master w Poznaniu TERMIN 27-28 PAŹDZIERNIKA

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zembol
Oszukista

Re: master w Poznaniu TERMIN 27-28 PAŹDZIERNIKA

Post autor: zembol »

Dzięki: Kudłaczowi za dobrą organizację i wszystkim, z którymi miałem okazję zagrać albo pogadać za przednią zabawę! :)

Mam nadzieję, że przynajmniej kilka osób przekonało się, że dopuszczenie specjali wiele nie zmienia, bo:
a) większość graczy i tak sobie ich odpuszcza wybierając lepsze buildy zwykłych herosów
b) specjale dupy nie urywają.

Dzięki temu turniejowi pierwszy raz w życiu wystawiłem na stół Wielebnego Lorda Rechota i na własnym tyłku się przekonałem, że wybór maga 4 poziomu z 1 czarem za 600p (w dodatku bez opcji bsb) jest daleki od optymalnego :)
Pradawna żaba ginąca od strzałów elfich łuczników - bezcenne.

Jeszcze raz dzięki i do zobaczenia!
Z.
Obrazek Obrazek
Nowe Lizaki: 110/30/89 | Demoniszcza: 16/0/11 | 101st Abn Div: 4/1/8

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Ponieważ już kilka osób o to spytało:
-test był na 5pkt, oceniany 5pkt odjąć 0,5pkt za każdy błąd, zatem Pasiak z wynikiem 18/20 miałeś 4pkt,
-malowanie oceniała Ania (moja dziewczyna) i bardzo starała się nikogo nie skrzywdzić w związku z czym wyniki są podejrzanie wysokie, to że ty miałeś maxa nie jest akurat niczym dziwnym,
-nie dodałem punktów za zgłoszenie, bo wszyscy je mieli,

Awatar użytkownika
jawor
Oszukista

Post autor: jawor »

bigpasiak pisze:ps. Babki pycha :mrgreen:
Proszę przekazać do odpowiednich uszu iż pomysł jak i wykonanie bardzo zacne ;)
+1 Szkoda tylko, że skończyły się tak szybko :(

Dzięki wszystkim za gry, był to mój pierwszy master i uważam go za bardzo udanego.
Obrazek

Sasza
Oszukista

Post autor: Sasza »

PiotrB pisze:najlepsze Imperium na 32 miejscu :(
może było by lepiej ale Szmaja był jamochłonem przez niedziele :)

edit:
@Zembol
http://9gag.com/gag/2925348

Awatar użytkownika
zembol
Oszukista

Post autor: zembol »

Sasza pisze:
PiotrB pisze:najlepsze Imperium na 32 miejscu :(
może było by lepiej ale Szmaja był jamochłonem przez niedziele :)

edit:
@Zembol
http://9gag.com/gag/2925348
Nice :) Pomyślę o takim uchwycie :lol2:
Obrazek Obrazek
Nowe Lizaki: 110/30/89 | Demoniszcza: 16/0/11 | 101st Abn Div: 4/1/8

Awatar użytkownika
DrepsPliz
Plewa

Post autor: DrepsPliz »

Siemanko,

Ogólne wrażenia: dramat, żenada, granda, skandal, żarty.

na minus:

- scenariusze. trochę nudne.
- tereny: pustawo na tych stołach.
- turniej w poznaniu - nie widzialem ani jednego pasztecika i chociazby puszeczki paprykarza szczecinskiego. smutne.
- pytania na tescie wiedzy byly tendencyjne i szowinistyczne. i w ogole nikt tego nie pilnowal, widzialem jak ludzie sciagali.
- ocena modelarki byla stronnicza, uwazam ze dostalem za malo punktow za moj wklad w pomalowanie armii.
- sędzia główny był nieprzyjemny i konfliktowy, a w ogole zalowe jest ze nie znal zasad. slyszalem ze zasedziowal komus ze 13 ze szczurow moze sciagnac oddzial crypt horrorow, serio. I strasznie sie spinal, krzyczal i grozil non stop karniakami.
- turniej byl strasznie meczacy, i w ogole nie pospalem. przesuwalismy czas o 1 godzine tylko, czemu nie o 2?!
- poslizgi w czasie, serio. poznan jest i tak meczacy, a biorac pod uwage ze nie bylo pasztecikow, ani paprykarza, to kazda godzina w pyrlandii to jak wiecznosc...
- najlepsza na swiecie zapiekanka na starym miescie kosztuje 8,90... troche drogo, organizatorzy mogli by sie tym zajac nie?
- kolega mial obiecana armię beastmenow, a dostal krasnoudy do ktorych nie znal zasad, co sie nieco odbilo na wyniku, troche nie fair panowie...

Plusy:

+ ciezko mi cos wymyslic, ale jak juz musze, to z pieknego i cudownego szczecina do wiesniackiej pyrlandii nie jest az tak daleko.

Ogolne wrazenia fatalne. jak bym wiedzial ze tak to bedzie wygladac, to zostalbym w domu i pykal w tibie. zal.

Pozdro

Awatar użytkownika
Madessi
Wałkarz

Post autor: Madessi »

Dobry troll wyżej :mrgreen:

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

lol - a mnie mówią ,że marudzę :shock:
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

Post autor: Czcibor »

ale troll :lol2: :lol2: :lol2:
Fanatic pisze: ledwo savage ogarniam cała rodzina je maluje
już nie chcą do mnie przychodzić bo wiedzą, że pędzel i farbki na nich czekają
Obrazek

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Czcibor pisze:ale troll :lol2: :lol2: :lol2:
Głupotą przebija nawet te warhammerowe :)

Awatar użytkownika
DrepsPliz
Plewa

No i chcialem napisac, ze jestes trochę nie miły kolego i w ogóle pojechać po całości. Ale patrzę - lokalizacja: Poznań.

No i mi się zrobiło żal.

Pozdro

Xen
Chuck Norris

Post autor: Xen »

Drops <3 :D
Only the strongest will survive
Lead me to heaven, when we die
I am the shadow on the wall
I'll be the one to save us all

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

DrepsPliz pisze:
No i chcialem napisac, ze jestes trochę nie miły kolego i w ogóle pojechać po całości. Ale patrzę - lokalizacja: Poznań.

No i mi się zrobiło żal.

Pozdro
Jeśli określasz Poznań mianem "wieśniackiego", bo nie spodobał się Tobie turniej i zapiekanki były za drogie to sam się o to prosisz.

szeszej
Falubaz

Post autor: szeszej »

Azgaroth pisze:
DrepsPliz pisze:

No i mi się zrobiło żal.

Pozdro
Jeśli określasz Poznań mianem "wieśniackiego", bo nie spodobał się Tobie turniej i zapiekanki były za drogie to sam się o to prosisz.
Chyba ktoś się nie zna na żartach :)

Awatar użytkownika
DrepsPliz
Plewa

A ja myslałem, że nikt się na to nie złapie.

Tak na serio:

Turniej bardzo fajny, spoko organizacja, fajna miejscowka. Jedyne co na minus moge tu powiedziec, to obsuwa czasowa i zmienianie paringow. Obsuwa to standard na kazdym turnieju (od 6 lat jezdzę na turnieje i byla zawsze, wiec specjalnie nie mam co tego punktowac), no a zmiany paringow to tak maly minus. niby nic, no ale jednak trzeba bylo potuptac do tych drzwi i sprawdzic.
Rada z doswiadczenia 40tkowca - na nastepny raz sprobujcie sie postarac o jakis duzy projektor albo chociaz spory monitor, na ktorym mozna wyswietlic paringi i czas pozostaly do konca rundy. super sprawa i bardzo pomaga graczom i orgom.

Kawa i herbata to niby juz standard na turniejach, ale zawsze fajnie jak jest, wiec duzy plus. Babeczki tez super (chociaz sam nie zjadlem).

Moje doswiadczenie w battla jest zerowe wiec to przemilcze. Bitwy mialem bardzo fajne i sporo sie w nich nauczylem ciekawych rzeczy. Szczegolne dzieki dla Dymitra (?) za cierpliwosc i pare rad.

Dzieki tez kudłatemu za pozyczenie ksiazeczki i spoko sedziowanie. Nie wiem czy oprocz ciebie ktos jeszcze sedziowal, ale jak nie, to na 2 sale warto miec jednak zawsze tego 2giego sedziego.

Do kolegi Azgarotha :D Spoko luz ziom, do poznania przyjezdzamy ze szczecina co roku na wojnę światów, w tym roku nawet 2 razy bo i na mastera battla, wiec pyrlandię lubimy i kochamy. Nie mówiąc już, że w 40tkowych konszachtach o poznaniu szepczę się że jest związany unią ze szczecinem, także wyluzuj ziom, myslalem ze po minusie "scenariusze nudne" nikt nie potraktuje powaznie calej reszty. ale lokalny patriotyzm godny podziwu.

Pozdro!

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

DrepsPliz pisze:
Do kolegi Azgarotha :D Spoko luz ziom, do poznania przyjezdzamy ze szczecina co roku na wojnę światów, w tym roku nawet 2 razy bo i na mastera battla, wiec pyrlandię lubimy i kochamy. Nie mówiąc już, że w 40tkowych konszachtach o poznaniu szepczę się że jest związany unią ze szczecinem, także wyluzuj ziom, myslalem ze po minusie "scenariusze nudne" nikt nie potraktuje powaznie calej reszty. ale lokalny patriotyzm godny podziwu.

Pozdro!
Ok, skoro żart to przepraszam za moje zachowanie i wycofuje to co powiedziałem...:) Albo za późna pora albo już wiek nie ten, żeby w locie wszystko łapać :)

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

DrepsPliz pisze:A ja myslałem, że nikt się na to nie złapie.
Amateur...
Po jednej ripoście wymiękł...
Obrazek
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Gniewko
Masakrator

Post autor: Gniewko »

Hahaha, Pasiak chyba za długo ze mną gadałeś na turnieju, bo obrazek trąci Bretą :D
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.

Awatar użytkownika
DrepsPliz
Plewa

Amateur...
Po jednej ripoście wymiękł...
1. W szczecinie jest taki pan jak Wołek. Wołek jest Trollem Doskonałym. Z racji ze nas cały czas trolluje, nie ma możliwości żeby ktokolwiek ze szczecina był amatorem. Bydgoszcz natomiast jest zupelnie inną spiewką. Ale doceniam próbę trolla. 2/10.

2. W szczecinie jest zwyczaj, by radzić ludziom niezbyt ogarniętym, żeby nacierali głowy świeżym śledziem - biorąc pod uwagę, że ripost było niewątpliwie 2, a jeżeli potraktujemy te które zawierały w sobie zdania "niezły troll", lub "dobry troll wyżej" itd. to nawet więcej - nie pozostaje mi nic więcej niż przesłać do Bydgoszczy odrobinę tego szlachetnego zwierzęcia.

3. Poza tym, jak mówiłem, w szczecinie mamy z poznianiem sztamę, a kolega jest więc poniekąd ze szczecina, lub chciałby być ze szczecina, ale niestety jest z poznania, to oszczędziłem przyjaciela z pyrlandii. Bydgoszcz natomiast do tej pory istniał dla mieszkańców grodu śledzia, gdzieś pomiędzy piernikiem toruńskim a kopalniami, ale miło zauważyć niesmiałe próby trollowania nawet w tak oddalonych od morza rejonach!

Pozdro!

RemokPlis
Plankton

Post autor: RemokPlis »

No dobra to jak Drops mogl tez cos od siebie naskrobie:

Minusy:
-brzydki sedzia głowny
-troche za bardzo owlosiony tez
-zawsze sedziowal na moja niekorzysc
-ogolnie sedziowanie gorsze niz kawa
-naprawde niedobra kawa
-gowniane puchary dla podium - wogole kto wymyslil zeby jakies badziewne kufle zamiast pucharow dawac. Gdyby nie zajebiste malowanie to bylyby do wyrzucenia
-znowu wygral Młody (ogolnie wygral wszystkie mastery wfb na jakich bylem - czyli 2) - to jest na pewno jakas konspiracja i proponuje powolac komisje zeby to zbadac
-gracze z sali z wyzszymi stolami chodzili puszczac baki do tego drugiego i brzydko tam pachnialo
-nie zagralem ze Szmają
-malo miejsca na parkingu
-Drops ukradl caly papier z toalet
-w Poznaniu jest za duzo jednokierunkowych ulic i nigdzie nie moglismy trafic
-nigdzie nie widzialem zadnego śledzia

Plusy
+najlepsza ocena malowania z jaka sie spotkalem
+zabilem Manfreda jednym strzalem z dziala :)

Wogole jakis koles podszywal sie pod Furiona. W sumie byl podobny ale cos mial nie tak z wlosami a wszyscy wiemy ze prawdziwy Furion zostal w domu bo obessał na midzie.

ODPOWIEDZ