Wszelkie krasnoludzkie rozważania przy piwku

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Remo
Falubaz

Re: Wszelkie krasnoludzkie rozważania przy piwku

Post autor: Remo »

Na 99% już wiadomo, że WoCH nowego AB nie dostanie tylko wkładkę w WD z kilkoma nowymi modelami/jednostkami. Jeśli więc GW zamierza wydawać około 2 AB do battla rocznie to po innych uprzywilejowanych armiach (HE, DE, Demony, WoCH) jak myślicie kiedy Dwarfy nową książeczkę dostaną?

a) 2015
b) 2016
c) nigdy bo GW zrazi do siebie już wszystkich graczy i padnie na pysk (dziwne, że jeszcze się tak nie stało i gracze nie zdają sobie sprawy z tego, że mając 8 edycji za sobą, kilkadziesiąt AB i wiele tysięcy różnych figurek można grać tym do śmierci nie czekając na kolejnych wymyślonych na siłę: Surferów na wężach, Demikuraków, maszyn do 40K w demonach, nowych edycji itd itd...)

Ciekawe też, czy leśne licho doczeka się AB przed 10 edycją?

I jak tu nie pić?

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Remo pisze: I jak tu nie pić?
+1 :mrgreen: :(

Awatar użytkownika
Łukasz_
Chuck Norris

Post autor: Łukasz_ »

No cóż... tempo wydawania tego booka mają iście krasnoludzkie... może skoro większość graczy wypięła się na ich nowe plastiki i króluje rynek wtórny, to wydaje im się, że nikt krasnoludami nie gra? :wink: A może nasz krasiowy book jest zbyt dobry i nie potrzebuje zmian, tylko jeszcze się nie zorientowaliśmy? :roll:

Morsfinek
Wodzirej

Post autor: Morsfinek »

A ja tam lubię brodaczy takich jakimi są, powiem więcej im bardziej patrzę w przeszłość tym uważam, że byli fajniejści czy to figsy czy fluff także aż się boję na nadejście nowego booka. Prawda jest taka, że każd gracz grający krasnoludami z natury jest cierpliwy i woli to co stare niż to co nowe i słabe!
Obrazek

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Łukasz_ pisze:No cóż... tempo wydawania tego booka mają iście krasnoludzkie... może skoro większość graczy wypięła się na ich nowe plastiki i króluje rynek wtórny, to wydaje im się, że nikt krasnoludami nie gra? :wink: A może nasz krasiowy book jest zbyt dobry i nie potrzebuje zmian, tylko jeszcze się nie zorientowaliśmy? :roll:
zastanawia mnie skąd ludzie biorą takie rewelacje... plastiki sprzedają się rewelacyjnie, są przemyślane i naprawdę tutaj nikt się nie wypina,a rynek wtórny jest minimalny w stosunku do kupowanych nowych modeli... biorę pod uwagę całą Europę a nie tylko Polskę

nasz book (wg plot nie tylko z Polski, ale też z GW) jest gotowy od b dawna... czeka tylko na dobre czasy do publikacji...

GW zmienia politykę sprzedaży i organizacji systemów (8ed WFB i WH40k oraz nowe farby doskonale to pokazują) tak growych jak i sprzedażowych* co ma prowadzić do większego generowania kasy - do póki im się to udaje nie będą zmieniać tej polityki, a jednym z założeń tej polityki jest zapewne wydawanie armii, które się sprzedają i tyle

*zmiany edycji w WFB i WH40k doprowadziły do tego, że większość 'starych' graczy musi dokupić boxy by grać na zmienionych zasadach (np system hordowy w WFB), dodatkowo nowe zasady współpracy ze sklepami, które odpowiednio generują zyski

nie ma co psioczyć na GW... book wyjdzie jak wyjdzie, a jak nie podoba się traktowanie klientów przez firmę? Olej system i graj w inne systemy - jest ich pełno :sad but true:
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Chuck Norris

Post autor: Łukasz_ »

Smh, tego posta nie pisałem do końca na serio i chodziło mi tylko o krasie :wink: Myślałem, że to czuć ale widzę, że nie do końca :wink: W pełni się z Tobą zgadzam.

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Łukasz_ pisze:Smh, tego posta nie pisałem do końca na serio i chodziło mi tylko o krasie :wink: Myślałem, że to czuć ale widzę, że nie do końca :wink: W pełni się z Tobą zgadzam.
dziś poniedziałek i mało % w żyłach... dodatkowo bardzo zły poniedziałek... wykrywanie ironii się chyba wyłączyło :P :oops:

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Morog
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Morog »

tak przy Harnasiu ;)

uważacie że wystawianie Thoreka Żelazna Brew ma sens
niby duże runy na 3+ niby przerzut raz na grę, niby pakerna broń

no ale koszt też spory i

- 3+ można nadal nie rzucić (to tylko 16% wiecej)
-niby można raz przerzucić... ale mało...
-broń się racZej nie przyda, bo nie będą go bohaterowie atakować
-zbroja dobra, ale bez runu chroniacego przed poisonem
-brak runu rozproszenia

reasumując, opłaca się czy nie?
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33

posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg

"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Post autor: Quaki »

Dodaj do tego jeszcze, że MRoGromrill już zajęte i trzeba kombinować co z BSBkiem :P

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Nie opłaca się. There, I did it. Gdyby duża runa gwarantowała efekt na więcej niż jeden oddział, wtedy miałoby to sens. Rzucasz dużą popychaczkę, wychodzi, rzucasz 1 lub 2 i masz to samo co na małej. Przy rune of wrath & ruin wychodzi to troszkę lepiej, 2k6 hitów czasem mocno pomaga, ale gdyby to były gwarantowane 2 oddziały zamiast K3 - wtedy byłoby cacy.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Morog
Falubaz
Kontakt:

nooo tak, o gromilu nie pomyślałem
zawsze uważałem że duże runy powinny dawać d3+1 dodatkowa wada :(

i tak w nowym armybooku pewnie moce kowadła zrobią czarami

"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

panterq
Masakrator

W 6tej edycji kowadło rzucałeś jak czary.
Rune of Water - 6+ - społowienie ruchu, nie działało na eteryki i lataczy
Rune of Air - 7+ - D6 hitów z S4
Rune of Fire - 8+ - 2D6 z S4, 30" zasięgu
Rune of Earth - 9+ - D6 z S5, dodatkowe D6 jeśli cel stał na wzgórzu/w ruinach, ogólnie czymkolwiek co było kamieniste
A Thorek miał dodatkowo
Rune of Doom - 12+ - wszystkie krasnoludy na polu bitwy budzą strach, miscast rozwala kowadło.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Morog
Falubaz
Kontakt:

i dało się to rozpraszać?

panterq
Masakrator

Yup. Nie wiem jak działała magia w 6tej edycji, ale krasnoludy dostawały D6+2 kości i z tego rzucałeś na runy.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Morog
Falubaz
Kontakt:

obaczymy jak nowa książeczka wyjdzie
może dożyje

ja bym chciał parowego golema, żywiołaka ziemi i jazdy na muflonach :D

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

Remo pisze:Na 99% już wiadomo, że WoCH nowego AB nie dostanie tylko wkładkę w WD z kilkoma nowymi modelami/jednostkami. Jeśli więc GW zamierza wydawać około 2 AB do battla rocznie to po innych uprzywilejowanych armiach (HE, DE, Demony, WoCH) jak myślicie kiedy Dwarfy nową książeczkę dostaną?
yup.
wedlug plot maja wyjsc (nie podaje miesiecy bo to nic pewnego. omijam lotra bo mnie nie interesuje i mam wrazenie, ze nie bedzie kolidowal z wydawanymi bookami do wfb i wh40k):
- WoCh w WD,
- codex do DA,
- AB do WoCh,
- codex i AB do DoCh (podobno jednoczesnie)

bazujac na wczesniejszych plotkach, wychodzi tylko pierwszy punkt listy a cala reszta sie zmienia :) wiec tak na dobra sprawe nie wiadomo co bedzie po WoCh'u w WD.

@smh
tez slyszalem, ze nasz AB jest gotowy i czeka na odpowiedni moment.
pare dni temu zas, przeczytalem, ze jak WoCh jest gotowy to zabieraja sie za pisanie dwarfow.
wiec tak na dobra sprawe nic nie jest pewne ;) trzeba po prostu czekac i nie dawac wiary plotkom.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

faj3r
Mudżahedin

Post autor: faj3r »

Smh pisze:nasz book (wg plot nie tylko z Polski, ale też z GW) jest gotowy od b dawna... czeka tylko na dobre czasy do publikacji...
ja tylko nie do końca rozumiem, co przez te "dobre czasy" nalezy rozumieć.
Czemu nie wydać 4-6 AB rocznie - skoro moce przerobowe mają i booki są gotowe?
Po co zamykać je w szufladzie?

... zrozumiałbym, gdyby nie mieli ludzi i czasu, żeby to ogarnąć - ale jak leży gotowy? :? :x
KUPIĘ: Bitsy (głównie kusze i bicze) od Dark Elves
--
"In a mad world, only the mad are sane." - Akira Kurosawa
mój blog: Sand and Glue

Obrazek

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

faj3r pisze:
Smh pisze:nasz book (wg plot nie tylko z Polski, ale też z GW) jest gotowy od b dawna... czeka tylko na dobre czasy do publikacji...
ja tylko nie do końca rozumiem, co przez te "dobre czasy" nalezy rozumieć.
Czemu nie wydać 4-6 AB rocznie - skoro moce przerobowe mają i booki są gotowe?
Po co zamykać je w szufladzie?

... zrozumiałbym, gdyby nie mieli ludzi i czasu, żeby to ogarnąć - ale jak leży gotowy? :? :x

marketingowo można to uzasadnić na wiele sposobów :) wystarczy, że patrzą na sprzedaż figsów na świecie... chaos sprzedaje się lepiej niż krasie, więc robią chaos

wydawanie kilku booków w jednym cyklu (miesiącu) mija się z celem... dlaczego wydają armie i robią 2 fale nowych figurek?

- by nie zabić klientów i ich portfeli? Klient, który ma wydać w miesiącu 1k a np 2k na figsy to spora różnica, nawet 1k jest ciężkie do przetrawienia, a przy 2k sporo klientów by rzuciło to hobby do kosza, więc dawkują im
- bo nie ogarniają logistycznie/kosztowo produkcji takiej masy figsów

powodów może być wiele, te wyżej to tylko spekulacje, główny to zapewne finansowy i tyle

- Ulegasz stereotypom.

faj3r
Mudżahedin

Post autor: faj3r »

Smh pisze: - by nie zabić klientów i ich portfeli? Klient, który ma wydać w miesiącu 1k a np 2k na figsy to spora różnica, nawet 1k jest ciężkie do przetrawienia, a przy 2k sporo klientów by rzuciło to hobby do kosza, więc dawkują im
- bo nie ogarniają logistycznie/kosztowo produkcji takiej masy figsów

powodów może być wiele, te wyżej to tylko spekulacje, główny to zapewne finansowy i tyle
Pewnie masz rację. TYlko graczami majacymi 3-4 armie to bym się nie przejmował ;-)
i tak wszystkiego od razu nie kupisz :-)
jak by sie obrazic mieli to już dawno by sie obrazili.

no ale co racja to racja - ekonomia
Morsereg pisze:yup.
wedlug plot maja wyjsc (nie podaje miesiecy bo to nic pewnego. omijam lotra bo mnie nie interesuje i mam wrazenie, ze nie bedzie kolidowal z wydawanymi bookami do wfb i wh40k):
- WoCh w WD,
- codex do DA,
- AB do WoCh,
- codex i AB do DoCh (podobno jednoczesnie)

bazujac na wczesniejszych plotkach, wychodzi tylko pierwszy punkt listy a cala reszta sie zmienia :) wiec tak na dobra sprawe nie wiadomo co bedzie po WoCh'u w WD.
jeszcze mają wyjść nowe AB do
- HE
- DE
począwszy od lutego lub marca.
KUPIĘ: Bitsy (głównie kusze i bicze) od Dark Elves
--
"In a mad world, only the mad are sane." - Akira Kurosawa
mój blog: Sand and Glue

Obrazek

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

wyciek wzoru WD na nowy rok...

Obrazek

- Ulegasz stereotypom.

ODPOWIEDZ