Tylko że wtedy dla mnie to już nie będzie armia ogrówkubencjusz pisze: Jeśli chcesz rydwany to przyklej coś a'la latarka i będziesz mieć blastera Kotki to jeszcze większe szczury a tyranowi dorób kawałki spaczenia.
Pare noobowskich pytań.
Moderator: Afro
Re: Pare noobowskich pytań.
Wisła Kraków.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
No wiesz kto co lubi. Ja tylko podpowiadam
Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego mourfangi mają 3 W? Jestem świeży w 8ed. W 7 mounty jak miały W to były smoki czy mantykory i one mogły bez jeźdźców funkcjonować. Mourfangi przecież nie mogą, to po co im 3W w statystykach? Kawaleria na wężach TK ma też 3W na wężu i 1 W na jeźdźcu. Nie widzę w tym logiki, skoro model schodzi jak zejdzie jeździec. Pytanie pewnie głupie ale nie mogę tego załapać nie bijcie
Profesjonalne usuwanie wgnieceń z karoserii samochodowych i skutków gradobicia.
W przypadku MC liczą się największe woundy (zazwyczaj woundy mounta), a nie woundy jeźdźca.
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Wszyscy musieli więc i Ty dasz radę
Dla mnie Krokodyle jako Morunfangi są strasznie słabe, nie tak słabe jak Hipopotamy, ale każdy ma swój styl
Natomiast widziałem kiedyś armię Rat Ogre Kingdom. Było wyczesane, Rat Ogry jako Bulle, Rat ogry z wielkimi maczugami jako IG, Verminlord jako Slaughtermaster. Rat ogry z Ratling gunami zamiast rąk jako Leadzi. Normalnie wypas.
A patrząc z drugiej strony, to Ja planuję z Morunfangów zrobić Rydwany do Bestii. Wielkościowo są jak najbardziej OK.
Natomiast widziałem kiedyś armię Rat Ogre Kingdom. Było wyczesane, Rat Ogry jako Bulle, Rat ogry z wielkimi maczugami jako IG, Verminlord jako Slaughtermaster. Rat ogry z Ratling gunami zamiast rąk jako Leadzi. Normalnie wypas.
A patrząc z drugiej strony, to Ja planuję z Morunfangów zrobić Rydwany do Bestii. Wielkościowo są jak najbardziej OK.
-
- "Nie jestem powergamerem"
Wiesz może gdzie są zdjęcia tej armii?
Wywal ten paskudny defens ze słownika jako ogr, to jest dobre dla elfików Generalnie lecisz w CC jak najszybciej (oczywiście sensownie-wpakowanie się w kanapkę może i jest klimatyczne, ale głupie). Leadzi, meneaterzy czy działo mają raczej swoje konkretne zadania (odstrzelenie fastów/bohaterów w oddziałach/potworów/maszyn/kowbojów wroga), rdzeniem rozpiski zazwyczaj są ironi i murny.cichy pisze:defens z leadów+maneaterzy+działa z kontrą jakąś?
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35884
Takie pytanie: jak manewrować 5 mournów manewrujecie? Toż to szerokie jak cholera. Nie lepsze 3x3? Łatwiej się dostawić, więcej wystawień, łatwiej manewrować. Wprawdze panika po pierwszym straconym, ale może warto?
Profesjonalne usuwanie wgnieceń z karoserii samochodowych i skutków gradobicia.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Chodzi o to, że jak 5 mournów pierdolnie to jest spokojnie
Wchodzi jak nie masz ironblastera
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki