Armia boga Xholankha - Bohaterowie 30.04.2012

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Re: Armia boga Xholankha - Bohaterowie 30.04.2012

Post autor: Myth »

misha pisze:nice one :) trzeba kiedyś zagrać znowu jakąś bitewkę większą, tylko nie wiem kiedy hehe
Slann fajny to te same figurki co graliśmy tak?
Dzięki ;-) Tak, to ten sam slann, choć przeszedł metamorfozę.
XenoX pisze:Slaan kozacki , ogółem fajny klimat ma armia , temple guardzi super =D> =D> =D>

A dziękuję. Staram się, chciałem nawet zrobić zdjęcie grupowe, ale w mieszkaniu nie mam do tego warunków. Na jakimś turnieju postaram się coś cyknąć, żeby dało się ocenić całość.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Robisz postępy - wystarczy porównać wcześniejsze zdjęcia z ostatnimi - tak trzymać.

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Czas wrócić do galerii. W międzyczasie działałem z różnymi figurkami. Podstawki dalej czekają na wykończenie, ale powoli działam ze wszystkimi sprawami.

Na pierwszy rzut terradony:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kohorta skinków, zmieniłem kolory tacz w całej armii z brązowych na czerwone. Myślę, że wyszło to bardzo na zdrowie wyglądowi całości:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Drugi slann do armii:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Na innym forum zdjęcia wyświetlały się jakoś dziwnie, nie wiem jak tutaj, więc podrzucam też adres do galerii na picassie, jadąc w prawo nowe zdjęcia, jadąc w lewo - stare prace i zdjęcia poglądowe:

Link do galerii

Pomyślę pewnie za jakiś czas o konkretniejszej formie prezentacji, może jakiejś stronie albo blogu.

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Terradony i Slaan - bardzo ładne malowanie :) Fajnie, że się rozwijasz :)

Awatar użytkownika
Bonczek
Chuck Norris

Post autor: Bonczek »

Widziałem na żywo, przynajmniej część i powiem, że na stole jest zacnie. Szczególnie podobają mi się tyrradony ;)

Jeśli chodzi o jakieś uwagi to nie podobają mi się rogi na slannie. Albo rób więcej przejść albo spróbuj pomalować je w bardziej "kreseczkowy sposób"- tak jak TUTAJ.

Pozdrawiam!
Maciek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

mi najbardziej podoba się Slann . Co do rogów - faktycznie, można by je trochę dokładniej maznąć, ale zasada malowania jest ok. Świetna kolorystyka Slanna, jedynie jaszczurka na ramieniu mogła by być nieco lepiej porozjaśniana. Widać różnicę między Slannem a wcześniejszymi pracami =D> .

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Dzięki za komentarze :-) Co do rogów - przyznam uczciwie - światło na modelu nie wpłynęło pozytywnie na jakość zdjęcia. Próbowałem zrobić rogi "kreseczkami", ale jedyne co uzyskałem, to parę nieprzyjemnych słów pod ich adresem ;-) Na razie jest ok, z odległości metra wygląda w porządku.

Coś czuję, że i tak będę jeszcze nie raz wracać do tych modeli, pewnie jak jeszcze trochę się pouczę, to przemaluję kolejny raz właśnie rogi, nowe pędzle powinny w tym pomóc.

No i niestety zabraknie mi czasu, a szkoda, bo ten slann ze skończoną podstawką i jakimś lepszym zdjęciem może nadawałby się na PMotM, ale nie można mieć wszystkiego.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Nie jestem przekonany, czy w przypadku tego akurat modelu rogi kreseczkowe byłyby o wiele lepsze. Tu już by trzeba niezłego skilla. Imho spokojnie można by je pomalować dobrze i bez kreseczek. Trzeba tylko dość sporo odcieni sobie przygotować i jechać całość bez kresek. Malować, washować, znów malować, itp, itd :wink: ... Obecnie trochę zbyt duży obszar pomalowałeś ostatecznym kościanym kolorem. Owszem , on powinien dominować, ale co najwyżej od połowy długości rogów. Wcześniej im więcej ciemniejszych odcieni - tym lepiej. A same czubki możesz spokojnie walnąć białym...

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Sęk w tym, że w sumie tak jest, tylko zdjęcia były robione przy sztucznym świetle, przez co nie widać rozróżnienia na rogach. Jest tam kościany w połowie, potem przemieszany z białym, a na końcu już prawie sam biały.

ODPOWIEDZ