Pytania początkujących i niepewnych 2

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Re: Pytania początkujących i niepewnych 2

Post autor: Laik »

1. Pendant powinien sobie z tym poradzić
2. Jeżeli shadow na dużej magiczce to masz 2 opcje – pitka(wspomagana ewentualnie miasmą) lub brzytwa na witchkach/korsarzach (black guardów jest nieco mniej dlatego wolałbym postawić na inne oddziały w razie gdyby nie wyszedł czar). Zdecydowanie bezieczniejsza jest pierwsza opcja :wink:
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Dreef
Falubaz

Post autor: Dreef »

2. Jeżeli shadow na dużej magiczce to masz 2 opcje – pitka(wspomagana ewentualnie miasmą) lub brzytwa na witchkach/korsarzach (black guardów jest nieco mniej dlatego wolałbym postawić na inne oddziały w razie gdyby nie wyszedł czar). Zdecydowanie bezieczniejsza jest pierwsza opcja :wink:
A witchki z poisonem? Dadza rade?
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Niestety dalej zostaje wysoki AS – nabić 10 ran może być problem…
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

ironhead
Chuck Norris

Post autor: ironhead »

misha pisze:parafrazując Gargamela :) jak ja nie cierpię DE
+1 :)

Złośliwe pytanko o FAQ:
Q: Does the Pendant of Kaeleth work on attacks without a Strength
value, or that are reflected by magic items? (p102)
A: No.
Czy to oznacza, że pendant nie działa na ataki z broni magicznej ? W sumie magic weapon to też magic item.
Pewnie nie, ale pomarzyć zawsze można ;-)

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Reflected czyli odbite ( zwrócone :mrgreen: ). Chodziło tu zapewne o starego blood gema starych wampirów, który na 2+ obijał zadaną w posiadacza ranę w tego kto ją zadał.
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
malfoj
Falubaz

Post autor: malfoj »

jaKi jest najlepszy paring na lizaki ?

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

luftwaffe - dużo pegazów, harpie do tego rydwany, do tego smok i DS żeby słoneczko przeżył :)

Dreef
Falubaz

Podstawka kociołka to 40/40?
Obrazek

Awatar użytkownika
DarkAngel
Oszukista

Post autor: DarkAngel »

60 mm x 30 mm
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand

Dreef
Falubaz

Czy dobrze myslę, że z kociołkiem moze bic się tylko 6 modeli?
Obrazek

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

Dreef pisze:Czy dobrze myslę, że z kociołkiem moze bic się tylko 6 modeli?
6 modeli piechoty lub 3 kawaleri lub 2 MC/MI lub 1 monster
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

A nie 5? Jest maszyną, wiec obowiązują ją zasady walki z maszynami.

Chociaż nie podchodź zbyt poważnie do tego co piszę, nie grywam od pół roku ^^

Awatar użytkownika
DarkAngel
Oszukista

Post autor: DarkAngel »

Macias ma rację
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand

Awatar użytkownika
MatthewKorona
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: MatthewKorona »

A jeszcze co do kotła.
Jak mam na niego 2 szarże powiedzmy, to przeciwnik wybiera np. 2 modele kawalerii z jednej jednostki + 2 modele piechoty z drugiej jednostki, czy musi wybrać wszystko z jednej jednostki? Jeśli z jednej, to druga jednostka po prostu stoi w CC ale nie walczy? Bo premie za szarżę od boku, tyłu itd. liczą się normalnie?

Z góry dzięki,
pzdr.
Impossible is nothing.

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

Macias pisze:6 modeli piechoty lub 3 kawaleri lub 2 MC/MI lub 1 monster
Jesteś pewny? Nie dam sobie głowy uciąć, ale ostatnio jak patrzyłem to kawaleria nie liczyła się jako 2 modele, tylko jako 1 na potrzeby walki z maszynami.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

Bo premie za szarżę od boku, tyłu itd.
dział maszyn, nie ma stref na potrzeby combar resolution
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Jasif pisze:
Macias pisze:6 modeli piechoty lub 3 kawaleri lub 2 MC/MI lub 1 monster
Jesteś pewny? Nie dam sobie głowy uciąć, ale ostatnio jak patrzyłem to kawaleria nie liczyła się jako 2 modele, tylko jako 1 na potrzeby walki z maszynami.
Chwilowo nie mogę nigdzie znaleźć że liczy się za 2 modele, ale jestem prawie pewien, że gdzieś takie coś widziałem. Albo ktoś mi tak kiedyś zasędziował.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
MatthewKorona
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: MatthewKorona »

w RB na 110 str. jest napisane:
Piechota Potworów/Kawaleria Potworów/Wielkie Zwierzęta za 3 modele, a Potwór(wraz z jeźdźcem) za 5.
Więc dedukcyjnie wszystkie inne normalnie za 1.
Impossible is nothing.

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

MatthewKorona pisze:w RB na 110 str. jest napisane:
Piechota Potworów/Kawaleria Potworów/Wielkie Zwierzęta za 3 modele, a Potwór(wraz z jeźdźcem) za 5.
Więc dedukcyjnie wszystkie inne normalnie za 1.
O właśnie, właśnie.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Macie rację, choć to kolejny dowód na niedbałość GW. Nie tylko kawaleria liczy się za 1, ale też charioty (choć to akurat chyba zmieniają polskie uściślenia).
Imperialna moc!

Zablokowany