Ciupagą w łeb VANAHEIM 27.10.2012

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Xier
Falubaz

Re: Ciupagą w łeb VANAHEIM 27.10.2012

Post autor: Xier »

Dobra jestem głupi. Chd są gięte odejmijmy im -200pkt a słabym DE dodajmy +500pkt by miały jakieś szanse :) Albo zbanujmy je, prosta metoda nie umiem przeciw czemuś grać to się tego pozbędę...
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

ech, a taką dobrą radę Ci dałem :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Bretonnian
Falubaz

Post autor: Bretonnian »

Xier ma rację :mrgreen: WL i banner of sorrcery tez zbanować! A jak!

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Czemu nie? :mrgreen:
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

No ostatnio na siłę zmieniliśmy zasadę kielicha na turnieju albowiem były ku temu przesłanki i wypowiedzi różnych ludzi na forum. Ludzie z LS długo zastanawiali się jak tę żabę ugryść.
Nie ma się co złościć. Chd są naprawdę mocną armią ale same nie wygrywają . Ja bym je zostawił na drużynówki :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Xier idea turniejów polega na tym, by każdy z uczestników już na poziomie metagame miał przynajmniej zbliżone szanse do pozostałych by pograć na równych zasadach, czerpiąc przy tym przyjemność z gry :) - swoistym wyjątkiem jest konfrontacja z Grubym.

Co do K`daia - sprawa jest oczywista:
Rozrzutnik do gnoju nie strzela, a jest maszyną. Montowaną na zaprzęg WOM ciągnika, który o dziwo tez jest maszyną, a nie napierdala kulami armatnimi w przeciwników. Co najwyżej jak będziesz leżał nawalony gdzieś przy rowie na wsi, możesz liczyć na śmiertelne Impacty "a`la" imperialny ST. Chociaż z drugiej strony o ile nie będziesz spał to możesz mieć ward save 5+ z zasady drunking dodge, bądź jak Kosa przynajmniej regenkę 6+ z zasady immortal drunken dumbass.

Co do Chalice:
Item jest turbo mocny, szczególnie w połączeniu z dużym magiem. Jestem przeciwnikiem permanentnemu banowaniu przedmiotów chyba, że wywracają grę do góry nogami. Puki co zostaje jak jest do czasu, aż nazbiera się 10 osób przeciw.

Co do White Lionów
http://www.youtube.com/watch?v=TpPIPr-j15Q

Zapraszam do dalszego spamowania :)

P.S. Turniej w Strychu jest kiedy?
10 XI ? By pocwiczyć przez Babicami?
xYz

PSz
Falubaz

Post autor: PSz »

Ja nie twierdzę że TK są słabe i freefragiem. Dla mnie ona jest zbalansowana. Tymi nielicznymi figurkami którymi grał Morholt to moje, a TK to moja druga armia :)
Śmieszy mnie tylko lament że banuje/ogranicza się na lokalnym turnieju jeden przedmiot tak jakby przez niego nie dało się już grac tą armią.
Wording jest do dupy i polega na tym żeby bawić się kto pierwszy krzyknie "używam kielicha/ dispeluje", przedmiot który ma odbierać obu graczom kosci de facto zabiera tylko dd.I to jest dla mnie totalnie z dupy. Ja raczej nie mam aspiracji do poziomu ogólnopolskiego więc nie przeszkadza mi to że lokalnie gra się trochę inaczej, zwłaszcza jak masterowym graczom tak pasuje. Dla mnie nie jest problemem to że ktoś chce łapać balans. Decyzję podejmują nogi, a na CHD mam juz przygotowaną odpowiedź :)

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

to są mądre słowa rozsądnego człowiek :) chodzi o to żeby każdemu było miło :)... Ja nigdy nie byłem i nigdy nie będę wielkim graczem - takie mam limity i zdaję sobie z tego sprawę - staram się grać solidnie - nie oddawać łatwo punktów-
granie i spotykanie się z Wami sprawia mi przyjemność :)- po to robię - jeżdżenie na mastery mnie odstresowywuje :)
Ale Chdki mnie wqurwiają jak mało co - ta armia nie powinna być dopuszczona w tej edycji - zwłaszcza ,że jest to armia którą można złożyć za 500 zł (sam tak zrobiłem) i nią śmiało grać na masterach...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
DARKwolfDOG
Wałkarz

Post autor: DARKwolfDOG »

Niestety mnie nie bedzie wiec prosze o skreslenie mnie z listy

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Dzięki za info! 4rka z NS w komplecie na liście zgłoszonych :)
xYz

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Post autor: Legion »

Niestety nie przyjdę - złapało mnie jakieś cholernie choróbsko i nie popuszcza. Dziś musiałem się bronić przed lekarką by nie trafić do szpitala, a pewnie i tak się tym skończy :?
Vae victis!

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Dzieki za info, zmienione.

Co do Chalice doszedlem do wniosku, że delikatnie sie go ograniczy nie ingerując w wording przedmiotu.
xYz

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Panowie przepraszam ale nie zagram :(, wpadane na chwile z wizytą ale gra c nie dam rady :(
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

ja zwykle - zła Koza!
Obrazek

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

mee-e :(

Wqrwiony jestem bo super format, fajną mam rozpiskę .. a tu klienci z Ukrainy na sobote bo w poniedziałek-wtorek niemogą.
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Coraz bardziej krucho to wygląda na liście zgłoszonych :) z chwilowych 27 osób zostało jedynie 22 ( w tym moja i Bartka skromna osoba).

Mam nadzieję, że każdy poczytał nowego FaQ`a, aby póxniej nie było niepotrzebnych problemów w dniu turnieju ; )
xYz

Awatar użytkownika
DARKwolfDOG
Wałkarz

Post autor: DARKwolfDOG »

jednak moge wiec prosze o ponowne mnie zapisanie

Awatar użytkownika
archeolog
Chuck Norris

Post autor: archeolog »

Dibo enty raz obsysasz :P
Caledor - powodzenia
yep i melt my models with acetone! my space marine melt like they were melted with melta guns

Awatar użytkownika
Xier
Falubaz

Post autor: Xier »

Mnie nie będzie
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Mnie nie będzie na 100%, życzę dobrej zabawy, trzymam kciuki za moich faworytów :)
Wisła Kraków.

ODPOWIEDZ