NoWE (zbiór plot str. 113)
Moderator: Gremlin
Re: NoWE.
Plotek jest wiele Na jakimś angielskim forum ktoś pisał, że dostaniemy oddział amazonek z łukiem i jednym cyckiem, o leśnej hydrze też tam pisali, oraz o mega wyj....ej w kosmos monstrualnej kawalerii dwukitowej na jednorożcach/jeleniach Jeśli tak ma być, to wolę żeby WE zatrzymały się na zawsze na 6 edycji
Ja z utęsknieniem czekam na nowego booka, nie ważne są plotki – patrząc na nowe podręczniki jakie wydaje GW to naprawdę nie mamy się czego obawiać – są one dość zbalansowane, nie odstają od reszty.
Obecnie WE są kopane każdym nowym FAQiem i erratą, z każdym nowym bookiem odstajemy coraz bardziej…
Obecnie WE są kopane każdym nowym FAQiem i erratą, z każdym nowym bookiem odstajemy coraz bardziej…
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Pomimo mojego braku doświadczenia też pierwszą rzeczą, która wpadła mi do głowy to tylko nowy book. Jak będzie dobrze zrobiony to i nowych jednostek nie będzie trzeba
Te, które wymieniłeś to jedne z moich ulubionych Nie przeczę, że nowe jednostki mogą (ale wcale nie muszą) być świetne. Chodziło mi o to, że gdyby GW chciało iść po względnie najmniejszej linii oporu to nowy book by wystarczył
Nie sądzę żeby GW miało problem z ilością pracy potrzebną do wydania podręcznika WE, raczej to kwestia uwagi której WE nie poświęcają (co najwyżej karcąc je FAQami:D).
Jak kiedyś będzie nowy book to na 99,9% będą i nowe jednostki.
Jakaś jednostka a’la demigryfy/jelenie by się nam przydała:)
Jak kiedyś będzie nowy book to na 99,9% będą i nowe jednostki.
Jakaś jednostka a’la demigryfy/jelenie by się nam przydała:)
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
- Infernal Puppet
- Masakrator
Jaaasne . Jak znam GW dostaniecie jakiś forest swarm z króliczków i wiewiórek .
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
A w shooting phase będą miotacze szyszek ;P
- Infernal Puppet
- Masakrator
Tak, a lasy będą bić z plaskacza wchodzących do nich gałęziami .
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Gdzieś szła jakaś plota, że book do WE zostanie napisany od nowa z powodu zbliżającej się książki Black Library o Orionie.
Więc pewnie sporo nowego fluffu pojawi się właśnie tam i jeśli interesują nas nowe jednostki itd. to obstawiam, że ta książka powinna być jakimś wyznacznikiem czego możemy się spodziewać.
@Laik kawa na jeleniach brzmi mega.... byle nie wydali figur tak tragicznych jak demigryfy (biegające KFC )
Nie zdziwiłbym się gdyby pojawił się jakiś swarm no i zapewne coś mega dużego, kosztownego i fhooy nieporęcznego przy przenoszeniu (czyt. Arachnok w O&G, Soulgrinder w DoCH, Tesla Cannon w EMP, Mortis Engine w VC, Stonehorn w OK itd.)
... ale do wiosny 2014 daleka droga i pewnie nie raz usłyszymy inne daty.... no i z pewnością przed WE jeszcze parę razy wyjdą VC, Demony, DE, HE, OK itd.
... i 9 ed role booka
Więc pewnie sporo nowego fluffu pojawi się właśnie tam i jeśli interesują nas nowe jednostki itd. to obstawiam, że ta książka powinna być jakimś wyznacznikiem czego możemy się spodziewać.
@Laik kawa na jeleniach brzmi mega.... byle nie wydali figur tak tragicznych jak demigryfy (biegające KFC )
Nie zdziwiłbym się gdyby pojawił się jakiś swarm no i zapewne coś mega dużego, kosztownego i fhooy nieporęcznego przy przenoszeniu (czyt. Arachnok w O&G, Soulgrinder w DoCH, Tesla Cannon w EMP, Mortis Engine w VC, Stonehorn w OK itd.)
... ale do wiosny 2014 daleka droga i pewnie nie raz usłyszymy inne daty.... no i z pewnością przed WE jeszcze parę razy wyjdą VC, Demony, DE, HE, OK itd.
... i 9 ed role booka
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
http://www.blacklibrary.com/Downloads/P ... on-vow.pdf
Jak co to zamówiłem sobie jedna sztukę (sklep Vanahaim), gdyz pojawiła się ostatnio w końcu w oficjalnej sprzedaży. Jeśli ktoś chce to mogę zamówić więcej - podrzucę np na Babice.
Jak co to zamówiłem sobie jedna sztukę (sklep Vanahaim), gdyz pojawiła się ostatnio w końcu w oficjalnej sprzedaży. Jeśli ktoś chce to mogę zamówić więcej - podrzucę np na Babice.
xYz
Raczej wszystkie się nie zmienią. Mozliwe nawet że nie zmienią nic, a tylko dodadzą nowe modele.Deus pisze:Jak wydadzą nowego booka to aktualne wzory modelli się zmienią wszystkie ? Np. Glade Guardzi, albo driady ?
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... permPage=1
przyczajony jeleń po prawej i jakis avatar ; )
przyczajony jeleń po prawej i jakis avatar ; )
http://www.forgeworld.co.uk/Warhammer/W ... _FIRE.html
To ten awatar;) nic do lesnych napewno;)
To ten awatar;) nic do lesnych napewno;)
Nawiązując do dyskusji w temacie z relacjami co by tam nie zaśmiecać.
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=994204#p994204
Z takimi zmianami to mogę grać bez tych +200 pkt
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=994204#p994204
Tutajec pisze:Moze uzyja kilku pomyslow w naszych draftach. Z tych bardziej normalnych to bym widzial te lory magii, Luki z sila 4 i bsbka ktory nie traci luku.
Z takimi zmianami to mogę grać bez tych +200 pkt
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
Jestem całkowicie za !
chodź tak ostatnio widzę pewna tendencje, że gracze WE domagają się przynajmniej najbiedniejszej normalności w naszej armii, cokolwiek na plus(choć by jedna strona flafu w podręczniku więcej), inni gracze z innymi armiami maja apetyt na przegięcia.
chodź tak ostatnio widzę pewna tendencje, że gracze WE domagają się przynajmniej najbiedniejszej normalności w naszej armii, cokolwiek na plus(choć by jedna strona flafu w podręczniku więcej), inni gracze z innymi armiami maja apetyt na przegięcia.
Poza tym taką obserwacje poczyniłem parę dni temu, jeśli chodzi o allegro to zawsze było po 30-40 ofert sprzedażny Leśniaków a teraz jest tylko 14 z czego prawdziwe elfy to 4 oferty reszta to jakieś inne figurki. Czy aby to może o czymś świadczyć? Zamówić przez MO tez graniczy z cudem w sklepach tez ubóstwo, jeden komplet treekenów w Failcast(czasami są niezłe konwersje i to bez GS) , jeden Glade Guard i wszystko, chyba jeszcze maga jakiegoś mi znaleźli. Czyżby to miły zwiastun jakiejś nieoczekiwanej niespodzianki??