Jedyne co mogło by tu dopasić to piórka cieniowane jaśniejszymi , czystymi barwami bo wygląda to jak czarny wash.
Męcz te krasnale męcz - daj ludziskom nacieszyć oko

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Powtórzę to po raz kolejny, na takie rzeczy trzeba mieć czas. Ja w tym czasie maluję figurki, a mam trochę tego do zrobienia. Jak ktoś jest chętny robić w tym czasie zdjęcia a później to opisywać to bardzo chętnie. W wolnym czasie nie maluję figurek, tak samo jak pan wiesiek który robi na budowie cały dzień po powrocie do domu nie rusza już kielni ani nie miesza betonu przed domem bo chce sobie usiąść na dupie i odpocząć od tego co robił cały dzień. Tak, malowanie to moja praca i po pracy nie maluję.Aro pisze:Mega !!![]()
Szkoda, że nie zamieszczasz czasami tutków - step by step jak pomalować np takiego krasia
no ten wzorek w sumie nie pomyślałem o tym, żeby to pomalować na jakiś kolor, ale to już za późno, figsy są już spakowanequidamcorvus pisze:Jak zwykle brawaNajbardziej podobają mi się metaliki i rozgrzana broń.
Przyczepię się jednak do bród i włosów, które odstają od reszty malowania.
No i na plecach pierwszego od lewej krasnoluda widnieje jakiś wzorek, który wygląda jakbyś zapomniał go pomalować.
nie męczcie Ctana tylko czytajcie co pisze...ctan pisze:Zacząłem od mixu boltgun metal + czarny + ciemny brązMorsfinek pisze:C'tan a zdradziłbyś przepiś na tą zbroję? Od jakiegoś jużczasu staram isę taki efekt uzyskać (no może ciut bardziej czerwonawy) i nie daję rady. Ta zieloność to wash rozumiem?
na to seria glazów: zgnity zielony, brudny turkus, fiolety i rdzawe
rozjaśnienia i odrapania: mithrill silver
Tak, dokładnie tak.JochnyWalker pisze:śmiem podejrzewać że c'tan nie pamięta receptury.
Takie metaliki to boltgun + masa washy glazów i płukanek -> ryski jasnym metallikiem
za tyle za ile je malowałem to jakość i tak jest za dobra^Karpiu^ pisze:C'tan pytanko ldaczego potraktowales tak po macoszemu szate tego kraska z tymi jakby szczypcami ? Jeden ma ladnie wyciagniete zalamania plaszcza jakies highlighy a tutaj nic. Fotki tak przekłamaly ?