AdamW - moje pierwsze
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Re: AdamW - moje pierwsze
Wyszło całkiem dobrze, choć nie jestem zwolennikiem tego figsa. O ile sam pająk jest super, to reszta jest za drobna i nie współgra to ze sobą... Ale malowanie dobre, zwłaszcza pajęczaka
.

Hej,
armia O&G pomalowana i zostały mi krasnoludy z ''przełęczy czaszki'' - to się zabrałem za to. Jako że miałem na krasnoludach biały podkład (na O&G czarny) to mogłem wypróbować metody washowania - i jak na razie jest po prostu super. Łatwość malowania, cieniutka powierzchnia farby (szczegóły), a jak coś nie wyjdzie to też dość łatwo poprawić - no i szybkość malowania
Proszę o uwagi - bo to początki washowania i krytyka jak zawsze się przyda.

armia O&G pomalowana i zostały mi krasnoludy z ''przełęczy czaszki'' - to się zabrałem za to. Jako że miałem na krasnoludach biały podkład (na O&G czarny) to mogłem wypróbować metody washowania - i jak na razie jest po prostu super. Łatwość malowania, cieniutka powierzchnia farby (szczegóły), a jak coś nie wyjdzie to też dość łatwo poprawić - no i szybkość malowania

Proszę o uwagi - bo to początki washowania i krytyka jak zawsze się przyda.

- MomoTheKiller
- Chuck Norris
Fajnie się to prezentuje na filmiku.
Ogólnie rewelacja. Nad czym teraz pracujesz?
Ogólnie rewelacja. Nad czym teraz pracujesz?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Chcę skończyć te kilka figurek Krasnoludów ze Skull Passa a następnie zdecydowałem się na High Elfy jako następna armia. Tak na serio to malowałbym wszystko byle nie moczyć pędzlem do zielonego, na którego widok już mi się niedobrze robi 

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
No fajnie, fajnie... Gdyby nie ten cholerny błękit, to by mi się całkiem podobało 

Dzięki za opinie - no chciałem aby High Elfy wyglądały trochę groźnie a nie jak to na forum pisze się, ciotowato. Oczywiście błękit musiał zostać ale zrezygnowałem z bieli i zastosowałem czerwień - jak widać nawet złoty washowałem ball red a następnie glaze bloodletter.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Wyglądają fajnie, ale dla mnie i tak błękitny jest nieco za jasny, żeby wytworzyć tę "groźną" atmosferę, o której mówisz. Ale ogólnie na plus, oczywiście. Najlepszy smok i metaliki na hełmach swordmasterów, najsłabiej Ellyriani, jak dla mnie.
Czy wykorzystałeś filtry z PS do tych zdjęć?
Ponawiam pytanie. Czy do prezentacji fotek wykorzystałeś filtry Photoshopa?
przepraszam, że tak długo czekałeś na odpowiedź, dopiero teraz zalogowałem się na forum. Co do PS,a to użyłem tylko wyostrzania przed zmniejszeniem fotki jak i po - tzw. wyostrzenie krawędzi. Nic innego nie ruszałem, te kolory są trochę przejaskrawione przez lampę. Postaram się zrobić jutro fotki bez lampy.