Rozpiski
Moderator: JarekK
Re: Rozpiski
Współczuję ja jak kupiłem knightów miałem o 1 połówke konia za mało
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
Oo wspolczucia panie. Plus jeszcze pewnie Heleny z Failcasta a nie metaluKarlito pisze:Ja już zamówiłem pierwsze boxy, chcę sobie w sumie zrobić jeden albo nawet dwa oddziały tych wymiataczy, dłuuugo czekałem na MC na juggerach i wreszcie moje modły do Khornea zostały wysłuchane
Kurde wczoraj zabrałem się za klejenie moich Helci i okazało się że w jednym zestawie mam dwie te same połówki lufy i teraz będę musiał się pierniczyć ze zwrotami
nadal nie widzę wygiętych rozp. śpicie czy co?
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
oj tym razem chyba zabraknie mojej zielonej ordy.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
Grolshek pisze:No tak. Bedzie miał 6T. Gdzie tkwi problem ?^Karpiu^ pisze:Ee to ja mam teraz zagwozdke jak kulniemy dajmy na to +1 do T ze shrina na Crushersow. Wynik T6 na crushersach czy T5 defato efekt dostaje caly model a nie np sam jezdziec. Dodatkowo to toughnes z Monstrous Cav powinien dawac swojego toughnesa jezdzcowi co za tym idzie powinni lacznie z efektem miec toughnes 6 ze shrinem.
Q: How do rolls on the Eye of the Gods table affect mounts? (p43)
A: They do not, unless the gift is one that affects the entire
model, like Magic Resistance.
będzie mial nadal T5
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Wiem Dymitr ale mam dziwne wrażenie, że intencją twórców FAQ była odpowiedź na pytanie... Czy w przypadku w którym, heros zabije innego herosa lub LT rzut na EOTG działa na herosa i jego mounta czy tylko na herosa.
Przy Shrine masz napisane, że działa na unit cały.
Zresztą co to za pomysły ze Shrinami... powinniście okazać swoją wiarę w bogów i bez takich dziewczęcych zabawek jak shrine walczyc
Zresztą co to za pomysły ze Shrinami... powinniście okazać swoją wiarę w bogów i bez takich dziewczęcych zabawek jak shrine walczyc
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...
Przemcio pisze:Wiem Dymitr ale mam dziwne wrażenie, że intencją twórców FAQ była odpowiedź na pytanie... Czy w przypadku w którym, heros zabije innego herosa lub LT rzut na EOTG działa na herosa i jego mounta czy tylko na herosa.
Zresztą co to za pomysły ze Shrinami... powinniście okazać swoją wiarę w bogów i bez takich dziewczencych zabawek jak shrine walczyc
- Infernal Puppet
- Masakrator
Kawa jest spoko, niestety w porówaniu do chosenów brakuje jej siły przebicia, co niejako wymusza inwestowanie w banner of rage albo khorna. No, chyba żeby zbudować klocek ryców thzeentha i boostować ołtarzami .
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Akurat na to co wymienił Sergiusz to nie bardzo – krzyki, fanatycy, DD ignorują pancerz w ogóle – po manglerach zostaje na 5+ jeździe więc też nie bardzo.
Rozumiem że jazda daje więcej frajdy, obiektywnie jednak na kilka armii ma znacznie gorzej
Rozumiem że jazda daje więcej frajdy, obiektywnie jednak na kilka armii ma znacznie gorzej
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Spróbuję tym pograć i zobaczymy jak wyjdzie. Na papierze nie jest najgorzej, ale mam dwa oddziały z frenzy co może naprawdę boleć. Wystawiłbym warriorów tzeentcha z shieldami i raptorousem, zamiast tych nurglowców, ale euro wiąże mi ręce. No i trochę proxowania (crusherzy) będzie. Co myślicie?Sorcerer Lord @ 315 Pts
General; Level 4 Wizard; Lore of Heaven
Necrotic Phylactery [10]
Blood of Tzeentch [30]
Charmed Shield [5]
Exalted Hero of Tzeentch @ 200 Pts
Mark of Tzeentch; BSB; Shield
Favour of the Gods [5]
Shrieking Blade [10]
Dragonhelm [10]
Dawnstone [25]
Chaos Sorcerer Of Tzeentch @ 190
Mark of Tzeentch; Level 2 Wizard
Third Eye of Tzeentch [25]
Dispel Scroll [25]
21 Chaos Warriors of Nurgle @ 440 Pts
Mark of Nurgle; Musician; Standard; Shield; Halberd
Banner of Rage [35]
19 Chaos Maruders @ 80 Pts
Musician
2x5 Maruder Horsemen @ 2x80 Pts
Flail; Light Armour
20 Chosen of Slaanesh @ 420 Pts
Mark of Slaanesh; Musician; Shield; Halberd
5 Bloodcrushers @ 335 Pts
Musician; Standard
Standard of Discipline [15]
2x Chaos Warshrine @ 2x130 Pts
Total army cost: 2400
Total models in army: 80
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...