Mam nadzieję, że moderatorzy nas nie wyrzucą z tego działu (mam nadzieję, że dobry wybrałem).
Startujemy z dawno zapomnianą grą przeglądarkową, która nazywa się XFighter .
Aktualnie jesteśmy w fazie poprawiania paru rzeczy, oraz przygotowywania nowej grafiki (stara powstała 10 lat temu). Koniec przygotowań nad grafiką będzie gdzieś pod koniec tego roku, więc gra może i nie wygląda super w środku jednak cała mechanika prześciga niejedne z gier, które teraz możecie znaelźć w internecie. Gra jest dla wymagajacych graczy i umożliwia bardzo ciekawy system interakcji pomiędzy XFighterami (wojownikami).
Grafika będzie wyglądała mniej wiecej tak: (wszystkie concept arty są robione przez nas)
Zapraszam, może sposoba się Wam pomysł samej gry i skusicie się, aby z nami powalczyć o miano tego jednego, który włada XCity. Wczoraj wystartowała pierwsza era po ponad rocznej przerwie.
Więcej grafik i ewentualnie dodatkowe info mozecie znaleźć na naszym profilu na Facebooku
Adres strony to http://xfighter.pl
Tytułem wprowadzenia w klimat:
Kiedy wchodziłeś tą dobrze wydeptaną drogą do Miasta Przeklętych, mijałeś ich wiszących na krzyżach, do których ich przybito, w długim korowodzie wzdłuż drogi. Maszerowaliśmy tą aleją połamanych ciał, których oczy ciągle nas śledziły, których głowy odwracały się ku nam, gdy zwracali się do nas cienkimi, martwymi głosami:
"Zawracajcie... zawracajcie... zawracajcie".
"Heh" - zaśmiałeś się skrycie i zacisnąłeś mocno pięści.
"Już niedługo to się zmieni..." - pomyślałeś po czym ruszyłeś w stronę wejścia zdając sobie sprawę, że możesz już nigdy nie powrócić w rodzinne strony...