Skaveńskie Q&A

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
szeszej
Falubaz

Re: Skaveńskie Q&A

Post autor: szeszej »

A Szarak ma możliwość posiadania Loremastera? :shock:

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

nie :wink:
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

szeszej
Falubaz

Znaczy pytanie czysto akademickie do dyskusji wewnętrznej i przemyślenia? :D

Awatar użytkownika
Breslauer
Chuck Norris

Post autor: Breslauer »

Nie :wink:

Awatar użytkownika
Opos
Falubaz

Post autor: Opos »

Goglem pisze:To zmień projekty - imo aktualne działa skaveńskie są i tak za duże względem innych dział starego świata
Ale są, hmm... wąskie :mrgreen: zwłaszcza chodzi mi o klopę, chcę uzyskać coś podobnego jak na ilustracji w podręczniku :mrgreen:

EDIT:
Takie pytanko co do kowboja, który waszym zdaniem będzie lepszy?:
-Warpstone Armour, Dawnstone, Skalm, Bitting Blade;
-Dragonhelm, Weeping Blade, Talisman of Endurance, Potion of Streght?
Let the River of Blood flow...

Avallar
Warzywo

Post autor: Avallar »

szeszej pisze:Znaczy pytanie czysto akademickie do dyskusji wewnętrznej i przemyślenia? :D
Nie do końca czysto akademickie, gramy Blood in the Badlands i jedną z zasad walki na hexie z wieżą maga jest otrzymanie przez wszystkich magów właśnie Loremastera. Ponieważ mój Szarak jest generałem walczącym na tym terenie to teraz nie mam pojęcia jak działa na niego ta umiejętność.

Awatar użytkownika
Bombaj
Chuck Norris

Post autor: Bombaj »

było to już gdzieś kiedyś poruszane. Szarak loremaster ma komplet czarów z obu loreów.

Awatar użytkownika
syslak
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: syslak »

takie pytanie, jesli mam elektruka na 1 lvl, to moze dalej brac magical armory, i jesli ma warp-enrgy condenser, to channeluje za siebie i za condenser, czy tylko raz ale na 5+??
General Baga pisze:oftoooooooooooooooooooooopppppppppppppppppppppppp (wybaczcie ale obiecałem chłopakom) :mrgreen: :roll:
TRUE LEGION KRAKÓW

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Elektryk może brać tylko jeden, specyficzny pancerz z armybooka. Jeśli ma condenser, to channeluje za siebie i rzuca osobno za działanie przedmiotu.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Awatar użytkownika
syslak

dzieki
General Baga pisze:oftoooooooooooooooooooooopppppppppppppppppppppppp (wybaczcie ale obiecałem chłopakom) :mrgreen: :roll:
TRUE LEGION KRAKÓW

Awatar użytkownika
MikiChol
Chuck Norris

Post autor: MikiChol »

Z racji że właśnie mam zamiar zrobić mojego warlorda na ratogrze to mam co do niego kilka pytań:
1) Jaką ma podstawkę?
2) Jakim jest typem jednostki? Ma najwyższą T i W jak pegaziści czy ogr i warlord mają osobne staty?
3) Mogą dołączyć do oddziałów? Od jakich jednostek mają lookouta?

Awatar użytkownika
Opos
Falubaz

1) 40x40 mm
2) Monstrous Cavalry, look out'a ma tylko od tego samego, czyli niczego u szczurów :wink: Ale po cholere look out na kowboju zasuwającym z przodu? :mrgreen:
3) może dołączyć do clanratów, stormverminów i rat ogrów. Tylko po cholere kowboj w oddziale? :mrgreen:

Awatar użytkownika
syslak

w ab masz przewie wszystko napisane, jest monstrus cavalery, uzywa T i W ogra, moze dolaczac tylko do clanratow i stormverminow

EDIT:
ci ninja sa wszedzie, trzeba sie pilnowac :mrgreen:
TRUE LEGION KRAKÓW

Awatar użytkownika
Niltag
Chuck Norris

Post autor: Niltag »

Avallar pisze:Mam takie pytanie o zasadę Loremaster na Szaraku, jak jest z jego znajomością czarów, ma z obu domen full wybór?
Jak dla mnie wybiera jeden lore i z tego ma full speli, w RB jest wyraznie napisane ze wybiera jeden lore
"The best defense is a good offense." -Gen. George S. Patton

Awatar użytkownika
Bombaj
Chuck Norris

Post autor: Bombaj »

ale jako jedyny ma możliwość mieszania spelli z dwóch domen i na tej podstawie ma komplet z obu. Znajdę gdzie to było, ale na pewno w jakichś uściśleniach albo faquach ;)

Awatar użytkownika
Opos
Falubaz

Pytanka co do 'Death Frenzy':
Jeśli rzucę to na oddział z dzwonkiem to:
1) szał ma tylko oddział, czy dzwon też?
2) jeśli dzwon również, to czy buty idą osobno w oddział i w dzwon, czy całość traktowana jest jako jedna jednostka?
3) czy na buty działa MR? wydaje mi się, że nie, ale wole się upewnić :mrgreen:

szeszej
Falubaz

1. Dzwon to normalny bohater w oddziale, działa jak najbardziej
2. Jak w przypadku bohatera w oddziale - wszystko w r&f dopóki jest >5 modeli, jak będzie mniej niż 5 modeli rank and file to ty rozdzielasz, jak nie ma r&f to w dzwon
3. "A model with MagicResistance has a bonus to its ward saves when saving against damage caused by spells" - rany spowodowane magią, imho działa

Awatar użytkownika
Opos
Falubaz

Wielkie Dzięki :mrgreen:

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Post autor: Deus »

Jak na dzwon zostanie rzucona pitka to grey i dzwon testuja sie oddzielnie czy razem i na jakiej inicjatywie ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

Oddzielnie. Seer na swojej, dzwon na inicjatywie rat ogra bodajże.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

ODPOWIEDZ