Wszelkie krasnoludzkie rozważania przy piwku

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

no jak nie? ;P owszem PO piwku... ale _wszelkie_ rozważania ;P
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Taka epicka historia z ostatniej mojej bitwy z O&G.

Bitwa trwa w najlepsze. Oddział 30 Długobrodych prowadzonych przez Thane'a Ganbala Jednookiego, dzierżyciela sztandaru Karak Zankaraz szarżuje na hordę dzikich orków. Obok nich w samobójczej szarży biegnie Karek Zabójca Smoków. Krasnoludy wpadają w szeregi przeciwnika, zaczyna się zażarty bój. W oddziale wroga znajduje się bohater dzikich orków oraz potężny czarny ork, generał armii. Na uboczu trzyma się również szaman, który roztacza nad oddziałem magiczną opiekę (skubańcy mieli Warda 5+).
Wielu długobrodych ginie zabierając jednak licznych zielonoskórych ze sobą. Magia wspiera orki przez co trupy krasnoludów padają jeden po drugim. Karek zabija szamana osłabiając nieco wroga jednak widać już przewagę orków. Walka trwa bardzo długo jednak żadne ramie nie słabnie.
W końcu ginie ostatni z Długobrodych. Na pacu boju zostaje Ganbal oraz Karek. Oba krasnoludy rozpoczynają pieśń śmierci jednak słuszny gniew dodaje im sił. Stosy orczych ciał, okaleczonych, zdekapitowanych, kładą się u ich stóp. Wróg jest wciąż niezliczony ale duch w nim słabnie. Ostatecznie widząc szaleństwo w oczach krasnoludów i posokę spływającą z ich broni orkowie wahają się by po chwili rzucić się do ucieczki ciągnąc ze sobą swego generała.
Krasnoludy są jednak żądne zemsty. Z okrzykiem na ustach ruszają w pogoń i wybijają wszystkich orków. Ostatni pada ich przywódca, którego głowa zostaje zdjęta z ramion ciosem starego Ganbala.
Dwóch bohaterów zatrzymuje się ciężko dysząc. Cali ociekają krwią jednak w ich oczach wciąż widać ten sam błysk. Dostrzegając w pobliżu wielki oddział nocnych goblinów nie wahają się nawet przez chwilę. Z okrzykiem na ustach ruszają do walki. Ganbal dopada wroga pierwszy i rozpoczyna krwawą rzeź. Gobliny będące świadkiem wcześniejszej masakry nie są skore do walki. Pierwsze kilka trupów ich kamratów, w tym przywódcy oddziału, sprawia, że zaczynają się cofać. Nad polem bitwy ponownie słychać starożytną pieśń, której nie przerywa nawet świst opadającego topora.
Obrazek

Awatar użytkownika
Łukasz_
Chuck Norris

Post autor: Łukasz_ »

Aż mnie ciary przeszły =D>

miły5
Mudżahedin

Post autor: miły5 »

Aż szkoda , że nie widziałem miny gracza orków.
Dwóch bohaterów niszczących regiment orków - bezcenne :shock:

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

Nie wiem który temat będzie ok, więc wstawiam tutaj.
Nowe krasie?
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obstawiam forge worldowskie modele... nowe modele do nocników też są. Czek:
http://cytadela.pl/modules.php?name=New ... e&sid=1995

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Slayer jest genialny.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... igd4#t=53s

Praktycznie ten sam klimat
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Slayer strasznie pyrzpakowany ale milo ze cos robia dla krasnoludzow ":D

Ale tak naprawde mogli by zrobic nowe modele wariorow/thundoow/kuszoli w metlu lub nawet w plastiku bo te co sa teraz mi przypominaja chodzace puszki :P
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

Dla mnie zabójca ma jedną kolosalną wadę (chyba, że źle postrzegam figurkę), on ma głowę w stylu orkowym, wychodzi z brzucha..... czy tam klatki piersiowej, zamiast być na karku.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

The WariaX pisze:Dla mnie zabójca ma jedną kolosalną wadę (chyba, że źle postrzegam figurkę), on ma głowę w stylu orkowym, wychodzi z brzucha..... czy tam klatki piersiowej, zamiast być na karku.
Popieram :P
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
wedge
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: wedge »

The WariaX pisze:Dla mnie zabójca ma jedną kolosalną wadę (chyba, że źle postrzegam figurkę), on ma głowę w stylu orkowym, wychodzi z brzucha..... czy tam klatki piersiowej, zamiast być na karku.
Sztandarowy podobnie ma osadzoną głowę niestety.

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

Post autor: Thorkild »

te głowy faktycznie nie wyglądają najlepiej, szczególnie to razi u slayera...
po dłuższym przyglądaniu się dochodzę do wniosku, że sam sztandar też za specjalny nie jest, domyślam się, że ma to być sztandar armii a jakoś wielkiego wrażenia nie robi...
ALE jest pewna tradycja, którą trzeba szanować, mianowicie brak kolan :lol2:

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Dla mnie te figsy są kiepskie, bo nie pasują do starych krasi Maraudera :wink: ...

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Post autor: Quaki »

Jak dla mnie super, jedyne zastrzeżenie to faktycznie te głowy, bo wyglądają z nimi trochę jak czterdziestkowi Terminatorzy #-o

Awatar użytkownika
Morog
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Morog »

krasnoludy chaosu, głowy wyrastają z piersi :D
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33

posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg

"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Co myslicie o modelach firmy West Wind[ skala 28mm jak w Warhamerze] :

Mysle ze sa ladniejsze i to bardzo odd tych z gw. Co o tym myslicie?
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Morog
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Morog »

wole orginalne GW
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33

posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg

"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

Są nieco większe.
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Wszystko w porządku, nie mają kolan.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

ODPOWIEDZ