Errata i Faq do Ogrów!!!
Moderator: Afro
Re: Errata i Faq do Ogrów!!!
Jeden sposób na to, żeby oba na raz miał sens został przytoczony w forum za zasadami - traci się poziomy od ataków zasięgowych, tylko się zostaną użyte w close combat tj. zionięcie ogniobrzucha, czary puszczane w CC (słońce)
dopóki nie usuną nieaktualnego FAQu ; p
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
FAQ był pierwszy a errata późniejsza co wskazuje na errate. Zreszta przed FAQiem to też działało tylko w cc
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Panowie ogarnijcie zasady do ogrow w AoS. Na pierwszy rzut oka wszystkie modele sa grywalne. Super zasady wg mnie bardzo rozmaite kombinacje itp. Nie wiem jak w innych armiach ale ja widze potecjal. Stonehorn 12w i nadal ma spolawianie;)
Everyone Has Their Price: If Greasus
Goldtooth uses this ability, select an enemy
unit anywhere on the battlefield and
choose one of the effects listed below:
- The unit cannot move in its next turn.
- The unit cannot move, attack or cast
spells in its next turn.
- All models in the unit immediately flee.
- The unit changes sides and immediately
comes under your control.
Then, offer your opponent a bribe (this
can be anything you want to offer). If your
opponent accepts your bribe, the chosen
effect takes place – otherwise, nothing
happens. Players are free to haggle over the
offered bribe, or propose a counter-offer...
Hehehe
Goldtooth uses this ability, select an enemy
unit anywhere on the battlefield and
choose one of the effects listed below:
- The unit cannot move in its next turn.
- The unit cannot move, attack or cast
spells in its next turn.
- All models in the unit immediately flee.
- The unit changes sides and immediately
comes under your control.
Then, offer your opponent a bribe (this
can be anything you want to offer). If your
opponent accepts your bribe, the chosen
effect takes place – otherwise, nothing
happens. Players are free to haggle over the
offered bribe, or propose a counter-offer...
Hehehe
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
W tym momencie atrakcyjna pani mogłaby nie jednego mastera wygrać
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Nisko cenisz rodzine skoro jesteś w stanie przehandlować siostrę za zwycięstwo w pacynki
I tu mnie masz ;(
Ja tam jestem bardzo pozytywnie nastawiony. W koncu wielkosc modelu odpowiada ilosci woundow. Duzo zasad jest sytuacyjnych i pozwalajacych na combosy i kontry.
Nie rozumiem jak ludzie spinaja sie w ogolnym dziale. Wyjda pewnie rozszezone zasady lub errata, ktos ulozy ograniczenia dla spinaczy i zmodyfikuje zasady ktore nie dzialaja kompletnie na turniejach i wszyscy beda smigac w AoS.
Warscrole podzielic na tiery i po prostu ugadywac sie na bitwy w tej płaszczyznie zamiast pkt
Ja tam jestem bardzo pozytywnie nastawiony. W koncu wielkosc modelu odpowiada ilosci woundow. Duzo zasad jest sytuacyjnych i pozwalajacych na combosy i kontry.
Nie rozumiem jak ludzie spinaja sie w ogolnym dziale. Wyjda pewnie rozszezone zasady lub errata, ktos ulozy ograniczenia dla spinaczy i zmodyfikuje zasady ktore nie dzialaja kompletnie na turniejach i wszyscy beda smigac w AoS.
Warscrole podzielic na tiery i po prostu ugadywac sie na bitwy w tej płaszczyznie zamiast pkt