Księżną Wampirów.

W pierwszej wersji na Wampirzycę wybrałem oryginalne, staroedycyjne modele figurki Lahmianek. Jednak, jakiś czas temu na rynku pojawiły się nowe modele GW, które z powodzeniem zastąpiły stare wzory.

Piesza Wampirzyca reprezentowana jest przez model Isabelli Von Carstein, natomiast kawalerzystka, to jedna z Wampirzyc pochodząca z zestawu Coven Throne/Mortis Engine. Wierzchowiec to model który pozostał po oryginalnej figurce Lahmianki.

Model Nekromanty i pierwsza z Dwórek to modele z AoW. Skonwertowałem model Nekromanty, zastępując ostrze kosy, które nie było najlepiej odlane, bitsem który pozostał z Black Coach.

Model Gwardzisty to Vampire Lord z Freebooter Miniatures.

Druga z dwórek to Countess Marianna Chevaux z GW.

Obrazek

Więcej zdjęć na BLOGU.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Ach, radujesz moje oczy. :) Czekam aż je pomalujesz, no i naprawdę ciekaw jestem nowej dioramki. Wampirzyce powinny mieć odpowiednio seksowne i mroczne oblicze. ;)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Nieumarły sabat rodu Nekrarch to czwarta w kolejności kompania Nieumarłych w Warheim FS dowodzona przez Księcia Wampira.

Wampira z rodu Nekrarch reprezentują oryginalne, metalowe, staroedycyjne modele z GW, przedstawiające krwiopijcę w wersji pieszej i jako kawalerzystę.

W odróżnieniu od innych kompanii Nieumarłych w sabacie rodu Nekrarch nie ma ludzkiego Nekromanty. Wampir jest jednocześnie czarnoksiężnikiem, odpowiedzialnym za animację i kontrolę nad ożywieńcami. Posiada jednak czterech pomagierów - dwóch Oprychów i dwóch Dregów.

Oprychy to korpusy i ramiona w większości pochodzące z zestawu Free Company oraz nogi Zombie. Natomiast Dregowie to korpusy, nogi oraz ramiona Zombie. Zaś głowy pochodzą z zestawu Evil Heads z maxmini.eu. Ponadto Dregowie zostali wyekwipowani w łuk z kołczanem oraz plecak natomiast Oprychowie noszą na plecach tarcze.

Obrazek

Więcej na BLOGU.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Piątą i ostatnią kompanią Nieumarłych do Warheim FS, dowodzoną przez Księcia Wampira jest Nieumarły tabor ludu Strigosu.

W odróżnieniu od poprzednich kompanii Nieumarłych Wampira Strigoi nie zamierzam sadzać na wierzchowcu, stąd brak modelu w wersji kawaleryjskiej. Na Wampira Strigoi wybrałem model Ghoul King z zestawu Vampire Lord on Zombie Dragon/Terrorgheist, który podoba mi się dużo bardziej niż staroedycyjne modele GW przedstawiające Strigoi.

Natomiast model Nekromanty to figurka Jos Gebbler, Mercenaries Mage z Reapera. Bardzo fajny, nieco groteskowy wzór ze spora ilością detali nadających figurce dużo klimatu.

Z kolei na służącego w kompanii Ghasta wybrałem dwa modele. Pierwszy to Necropolis Ghast z Reapera, drugi to Ghoul King z Heresy Miniatures.

Zaś Dregowie to oryginalne modele pochodzące z zestawu Undead Warband.

Obrazek

Więcej zdjęć na BLOGU.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

W poprzednich wpisach, szanowne państwo-draństwo mogło zapoznać się z modelami bohaterów służących w kompaniach Nieumarłych do Warheim FS dowodzonych przez Książęta Wampirów.

Dziś Szkielety - czyli pierwsi z Nieumarłych stronników. Modele kościanych wojowników, w tym Chorążego i Sygnalistę złożyłem z zestawu Skeleton Warriors firmy GW. Modele są stosunkowo nowe i dużo ciekawsze niż staroedycyjne odpowiedniki. Nie wymagały też żadnych konwersji, a uzbrojone zostały zgodnie z podręcznikiem we włócznie i tarcze.
Obrazek

Więcej zdjęć na BLOGU.

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

QC - Przygotowanie i malowanie + modelowanie jak zwykle bez przerwy. A raporcik bitewny to kiedy [-o< ? Może użyjesz kompani świeżo pomalowanych ;>?

Fajnie też by było zobaczyć zdjęcie rodzinne pomalowanych kompani ;)
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Jagal pisze:QC - Przygotowanie i malowanie + modelowanie jak zwykle bez przerwy. A raporcik bitewny to kiedy [-o< ? Może użyjesz kompani świeżo pomalowanych ;>?
Kilka raportów planuję przygotować wraz z nadchodzącą nową edycją podręcznika do Warheim nad którą obecnie pracuję. Zainteresowanych zapraszam do śledzenia TEGO bloga. :)

Jagal pisze:Fajnie też by było zobaczyć zdjęcie rodzinne pomalowanych kompani ;)
Znaczy wszystkich na raz?

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Nie są tak przerażające, jak wyglądają, ale trzeba się wystrzegać ich zatrutych pazurów. Nigdy nie byłem pewien, czy to prawdziwi nieumarli, czy nie. To zresztą nieważne - łatwo ich pokonać zimną stalą, nie potrzeba do tego magicznych broni ani zaklęć.
- Schultz, kapitan najemników

Wydaje się prawdopodobnie, że te stwory były niegdyś ludźmi, tak jak powiadają bajarze. Współczesne doniesienia z Sylvanii wskazują, że nawet przed nadejściem Vlada von Carsteina i przed wprowadzeniem przez niego klątwy wampiryzmu do Sylvanii, były tam już pierwsze Ghoule. Nawet zanim szlachta tej ziemi zaczęła składać się głównie z wampirów, miejscowi panowie uciskali i zaniedbywali wieśniaków. Wielu z pospólstwa wolało jeść ludzkie mięso niż umrzeć z głodu. Na pewno wiedzieli, że to jest złe, ale byli zdesperowani. Oni i ich potomkowie zapłacili wysoką cenę za ten występek, a ich ród został na wieki przeklęty. Ich ciała uległy degeneracji, a nawyki żywieniowe stały się tak odrażające, jak nigdy przedtem. Niektórzy z nich oddali się w służbę von Carsteinom, gdy Vlad zawładnął Sylvanią. Inni z własnej woli dołączali do wojsk wampirów, zachowując względną wolność i oczekując, że na wyprawie wojennej nie zabraknie im pożywienia. Jeszcze inni czyhają w cieniach, pozostają w całkowitej niezależności od wampirów, które rządzą Sylvanią. Być może to oni zapoczątkowali migrację Ghouli z Sylvani na inne ziemie Starego Świata. Jakkolwiek do tego doszło, obecnie Imperium pełne jest tych nader odrażających stworów.
- Heinrich Malz, arcykapłan Vereny z Nuln

Te stwory stale mnie zadziwiają. Och, z pewnością mogą być użyteczne - nie należy lekceważyć sług, którzy mogą wychodzić na światło dzienne, choćby bardzo tego nie chcieli. Jednak nie umknęła mi ironia faktu, że służy mi kilku ludzi (albo byłych ludzi, jeśli mam być dokładny), którzy tak bardzo łakną resztek z mojego stołu, że nawet ruszą do walki z wami, by móc przeżuć kilka trupów.
- Constantin von Carstein, książę wampirów

Ghoule to kolejna grupa stronników, która służy wśród w szeregach Nieumarłych kompanii do WFS dowodzonych przez Książęta Wampirów.

Prezentowane poniżej modele, to oryginalne, metalowe figurki Ghoul Hag and Child, Ghouls PACK 1 oraz Ghouls Pack 2: Running/Crawling Ghouls z firmy Heresy Miniatures.

Modele wyrzeźbione przez Paula Mullera są dla mnie kwintesencją Ghouli - nędznych, ohydnych trupożerców. Figurki mają świetny charakter, czego świetnym przykładem jest zestaw Ghoul Hag and Child. Wiele detali i niepowtarzające się wzory są dodatkowym atutem. Moim zdaniem, modele dużo ciekawsze niż ostatnie, plastikowe wzory oferowane przez GW.
Obrazek

Więcej zdjęć na BLOGU.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Już się nie mogę doczekać, jaką im zrobisz dioramkę. :)

InkubPendragon
Oszukista

Post autor: InkubPendragon »

Ech, nie dałem rady dorwać ani ghulki, ani dziecka, ani zestawu biegnących ghuli. Mam tylko te statyczne i ich władcę z łopatą, a trzeba powiedzieć, że to chyba najfajniejsze figurki klasycznych ghuli na rynku - przyjemnosc ich malowania psuje tylko koniecznosc skladania niektorych nich z czesci:)
Maluj je szybko:)
http://www.miniwojna.blogspot.com - gry bitewne i malowanie figurek

http://polskiefigurki.blogspot.com/ - wiadomości o polskich grach bitewnych, figurkach i akcesoriach do nich

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

quidamcorvus pisze:
Jagal pisze:Fajnie też by było zobaczyć zdjęcie rodzinne pomalowanych kompani ;)
Znaczy wszystkich na raz?
Tak ;)

Te modele ghuli są po prostu niesamowite :shock:
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

Czy... jeden z tych ghuli trzyma dziecko do zjedzenia??

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

No, chyba tak. :D

ODPOWIEDZ