True Legion Ekstraklasa - Krakowska Liga WFB
Re: True Legion Ekstraklasa - Krakowska Liga WFB
Tu poprawiona rozpisak Grubego
Unnamed2800 Pts - Lizardmen Army
1 Slann Mage-Priest @ 445.0 Pts
General; 3 Discipline; Magic Level 4; Battle Standard
# Focus of Mystery [0.0]
# Higher State of Consciousness [0.0]
# Soul of Stone [0.0]
Standard of Discipline [15.0]
Divine Plaque of Protection [30.0]
1 Saurus Oldblood @ 255.0 Pts
Piranha Blade [35.0]
Talisman of Preservation [45.0]
1 Cold One @ [0.0] Pts
1 Skink Priest @ 90.0 Pts
Magic Level 1; Lore of Heaven
Dispel Scroll [25.0]
1 Saurus Scar-Veteran @ 160.0 Pts
Light Armour
Sword of Might [20.0]
Charmed Shield [5.0]
Dawnstone [25.0]
1 Cold One @ [0.0] Pts
1 Saurus Scar-Veteran @ 159.0 Pts
Great Weapon; Light Armour; Shield
Talisman of Endurance [30.0]
Venom of Firefly Frog [10.0]
1 Cold One @ [0.0] Pts
10 Skink Skirmishers @ 70.0 Pts
Blowpipe
Blowpipe
Blowpipe
25 Skinks @ 317.0 Pts
Javelin; Shield; Standard; Musician
3 Kroxigors @ [165.0] Pts
Great Weapon
1 Skink Brave @ [8.0] Pts
26 Skinks @ 322.0 Pts
Great Weapon
5 Chameleon Skinks @ 60.0 Pts
Blowpipe
Blowpipe
Blowpipe
3 Kroxigors @ 165.0 Pts
Great Weapon
3 Terradon Riders @ 90.0 Pts
Javelin
3 Terradon @ [0.0] Pts
Javelin
3 Terradon @ [0.0] Pts
Javelin
3 Terradon @ [0.0] Pts
3 Salamander Hunting Packs @ 225.0 Pts
9 Skink Handlers @ [45.0] Pts
Models in Army: 126
Total Army Cost: 2798.0
Unnamed2800 Pts - Lizardmen Army
1 Slann Mage-Priest @ 445.0 Pts
General; 3 Discipline; Magic Level 4; Battle Standard
# Focus of Mystery [0.0]
# Higher State of Consciousness [0.0]
# Soul of Stone [0.0]
Standard of Discipline [15.0]
Divine Plaque of Protection [30.0]
1 Saurus Oldblood @ 255.0 Pts
Piranha Blade [35.0]
Talisman of Preservation [45.0]
1 Cold One @ [0.0] Pts
1 Skink Priest @ 90.0 Pts
Magic Level 1; Lore of Heaven
Dispel Scroll [25.0]
1 Saurus Scar-Veteran @ 160.0 Pts
Light Armour
Sword of Might [20.0]
Charmed Shield [5.0]
Dawnstone [25.0]
1 Cold One @ [0.0] Pts
1 Saurus Scar-Veteran @ 159.0 Pts
Great Weapon; Light Armour; Shield
Talisman of Endurance [30.0]
Venom of Firefly Frog [10.0]
1 Cold One @ [0.0] Pts
Blowpipe
Blowpipe
Blowpipe
25 Skinks @ 317.0 Pts
Great Weapon
26 Skinks @ 322.0 Pts
Great Weapon
Blowpipe
Blowpipe
Blowpipe
3 Kroxigors @ 165.0 Pts
Great Weapon
Javelin
3 Terradon @ [0.0] Pts
Javelin
3 Terradon @ [0.0] Pts
Javelin
3 Terradon @ [0.0] Pts
3 Salamander Hunting Packs @ 225.0 Pts
9 Skink Handlers @ [45.0] Pts
Models in Army: 126
Total Army Cost: 2798.0
Sie zgadamy i bedzie zemstaXier pisze:A no wtedy 5 maruderów by żyłaW takim razie czekam

Przypominam o konieczności wpłaty wpisowego, oraz że czas na rozegranie drugiej kolejki mija w niedziele.
Ja dziś gram z Panterq
Ja dziś gram z Panterq

Wisła Kraków.
Zjem Cię 

Wisła Kraków.
Panterq - Sevi 10:10, małe punkty nieznacznie na korzyść Pantery 

Wisła Kraków.
A tak troszkę, byłem po posiłku 
Generalnie był to festiwal pecha i farta

Generalnie był to festiwal pecha i farta

Wisła Kraków.
rzucił 2 razy gałę na kowadło i wielkie aj waj... statystycznie i tak jedną powinien rzucić...
Za to Sevi wysadził sobie działo - a bestia z siłą 5 i 5 atakami kilka tur nie umiała zabić katapy...oraz ustał breka na 6tkach...w skrócie tyle cudów..
Za to Sevi wysadził sobie działo - a bestia z siłą 5 i 5 atakami kilka tur nie umiała zabić katapy...oraz ustał breka na 6tkach...w skrócie tyle cudów..
Z ciekawszych motywów:
W pierwszej turze ustawiam sobie kombinowaną szarżę 38 rangersów i żyrokoptera na bulle. Walkę wręcz wygrywam o 7, Sevi oblewa break'a, rangerzy robią reform bo obok stoją maneaterzy, żyros goni. Bulle biegną na 9 cali, na dwóch kościach, ja rzucam 8 na pogoń żyrkiem... Byki się później zebrały, urwałem na nich okrągłe zero punktów. W pierwszej turze Sevi'ego Maneaterzy szarżują rangersów, potrzebowali 6 cali więc Sevi rzucił 2 x 6 i na dzień dobry dostałem 6 impactów z S6... W dodatku oblałem strach w pierwszej rundzie walki, więc ustanie steadfastu już było sukcesem. Ogólnie straciłem bodaj 15 rangersów, samemu utłukłem dwóch maneaterów. Oddział za 475 punktów nie urwał nawet punkcika przeciwnikowi, jedyny pozytyw to fakt, że całkowicie wyłączyłem Seviemu jedno skrzydło. Gdybym chociaż zagonił te głupie bulle...
Sevi dla odmiany w drugiej turze wysadził sobie ironblastera, ale dalej to już festiwal dziwnych rzutów z mojej strony.
W trzeciej turze ściągnąłem look out sir w irongutsach, i strzeliłem z działa do BSB. Standardowa deklaracja - 10 cali na końcu podstawki - rzuciłem 6, jest spoko, po czym wypadł misfire. Przerzuciłem - kolejny misfire. Na szczęście katapulta trafiła w cel, oblany ward i 5 woundów skończyły karierę tego pana. Problem pojawił się, gdy udało mi się dzięki popychaczce wykonać Hammerersami szarżę na 16 cali w Mournfangi z Ironhidem. W pierwszej turze walki z 4ema kociakami (odstrzeliłem championa) straciłem 7 hammerersów, samemu z 21 ataków wbiłem świetne 3 woundy i zamiast wygrać chociaż o 1 wyszedł remis. Sevi zemścił się zjadając mi działo ironami, ale overrun zatrzymał go o pół cala od krawędzi stołu. Potrzebowałem w jego turze pozbyć się mournfangów, wtedy odwracałem się z reforma, szedłem na 6 cali w swojej i popychałem się rozjeżdżając jego gutstar. Niestety, combat z mournami wygrałem o 1 i Sevi zdał breaka na LD6.
Potem jeszcze zabawnie było kiedy w swojej szóstej turze podszedłem hamkami na 6 cali i kowadło nie zadziałało - wyrwałbym przynajmniej punkty za irongutsów + sztandar, a gdyby Sevi ulał break na LD8 bez przerzutu to nagle robiło się ~15-5. Niestety, wyszło jak wyszło. Inna sprawa, że Sevi miał sporo pecha z Gorgerami - normalne było, że mając 5 ataków na 4+, trafiał 2, po czym na 3+ ranił jeden, a na stomp rzucał 1. Z drugiej strony nie wiem jakim cudem, ale 10tki minersów z dwurakami nabiły w sumie 6 ran na gorgerach, ale żaden z nich nie padł.
W pierwszej turze ustawiam sobie kombinowaną szarżę 38 rangersów i żyrokoptera na bulle. Walkę wręcz wygrywam o 7, Sevi oblewa break'a, rangerzy robią reform bo obok stoją maneaterzy, żyros goni. Bulle biegną na 9 cali, na dwóch kościach, ja rzucam 8 na pogoń żyrkiem... Byki się później zebrały, urwałem na nich okrągłe zero punktów. W pierwszej turze Sevi'ego Maneaterzy szarżują rangersów, potrzebowali 6 cali więc Sevi rzucił 2 x 6 i na dzień dobry dostałem 6 impactów z S6... W dodatku oblałem strach w pierwszej rundzie walki, więc ustanie steadfastu już było sukcesem. Ogólnie straciłem bodaj 15 rangersów, samemu utłukłem dwóch maneaterów. Oddział za 475 punktów nie urwał nawet punkcika przeciwnikowi, jedyny pozytyw to fakt, że całkowicie wyłączyłem Seviemu jedno skrzydło. Gdybym chociaż zagonił te głupie bulle...
Sevi dla odmiany w drugiej turze wysadził sobie ironblastera, ale dalej to już festiwal dziwnych rzutów z mojej strony.
W trzeciej turze ściągnąłem look out sir w irongutsach, i strzeliłem z działa do BSB. Standardowa deklaracja - 10 cali na końcu podstawki - rzuciłem 6, jest spoko, po czym wypadł misfire. Przerzuciłem - kolejny misfire. Na szczęście katapulta trafiła w cel, oblany ward i 5 woundów skończyły karierę tego pana. Problem pojawił się, gdy udało mi się dzięki popychaczce wykonać Hammerersami szarżę na 16 cali w Mournfangi z Ironhidem. W pierwszej turze walki z 4ema kociakami (odstrzeliłem championa) straciłem 7 hammerersów, samemu z 21 ataków wbiłem świetne 3 woundy i zamiast wygrać chociaż o 1 wyszedł remis. Sevi zemścił się zjadając mi działo ironami, ale overrun zatrzymał go o pół cala od krawędzi stołu. Potrzebowałem w jego turze pozbyć się mournfangów, wtedy odwracałem się z reforma, szedłem na 6 cali w swojej i popychałem się rozjeżdżając jego gutstar. Niestety, combat z mournami wygrałem o 1 i Sevi zdał breaka na LD6.
Potem jeszcze zabawnie było kiedy w swojej szóstej turze podszedłem hamkami na 6 cali i kowadło nie zadziałało - wyrwałbym przynajmniej punkty za irongutsów + sztandar, a gdyby Sevi ulał break na LD8 bez przerzutu to nagle robiło się ~15-5. Niestety, wyszło jak wyszło. Inna sprawa, że Sevi miał sporo pecha z Gorgerami - normalne było, że mając 5 ataków na 4+, trafiał 2, po czym na 3+ ranił jeden, a na stomp rzucał 1. Z drugiej strony nie wiem jakim cudem, ale 10tki minersów z dwurakami nabiły w sumie 6 ran na gorgerach, ale żaden z nich nie padł.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
Ja wczoraj po 4,5h grze z Stonem wygrałem 12:8 . Naprawdę ciężka i świetna gra. Knightci znów pokazali że są nie zniszczalni
Jeszcze raz dzięki za świetną grę i szczególne podziękowania dla Bartka że nas nie wygonił 

nieregulaminowy podpis usunięty - administracja
Ciekawa i przyjemna bitwa, oby więcej takichPSz pisze:Czyli mieliście panowie ciekawą grę z zwrotami akcji:)

Wisła Kraków.
..tak, Bartek wykazał się anielską cierpliwością w środę. Wielkie dzięki!
Dawno nie grałem tak ciekawej bitwy, pomimo porażki jestem zadowolony. Bitwa miała tyle zwrotów akcji, że trzeba by ją opowiedzieć tura po turze.
Szkoda mi tylko grali... uciekło dwóch z combatu, przebiegli po shrajnie, rzuciłem gałę i zamiast się zebrać na 9 to wylecieli za stół, co kosztowało mnie 2 duże punkty. I w zasadzie to był jedyny dupny rzut w bitwie
Dawno nie grałem tak ciekawej bitwy, pomimo porażki jestem zadowolony. Bitwa miała tyle zwrotów akcji, że trzeba by ją opowiedzieć tura po turze.
Szkoda mi tylko grali... uciekło dwóch z combatu, przebiegli po shrajnie, rzuciłem gałę i zamiast się zebrać na 9 to wylecieli za stół, co kosztowało mnie 2 duże punkty. I w zasadzie to był jedyny dupny rzut w bitwie

Fluffy
Kuba P
Dibo B
Gruby
Proszę pamiętać o wpisowym!
Nie mam żadnej wpłaty. W sklepie też nikt nie wpłacił.
Czas na uiszczenie wpisowego do poniedziałku - popołudniu wlepiam karniaki
Kuba P
Dibo B
Gruby
Proszę pamiętać o wpisowym!
Nie mam żadnej wpłaty. W sklepie też nikt nie wpłacił.
Czas na uiszczenie wpisowego do poniedziałku - popołudniu wlepiam karniaki

Wisła Kraków.
Kosa - Karpiu 20:0 (3100-100 dla Asurów) 

Nieźle
Straciłeś orzełki tylko dwa orzełki?

Straciłeś orzełki tylko dwa orzełki?
Wisła Kraków.