Pytania początkujących i niepewnych 2

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Marek15
Mudżahedin

Re: Pytania początkujących i niepewnych 2

Post autor: Marek15 »

O, rzeczywiście, lord nie ma pejcza. Nawet na to nie patrzyłem.
Kombinuję jak sobie złożyć bohatera pegazistę (z PoK i obecnie T ulepszonym do 4 (tadam)), Lord mnie nie interesuje :wink: Szkoda, że Ench Shield za 15p, nie za 5.

Dreef
Falubaz

Post autor: Dreef »

Takie pytanka:
1) Blessy kociolka wyznaczam na poczatku swojej tury po testach psychologii. Trwaja one do nastepnej mojej tury?
2) Jesli tak to jezeli wyznacze jakis bless, a potem w turze przeciwnika kociolek mi spadnie, to efekt trwa nadal do mojej tury czy konczy sie wraz ze smiercia kociolka?
3) Kociolek moze marszowac?

Edit: Walcze z wampirem ktory ma Beguile (liderka na -3, jesli niezdana to przerzut wszystkich udanych trafien), jest pierwsza tura walki - dziala Hate. I co teraz?
Przerzucam najpierw udane a potem nieudane, czy najpierw nieudane a potem udane trafienia?

I jeszcze jedno: korsarze walcza od boku ze slavami. W nastepnej turze dostaje szarze na korsarzy od kolejnych slavow. Czy w zwiazku z zasada Hate mam przerzuty wobec atakow skierowanych w slavow dla ktorych jest to pierwsza tura walki? Czy jednak przez to ze korsarze juz walcza to nie maja przerzutow?
Obrazek

Awatar użytkownika
DarkAngel
Oszukista

Post autor: DarkAngel »

1. Tak
2. Trwa do początku twojej następnej tury
3. Nie, tylko zwykły ruch
4. Nie przerzucasz w ogóle (tego nie jestem pewien na 100 %)
5. Nie, to jest nadal ten sam combat, więc nie przerzucasz.
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

4. Moim zdaniem przerzucasz wszystkie kości. Choć rozwiązanie DarkAngela to w sumie jedno i to samo.
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

W FAQ do RB jest ze nie przerzucasz nic
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Masz rację, sorry za wprowadzenie w błąd. Nic nie przerzucasz.
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Dreef
Falubaz

Dzieki wielkie. Jeszcze jedno, jak ubic lorda klepcza wampira?

Vampire Lord; General; Lore of Vampires; Level 1 Wizard; Heavy Armour; Shield, 379
Ogre Blade [40.0]
Dragonhelm [10.0]
Red Fury [50.0]
Quickblood [30.0]
Beguile [15.0]
Luckstone [5.0]
Obrazek

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Najlepiej jakimś tanim oddziałem z kb (np. z kotła). Ten wampir nie ma warda wcale i tylko 3+ asv, więc jak wpakujesz w niego odpowiedni dużo ataków to nawet bez kb zginie.
Ewentualnie nieźle powinien działać na niego koleś z pendantem.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

A właśnie pedał mu nie da rady? Widzę u niego ogre club'a, czyli bije z jakaś chorą siłą, więc pedantowiec na takiego w sam raz.

Dreef
Falubaz

Zaraz przeprowadze symulacje i napisze jak wyglada taka konfrontacja
Obrazek

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Na pewno pendant wygra. Ma przecie 2+ wsv, a wampirek tylko 6+ asv (jeśli masz gw)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
DarkAngel
Oszukista

Post autor: DarkAngel »

I pamiętaj, że na dreadlorda wampir nie przerzuca hitów z ASF :)
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

test Ld na -3 i przerzucasz udane to hit:)
tam by się przydal jeszcze item na przerzut udanych wardów, ale widać ni ma
ekonomiczny ten lord klepacz

poza tym ja bym nie pchal pod pendanta klepacza, wydaje mi sie ze sam bedziesz musial probowac go zlapac, ale siedzac w oddziale ghouli nie wyjmiesz go tak latwo
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

Marek15 pisze:+1A za 6p, i jeszcze AP, tanio i fajnie :)
o ile mi wiadomo to z tarcza juz tego +1A nie masz, bo to z dwoch broni ręcznych
Obrazek

Marek15
Mudżahedin

Post autor: Marek15 »

Pitagoras pisze:
Marek15 pisze:+1A za 6p, i jeszcze AP, tanio i fajnie :)
o ile mi wiadomo to z tarcza juz tego +1A nie masz, bo to z dwoch broni ręcznych
właśnie: i tu jest pytanie. Logicznie tak, +1A jest z dwóch broni ręcznych. Ale w opisie stoi: daje zasadę Extra Atack (no i zasadę armour piercing). A extra atack to po prostu +1A, bez dodatkowych wymogów, w liście ekwipunku ani nigdzie indziej nic nie ma o tym że jak weźmiesz pejcz to jest on drugą bronią ręczną i nie możesz wziąć tarczy. Więc choć jest to nie logiczne to zgodne z zasadami. Jak kilka innych rzeczy w naszym ukochanym hobby. Ktoś przytoczy jakąś zasadę z której wynikałoby że jak Master weźmie pejcz i tarczę to zasady bicza są inne niż zapisane w FAQu? Sądzę że nie.

Kozioł
Chuck Norris

Post autor: Kozioł »

Masz dodatkowy atak nawet z tarcza

Dreef
Falubaz

Prndant wygrywal zawsze. Ale wampir bedzie w oddziale grave guardow wiec combat bedzie przegrany. ;)
Obrazek

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Dreef pisze:Prndant wygrywal zawsze. Ale wampir bedzie w oddziale grave guardow wiec combat bedzie przegrany. ;)
chyba nie myslisz solo szarzowac na to cos? :) dostaniesz challeng z championa
wampir morderca w oddziale to musisz sie postarac go wyciagnac albo szarzowac multi kombat jakos

Dreef
Falubaz

Niebno oczywiscie ze nie. Mysle zeby akurat pedanten szarzowac na 3 vargi a wotchkami z blessem z kotla w grave guardy. Razem z black guardami, a w wampiry sygnaturka z shadowa ;) cos mi wejdzie z shadowa - hope so ;)
@misha testuje rozpiske na lige :P rady mi sie przydadza ^^
Obrazek

misha
Wielki Nieczysty Spamer

bless +1A na wiedzmy i same poskladaja umarlakow, na euro oddzial nie moze przekroczyc 450 ptk to jest chyba 29 GG z GW, albo 30+ coś z Hw+shield, marna sila uderzeniowa

Zablokowany