Nadciągają Demony Chaosu ??
Moderator: KrzysiekW
Nadciągają Demony Chaosu ??
Czy rzeczywiście coś w WD piszą na ten temat ?? Na wiosnę ponoć ma być nowy book.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
ja slyszalem ze cos ma byc... ale raczej nie wiadomo co, z plotek mozna sie spodziewac:
- nowych (plastikowych?) demonow
- army lista demonow z poludnia.. (tj z ogarnietego chaosem a nigdy specjalnie nie opisywanego bieguna płd)
ale to raczej IMO plotki, a nawet jesli nie to glebokie science fiction
- army lista demonow z poludnia.. (tj z ogarnietego chaosem a nigdy specjalnie nie opisywanego bieguna płd)
ale to raczej IMO plotki, a nawet jesli nie to glebokie science fiction
Raczej nie wierze w takie rozwiazanie. GW nie zalezy na tym, aby ludzie mieli oszczedzac - a, poza tym mnie osobiscie przeszkadzalyby zapiski na temat zasad 40k tuz obok zasad WFBpacy pisze:Ja gdzies tam na forum 40k wyczytalem ze ma byc wspolny ab dla demonow do wfb i 40k, wiecej szczegolow brak .
Wedlug Fluffu- padly obie bramy - i na poludniu i na polnocy.Jezeli kogos to interesuje to w podreczniku do Warhammera RPG jest sporo informacji na temat Old-ones i inwazji chaosu. Co z tego, ze jeszcze nie zaczeto eksploatowac tego tematu. Kraje Kitaju czy Indu sa umieszczane na mapach w podrecznikach, a tez jeszcze nie ma armii pochodzacych z tamtych rejonowGelo pisze:eee z południa? Według fluffu brama niebios została zniszczona tylko na północy i tak tam powstało "oko chaosu" a o zniszczeniu bramy na południu nic nie ma
Plotki na ten konretny temat były już pół roku temu, było też info że są już gotowe plastiki Bloodletterów i Demonetek Slaaneshathurion pisze:ja slyszalem ze cos ma byc... ale raczej nie wiadomo co, z plotek mozna sie spodziewac:
ja wiem ze ma byc w WD armia demonow cos na zasadach wydania kodeksu Blood Angels, do battla to raczej maja sie pojawic wspolne demony z 40k (figurki) a nei zasady.
dla tych ktorzy nie wiedza: nowy kodeks chasu do 40k za pasem i w nim demony mocno zostaly uproszczone, dlatego jako dodatek do tego kodeksu wyjdzie minikodeks z demonami, a w raz z nim kilka nowych wzprow demonow i BYC MOZE beda to wzory plastikowe.
dla tych ktorzy nie wiedza: nowy kodeks chasu do 40k za pasem i w nim demony mocno zostaly uproszczone, dlatego jako dodatek do tego kodeksu wyjdzie minikodeks z demonami, a w raz z nim kilka nowych wzprow demonow i BYC MOZE beda to wzory plastikowe.
To ten mini-kodeks do Battla też będzie ?? Czy on tylko do 40k ??Gajowy pisze:ja wiem ze ma byc w WD armia demonow cos na zasadach wydania kodeksu Blood Angels, do battla to raczej maja sie pojawic wspolne demony z 40k (figurki) a nei zasady.
Draconis - FOR EVER !!!
o battlowych minikodeksach nie slyszalem wiec nie sadze aby sie pojawily, moze przy okazji za rok czy 2 pojawi sie wreszcie koodeks chaosu jakis zbalansowany
wiesz ja mialem tez troche czasu i gadalem z philem, powiedzial ze w lutym/marcu pojawi sie kodeks vc, nastepne maja byc DE. o demonach wspominal tyle o ile, maja byc do 40k ale to juz wiedzielismy wczesniej, potwierdzam cytat malina.