Fuxiorr Galeria - Demony, Vampiry

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Re: Fuxiorr Galeria - skaven, dwarf .

Post autor: Fuxiorr »

Rasti pisze:NMM to chyba trochę za trudny jeszcze temat dla Ciebie ;)
Ja tutaj widzę 3-4 warstwy. A musi ich być z 10, do tego jakieś washe wygładzające.
Hehe mozliwe, ale chce sie tego nauczyc, bo chce miec takie kraski.
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

No to musisz poświęcić takiego kraśkowi nie 2 godziny, a 6 ;)
To jest bardzo pracochłonna technika, tym bardziej na początku. Potem jak się już wyskillujesz, to będziesz mógł zredukować ilość warstw nie tracąc efektu. 8)
Przysiądź i maluj, nie spiesz się i ćwicz.
No i przede wszystkim zobacz sobie jak rozchodzi się światło i blinkuje na metalu.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Hymm czy dobrze zaczynam ? : czarny + niebieski, potem dodaje jeszcze do tego i bailego i niebieskiego
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Jeśli chcesz uzyskać taki fantasy niebieski.
Nie wiem czy w dobrych proporcjach, bo po prostu to na prazie NMMu nie przypomina ;)
Ćwicz, ja swoich BG w pełnym NMMie malowałem pół roku...

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

Ćwiczenia z NMM przede wszystkim zacząłbym na jakimś łatwiejszym figsie.
Najlepiej jakiś miecz dość szeroki, czy cuś i powoli trenować nakładanie farbki jak na tym filmiku:
http://www.youtube.com/watch?v=xfnmDVfgxSM

I tyle.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Troszke popatrzylem, wyczytalem itp i oto cos takiego [ fotki moze nie pro ale sa :D ]:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Tamto brazowa kulka na kubku zniknie i w rzeczywistosci te najbiejlesze punkty sa jasniejsze [ tam jest swiatlo na metalu] WIP

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Mniej białego, więcej średnich szarości. Póki co wygląda, jakby był oświetlony ze wszystkich stron.
Biały to już tylko ostatnie bliki, kreski. Ale trochę lepiej.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

I wyszedł negatyw :P . Spoko, nie zniechęcaj się, ale naprawdę trzeba ostro więcej zadziałać, żeby uzyskać jaki taki efekt, na razie niezbyt dobrze to wygląda...

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Zloty umiem zrobic ale stal/srebrny juz niet :/ jeszcze tego ni ogarniam koloru :P

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Bo to najtrudniejszy w cieniowaniu kolor ;)

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Dlatego staram sie to zrobic/nauczyc na tych modelach - sa to metale i bardzo latwo z nich farba schodzi : ]

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Helo, fotki nie sa dobre ale sa : ] :
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jesst to wip'ek ze zrobionym tylko nmm [ siedzial obok mnie Rakso i mowi czy nie zabardzo przesadzilem z roznica poprzeniej warstwy :D, i pokazal co i jak : ] ]

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Fux - zlituj się, nic na tych fotach nie widać...

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Jak nic nie widac to dam jutro lepsze zdjecie :] ale moze cos teraz widac?

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Chyba jest lepiej, zaczyna to chyba wyglądać jak metal ;) Jednak nie wiem czy to zasługa malarza czy fotek. Czekam na jakieś zdjęcia lepiej oświetlone i ostre.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

lepsze fotki;
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
krucjatus
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: krucjatus »

lepiej o wiele niż na poprzednich i fotki o niebo lepsze moim zdaniem to popracuj trochę na butami i kolczugą

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Teraz widać :D .
Widać jednak, ze sporo przed Tobą - ale imho jest lepiej niż wcześniej. Coś się tak zaciął na krasie w NMM :?:

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Jest lepiej. Jeszcze krawędź kubka jakbyś pociągnął na biało, taki blik światła to byłby na prawdę fajnie.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

smiejagreg pisze:Teraz widać :D .
Widać jednak, ze sporo przed Tobą - ale imho jest lepiej niż wcześniej. Coś się tak zaciął na krasie w NMM :?:
Podobaja mi sie 2 oddzialy nnm : gornicy oraz dziadki ;] i chce takie 2 odzzialy cale zrobic. Ale to juz chyba NMM?
Ta 4 pijakow bedzie NMM ;d

ODPOWIEDZ