Nowy WoCh

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Re: Nowy WoCh

Post autor: Lazur »

Wording dla ciekawych
"... He now has +1 to his armour save, to a maximum of 0+"
Obrazek

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

OMG Lazuuuur ](*,) Czytaj jeszcze raz to co Misha przytoczył i FAQ i postaraj się zrozumieć całość a nie tylko "swój" fragment.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Rozumiem całość ale mój fragment mi się bardziej podoba :D
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Lazur+1 :P
Cytat z "Pułkownika Kwiatkowskiego" : "... słuchajcie , Jajec, prawo stosujemy wtedy, kiedy nam pasuje !" :wink:

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Post autor: cahir »

Karlito pisze:W "Lochu", w kampanii gramy właśnie w ten sposób, normalnie mam 0+ przy zmniejszaniu savea od siły.
Właśnie o to chodzi, to jest potrzebne tylko po to, żeby modyfikator ASv na naszych metalowych bestiach był jak najmniejszy, bo to nasze metalowe bestie. :twisted: :twisted:
Nikt nie twierdzi, że jak rzucisz pałę to nie ma rany. Nie rozumiem o co dyskusja tak zażarta się toczy.

A nie, wiem. Dostaliśmy bestie z jeszcze lepszym ASv niż Knighci. :twisted: :twisted:
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Cahir, to że Skullcrusherzy nie mają sami z siebie 0+ Save'a jest już wyjaśnione, bo według Rule Booka mieć go nie mogą (opis Tarczy w Rule Booku jest taki, że nie daje ona +1 do Save'a jeśli miała by go ulepszyć poniżej 1+, więc mają po prostu Chaos Armour i Steel Behemoth, co daje 1+ Save). Dyskusja jest na temat Giftów z Warshrine'a, który to ma opcję zwiększenia Armour Save'a o 1 do max 0+ i jest to konkretnie napisane, więc jest hipoteza, że w tym konkretnym przypadku AB nadpisuje RB.
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Sgt.Uno
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Sgt.Uno »

jak to jest?
wpada takie coś z s7 w naszego crushera.
na jakim rzucie zdajemy save'aaaa?

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

5+
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Kurcze faktycznie, po cholerę Skullcrusherom jeszcze tarcze skoro Jugger daje ASv 3+ i Chaos Armour tez to przy tarczy robi sie 0+ :-k
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Przydadzą się gdy wejdą do domku ;p
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

Karli pisze:Przydadzą się gdy wejdą do domku ;p
o tak tylko tego brakowało :) Rycerzyki zsiadające z byczków i idące z tarczkami na domek
mina przeciwnika bezcenna
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Juggery sklejone. Modele samych wierzchowców śliczne. Na prawdę. Dynamiczne, agresywne, aż nie mogę się malowania doczekać. Jedźcy też spoko, świetne hełmy i tarcze, miodny muzyk, śliczny sztandar (sklejanie go średnio ma sens w przypadku tego oddziału, ale na bsb bedzie jak znalazł), jedyne co mi sie nie podoba to bronie... topórcz championa jest spoko, ale w przypadku pozostałych radzę skorzystać z bitsów od rycerzy.

Drugą wadą jest trudność malowania... sklejonych malować się nie da. Będę malować kompletnego juggera z korpusem prawą ręką i hełmem... niestety nogi, lewą rękę, lewy naramiennik trzeba malować osobno.
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

Durin pisze:Juggery sklejone. Modele samych wierzchowców śliczne. Na prawdę. Dynamiczne, agresywne, aż nie mogę się malowania doczekać. Jedźcy też spoko, świetne hełmy i tarcze, miodny muzyk, śliczny sztandar (sklejanie go średnio ma sens w przypadku tego oddziału, ale na bsb bedzie jak znalazł), jedyne co mi sie nie podoba to bronie... topórcz championa jest spoko, ale w przypadku pozostałych radzę skorzystać z bitsów od rycerzy.

Drugą wadą jest trudność malowania... sklejonych malować się nie da. Będę malować kompletnego juggera z korpusem prawą ręką i hełmem... niestety nogi, lewą rękę, lewy naramiennik trzeba malować osobno.
Thx za hinto do malowania :D Juz sie szykowalem do posklejania juggow razej z jezdzcami i meczeniem sie potem.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Wrzuć, Durin, jakieś foty po zakończeniu robót.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Ja najpierw pomalowałem juggera potem przykleilem korpus glowe nogi i prawa reke i to pomalowalem lewą malowałem oddzielnie tak samo naramienniki
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Wrzuce wrzuce dzis idzie w podklad a jutro cos maziac zaczne;)

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

Ja swoich dopiero posklejalem. Mysle ze najlepiej jest skleic Jugga i jezdzca bez nog ( nawet z obiema lapami :D )

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

dokładnie, tak samo zrobiłem :D

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Ze strony GW zniknęły Dragon Ogry, ciekawe czy jedynie zrobią je w Finecaście, czy może niedługo dostaniemy nowe modele...
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

raczej finecast z plot wynika, że następnym bookiem mają być demony a dopiero potem WOCH chyba że im się coś pozmieniało... ale to nieprawdopodobne raczej.
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

ODPOWIEDZ