Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
co jest nie jasne w opisie?
Tak dostajeHavelock pisze:Czy w wyniku rzutu 8-9 na miscasta zwykły sztandarowy oddziału niosący BoS dostaje hita? Zapis brzmi "every model that can generate power or dispel dice" więc RAWowo chyba tak...
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą
Jak dwie armie mają ASF to walimy po innicjatywie?
Chcesz zarabiać na prowizji od sprzedanych gier? Zapraszam do programu dla każdego youtubera,streamera oraz dla ludzi mających wśród znajomych graczy.G2A.COM
Kminie nad tym kto wygra starcie 20SM przeciwko 20WL
Chcesz zarabiać na prowizji od sprzedanych gier? Zapraszam do programu dla każdego youtubera,streamera oraz dla ludzi mających wśród znajomych graczy.G2A.COM
musi ubic cały model aby zgarnąc punkty.
Chyba, że generałem był jeździec i przeciwnik ubije tylko jego, bez smoka to zyskuje tylko 100 pkt z racji, tego, że jeźdzciec był generałem
Chyba, że generałem był jeździec i przeciwnik ubije tylko jego, bez smoka to zyskuje tylko 100 pkt z racji, tego, że jeźdzciec był generałem
Formacje z jak najmniejszą liczbą rzędów - jak jest miejsce na stole to możesz wystawić WL nawet w jednym rzędzie i dopiero jak podejdziesz bliżej krasnali to się zwinąć do 2 rzędów - choć często, żeby sensownie manewrować trzeba iść w 2 szeregach od samego początku. Jak już wpadniesz w walkę to zwijasz się do tak by jak najwięcej ataków szło w przeciwnika.
Całe wsparcie (-> łuki) w jednym rzędzie, żeby jakieś zabłąkane klopy zabijały jak najmniej.
Całe wsparcie (-> łuki) w jednym rzędzie, żeby jakieś zabłąkane klopy zabijały jak najmniej.
a lucznikami staraj sie wystawiac zeby moc strzelac po tych klopach, w pancerne klocki krasnali i tak bedzie ebz sensu a maszynki na tych 6 raniac sie zdaza i to nader czesto.
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.