Pare noobowskich pytań.
Moderator: Afro
Re: Pare noobowskich pytań.
O to chodzi że 3 unit blokuje Mastablasta.
Sklejam właśnie Mournfangi. Napiszcie proszę, w jakiej konfiguracji ich najlepiej wystawiać? Great Weapon, czy może hand weapon? Czy zawsze bierze się sztandar i/lub muzyka? Co z Crusherem?
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Najpopularniejsza wersja to 5 z FCG i ironfist.
FCG?
Rozumiem, to w takim razie skleję tak: sztandar, muzyk, Crusher (bo to jest champion, jak rozumiem) + 2 x ironfist, tak?
Aha, no tak, czyli FCG+2 zwykłe z hand weaponami i każdemu ironfist
przepraszam za post pod postem, ale inaczej nie było by widać, że mam pytania
Nie kumam euro hellheart zabiera 2dd, greedyfist na dużym magu z death też, czyli jak je wezmę oba to maks na turę mogę zużyć 8 DD tak? Bo tam jest też zapisek, że na turę każda armia może wygenerować max dwie dodatkowe kości PD/DD, to z tej puli się odejmuje te kości karne z przedmiotów czy z ogólnej? Można mieć hellheart i death na dużym z fistem czy nie? Sorki jak to jest dla Was trochę niezrozumiałe, ale mam nadzieje, że zrozumiecie o co mi chodzi
Nie kumam euro hellheart zabiera 2dd, greedyfist na dużym magu z death też, czyli jak je wezmę oba to maks na turę mogę zużyć 8 DD tak? Bo tam jest też zapisek, że na turę każda armia może wygenerować max dwie dodatkowe kości PD/DD, to z tej puli się odejmuje te kości karne z przedmiotów czy z ogólnej? Można mieć hellheart i death na dużym z fistem czy nie? Sorki jak to jest dla Was trochę niezrozumiałe, ale mam nadzieje, że zrozumiecie o co mi chodzi
Profesjonalne usuwanie wgnieceń z karoserii samochodowych i skutków gradobicia.
Posty magicznie nie znikają (chyba, że je usunę ) Na euro nie możesz wziąć do rozpiski jednocześnie greedy fist + death i hellheart, bo jest ograniczenie 2PD/2DD
poczytaj zasady magii w euro to będziesz wiedział o co chodzi
poczytaj zasady magii w euro to będziesz wiedział o co chodzi
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
Siemanko!
Mamy sobie Thundertusk'a, który ma swój śmieszny niby stone thrower, a do tego na pleckach siedzą dwa ogry, każdy z inną pukawką. Moje pytanie jest następujące:
-czy w jednej turze mogę strzelić ze wszystkich trzech zabaweczek na raz?
-czy każdy z w/w ataków musi targetować ten sam cel?
-jaki rozmiar podstawki ma bestia?
Mamy sobie Thundertusk'a, który ma swój śmieszny niby stone thrower, a do tego na pleckach siedzą dwa ogry, każdy z inną pukawką. Moje pytanie jest następujące:
-czy w jednej turze mogę strzelić ze wszystkich trzech zabaweczek na raz?
-czy każdy z w/w ataków musi targetować ten sam cel?
-jaki rozmiar podstawki ma bestia?
Szukam jakiejś metalowej walizy na armię bo planuje treje z blachy+folia magnetyczny czy coś w ten deseń. Wie ktoś gdzie taką dużą walizkę/pudło mozna dostać? Bo to co mają w castoramie/allegro to małe coś, jak tam 10 mournów wpakować ^^. Myślałem o pudle np na jakieś narzędzie i je dostosować, np z młota udarowego
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Pójdź do typowo budowlanego. Obi/praktiker mają lepsze zaopatrzenie
@cichy
Olej metalowe pudła, są ogromne, ciężkie i kiepskie. Ja moją armie na 2400pkt "10 mournów wciskam do tego na luzie http://www.feldherr.net/uk/medium/mediu ... empty.html.
Pozdro Cz.
Olej metalowe pudła, są ogromne, ciężkie i kiepskie. Ja moją armie na 2400pkt "10 mournów wciskam do tego na luzie http://www.feldherr.net/uk/medium/mediu ... empty.html.
Pozdro Cz.
Mam aluminiową walizkę podobnej wielkości co ta Czcibora. Przykleiłem płaskie blachy do ciasta kupione w hipermarkecie za 5zł. (ocynkowane) Mieści się tam armia prawie na 3k.
GrimgorIronhide pisze:Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupnościZiemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony
No miałem kiedyś feldhera jak grałem demonami, fajna torba, ale metalowa walizka lepsza jednak. Oszczędza czas i nie trzeba figurek wyjmować pojedynczo. Moje demony pod koniec trzymałem własnie w metalowej walizce. Magnesowe traye i magnesy już zamówiłem bo to dla mnie "must have" i nie ma chyba obecnie lepszego rozwiązania jeśli chodzi o praktyczność na polu bitwy, ale w czym to będę nosił to jeszcze zobaczymy. Przecież tych figrek nawet na 2800 nie ma znów tak dużo. Ogry to przecież chyba najmniej liczna armia Jak armia wreszcie dotrze to obliczę sobie kubaturę potrzebną do transportu armii i jak wyjdzie duża to kupię torbę.
Nie będę wałkował tematu w galerii- ktoś wystawia giganta? Jaka jest jego przydatność? Na papierze wygląda na mega niegrywalnego (cannon sciąga go w dwie tury) a przy tym sporo kosztuje. Jakieś obserwacje i przemyślenia? W żadnej turniejowej rozpisce go nie widziałem
BTW- myślicie, że standardowa rozpiska (10 mournów) na ~2600 zmieści się do takiej torby http://safeandsound.pl/index.php?p62,wa ... ster-68-mm ?
BTW- myślicie, że standardowa rozpiska (10 mournów) na ~2600 zmieści się do takiej torby http://safeandsound.pl/index.php?p62,wa ... ster-68-mm ?