Nie będę się bawił w próby definicji najlepszych fragmentów. Chodzi o krótkie jedno-dwuzdaniówki, które są godne zamieszczenia w sygnaturce i zebrania w tym zbiorze powiedzonek, aforyzmów i myśli nieuczesanych.
Ogólnie pomysł tematu wziął się stąd, że fajnych tekstów na forum BP (i wcześniej na NG, którą na zasadzie ciągłości myślę można uwzględnić w cytatach) padły już dziesiątki, a miejsca w opisie mało.
Preferowany format: blok Quote z podaniem autora (quote="autor"), ewentualnie zdaniem komentarza (np. wyjaśniającym kontekst) pod cytatem. Poprawiamy literówki i dodajemy pliterki.
Pozwolę sobie zacząć i od razu podpowiedzieć format przykładem
Skavenblight pisze:I zostałam zapytana o moją figurkę carnival mastera, mianowicie, czy ją konwertowałam. Odpowiedziałam bez zastanowienia: "Tak, zrobiłam mu laskę".
Wytłuszczenie moje - z tymi "znawcami" to mocno Bless nam wszystkim schlebił. Tak bardzo, że nie mogę się nie śmiać jak to czytam.Bless pisze:większość osób, które się tu pojawiają, to miłośnicy i znawcy WFB.
Jeden z moich ulubionych tekstów JackaJacek Jedynak pisze:Wierchuszki forumowe są zawsze porąbane.
Zostanie taki modem, albo innym guru i od razu zawsze, natychmiast i ze wszystkim ma rację.
A maniery nadal jak u świniopasa, więc patyczkiem władzy wywija.
szafa@poznan pisze:leczyć.A że Tobie, Ziemko, 3 fora do moderowania nie wystarczają, to ja już naprawdę nie wiem czy podziwiać czy współczuć